Starry Night
Den nye stjerne på grafikhimlen.
Tekniske specifikationerDigitalt samlingspunktGrafikTrådløsSoftware

Den nye iBook leverer fænomenal 3D-grafik og fantastiske fotorealistiske effekter takket være den nye professionelle grafikprocessor. Det er lige, hvad du har brug for, hvis du vil nyde næste generation af spil til Mac.

iBook har samme kraftfulde grafikgengivelse som den forrige PowerBook G4. Den nye iBook leveres nu med ATI Mobility Radeon 7500, så du får uovertruffen 2D-, 3D- og multimediegrafik i de nyeste og mest udfordrende spil og programmer.

ATI Mobility Radeon 7500ATI Mobility Radeon 7500
Mobility Radeon 7500 gengiver 32 bit ægte farver i et forrygende tempo. ATI Mobility Radeon 7500 understøtter “multi-texturing” og nye 3D-effekter, så du får mest ud af dine actionspil og multimedietitler. Og ATI Mobility Radeon 7500's Charisma Engine understøtter fuld transformation, klip og lysstyrke (på engelsk forkortet TCL), så 3D-universer vækkes til live med en enorm detaljerigdom. Bare vent, til du ser, hvor realistisk Mobility Radeon 7500 gengiver elementer som f.eks. metal, væsker og træ - og hvordan materialerne påvirkes af lys og skygge. Så ud over den helt ubegribelige hastighed får du også bjergtagende 3D-billeder og endnu mere fotorealistiske effekter.

Med sine 32 MB DDR-RAM (på processoren) har ATI Mobility Radeon 7500-grafikprocessoren, der understøtter AGP 2X, masser af hukommelse til at give dine multimedieprogrammer en ordentlig saltvandsindsprøjtning, når det gælder gengivelse af 3D-grafik. På den måde kan store visuelle elementer opdatere sig selv lynhurtigt, når de er blevet efterbehandlet med f.eks. filtre, sløringer og farvejusteringer. Og grafikbehandlingen belaster ikke engang hovedhukommelsen, så overordnet får systemet også en bedre ydeevne.

Starry NightSå man ser stjerner
Du vil opdage, hvordan disse egenskaber tilsammen leverer et visuelt overflødighedshorn, når du installerer de nye 3D-programpakker til Macintosh på iBook. Med f.eks. Starry Night Pro kan du vha. iBook spore de nyeste kometer, satellitter og asteroider. Med mere end 19 millioner himmellegemer giver Starry Nights Pro dig adgang til stjernedatabasen Hipparcos, Hubble-katalogerne og de objekter i det ydre rum, der er registreret i Messier. Det vil sige, at du kan bruge iBook til at se realistiske stjernefelter, der er 2.000 lysår væk.

iPhoto og opløsningKnivskarp opløsning
I kraft af sin fantastiske 12,1" eller 14,1" TFT XGA-skærm med aktiv matriks og en knivskarp opløsning på 1024 x 768 punkter er iBook den perfekte fremviser til digitale billeder. Så lav en lille bid af harddisken om til et digitalt fotoalbum med iPhoto, det nye program, der gør det muligt at importere billeder fra et digitalt kamera, organisere dem, redigere og forbedre dem og vise resultatet på en række forskellige måder. Når du først ser, hvad iPhoto kan udrette på iBook, vil du måske aldrig bruge et almindeligt kamera igen.

QuakeQuake-testen
3D-spil kræver mere af grafikprocessoren end nogen andre programmer. Og af disse 3D-spil er Quake blevet den ultimative målestok for grafikprocessorers ydeevne. Så det er gode nyheder, at Quake III Arena version 1.30 stormer derudad med en svimlende fart på 49 billeder pr. sekund i millioner af farver med en opløsning på 1024 x 768 punkter på 800 MHz iBook.*

Fordelen ved Mac OS X
Mac OS X indeholder tre knivskarpe teknologier - Quartz, OpenGL og QuickTime - der i skøn forening bringer grafikegenskaberne i Mac OS X op på et helt andet plan. Den Apple-udviklede Quartz 2D-grafikaccelerator med indbygget PDF-understøttelse giver lynhurtig gengivelse, kantudjævning og oprettelse af PDF-arkiver, som sikrer pletfri hi-fi grafik. OpenGL giver professionel 3D-grafik til professionelle 3D-baserede programmer samt de mest krævende spil. Og til de nyeste funktioner til streaming af lyd og video indeholder Mac OS X QuickTime 6, den enestående teknologi til digitale medier.

Quartz ExtremeQuartz Extreme-acceleration
Mac OS X v10.2 slipper Quartz Extreme løs. Quartz Extreme er en banebrydende kombination af OpenGL og iBooks avancerede grafikkort - så der virkelig kommer fart over feltet, når du skal sammensætte 2D-, 3D- og QuickTime-indhold, fordi det sker vha. grafikkortet i stedet for hovedprocessoren. Dette giver iBook et stort forspring i grafiske muligheder - inklusive farve, lys, modellering, transformationer, tekstur, alfa, sløring og meget mere. OpenGL er de førende spiludvikleres foretrukne 3D-API.

ATI Mobility Radeon 7500 udnytter fuldt ud OpenGL, som er den professionelle standardarkitektur til uforlignelig gengivelse af grafik, teksturer og specialeffekter med fotografisk kvalitet. Og med Mac OS X afvikles den endnu hurtigere.

DVD-afspilning
ATI Mobility Radeon 7500-grafikprocessoren kan også garantere afspilning af DVD med det oprindelige antal billeder i sekundet. Det er genialt, når du vil se film på iBook.


VGA-udgang
iBook er også udstyret med en VGA-udgang, så du kan vise dine projekter på en ekstern skærm eller en videofremviser. Det eneste, du skal gøre, er at slutte en ekstra skærm eller fremviser til VGA-udgangen via det medfølgende VGA-mellemstik - det er såmænd det hele.


Composite og S-videoudgang
Det er let at forevise multimedieprojekter på et fjernsyn med stor skærm. Du skal bare slutte fjernsynet til videoudgangen via et Apple AV-kabel (ekstraudstyr) - så er din film i fjernsynet!

Warcraft III: Reign of Chaos
Du kan se iBooks fortrin i aktion, når du spiller Mac-spil som f.eks. Warcraft III: Reign of Chaos fra Blizzard Entertainment. Du vil bl.a. møde de frygtindgydende grønhudede Orcer, de tilbageholdende natteelverpiger og den skrækindjagende hær ved navn Scourge. Din mission er at bygge legendariske helte, der kan tage kampen op mod disse trusler og hele tiden stige i sværhedsgraderne uden andre våben end dine veltrænede reflekser og din trofaste iBook.

* Jo flere billeder pr. sekund, jo højere ydeevne. Test udføres af Apple.


. . .
-
iBook 700 - 800Mhz
a

-
November
2002