Trådløst vidunder.

Tekniske specifikationerDigitalt samlingspunktGrafikTrådløsSoftware

Med iBook kan du etablere forbindelse til Internet overalt - hjemme eller på skolen - så du kan sende og modtage e-post, selv om du ikke er i nærheden af et telefonstik.

Takket være Apples AirPort-teknologi kan du bruge iBook til at oprette trådløs forbindelse til Internet via en AirPort-base i en afstand af maks. 45 meter fra computeren ved en hastighed på op til 11 mbps. Du kan med andre ord nyde den digitale livsstil fra sofaen - helt uden kabler eller telefonforlængerledninger og besværligt netværksudstyr.*

Nem at opstille og bruge
Alle iBook-modeller er forberedt til AirPort og leveres med indbygget antenne, software og plads til AirPort-kortet (som du selv kan installere). Du vil altid kunne finde på nye spændende ting at gøre - og du vil blive ved med at opdage nye steder at gøre dem.

Wi-Fi-certificeret
Du kan bruge en AirPort-understøttet iBook tusindvis af steder, der understøtter trådløs teknologi, fordi AirPort er baseret på den trådløse IEEE 802.11b-standard og opfylder kravene til Wi-Fi ved brug sammen med andre 802.11b-kompatible produkter (inklusive PC'er).

AirPort-basen
Du skal bruge en AirPort-base, hvis du har planer om at etablere et trådløst netværk til at surfe trådløst på Internet derhjemme, på kontoret eller på skolen. På denne måde kan du til næsten ingen penge installere et netværk uden håndgribelige Ethernet-ledninger. Og da Apple har udviklet både hardwaren og softwaren, er der ingen problemer med at få de to til at samarbejde. Derfor er det legende let at installere og bruge AirPort.

Virker gennem væggene
I modsætning til infrarøde signaler, som kræver en synlig forbindelse, kan AirPort kommunikere gennem massive objekter vha. radiosignaler. Derfor kan du surfe på Internet, selv når der ikke er frit udsyn til AirPort-basen. Med andre ord kan du surfe på nettet gennem væggene i huset.

AirPort-sikkerhed
AirPort er lige så sikkert som et traditionelt netværk med kabler. Når AirPort sender data, benyttes 128 bit kryptering, så alle oplysninger beskyttes.

AirPort-base med adgangskode
AirPort-basen er beskyttet med en adgangskode, så det kun er de brugere, du selv har givet adgangskoden til, som kan benytte AirPort-netværket. Ligesom basen til en trådløs telefon bruger AirPort-basen en fast telefonforbindelse til Internet og en trådløs forbindelse til iBook. Desuden har den to RJ-45-stik til de indbyggede 10/100BASE-T Ethernet-porte, så du kan oprette forbindelse via Ethernet eller et kabel-/DSL-modem. AirPort er baseret på den internationale standard IEEE 802.11b og kan bruges sammen med andet udstyr, som er baseret på 802.11b. Basen er udstyret med et RJ-11-stik til det indbyggede 56 K V.90-modem.**

Del en forbindelse
AirPort giver virkelig valuta for pengene, hvis du kun har én Internetkonto, og alle gerne vil på nettet samtidig: Flere brugere kan via en enkelt Internetforbindelse surfe rundt forskellige steder på nettet og sende eller modtage e-post samtidig. Og i skolerne kan eleverne tage deres iBook med sig rundt i skolens klasseværelser på forskellige etager, uden at de mister forbindelsen, forudsat at der højst er ca. 45 m til en AirPort-base.


Indstillingsassistenten er intelligent og bruger en eksisterende Internetkonto, hvis du har sådan en. Hvis du er ny på nettet, vil Indstillingsassistenten hjælpe dig med at oprette en brugerkonto.

Automatisk netværkssøgning
Mac OS X indeholder automatisk netværkssøgning. Det betyder, at operativsystemet selv finder det hurtigste netværk, der er tilgængeligt (hvad enten det er lokalnetværket i kontoret, på skolen, et AirPort-netværk eller en modemforbindelse) og konfigurerer netværksforbindelsen. Derfor behøver du ikke at ændre netværksindstillinger, når du skal bruge AirPort.

Signalstyrke
Når du bruger AirPort, overvåger en systemmenu signalstyrken, så du ved, om iBook er inden for AirPort-basens rækkevidde. På denne menu kan du hurtigt skifte netværk.

.Mac Bliv medlem af .Mac
Hvis du tilmelder dig .Mac, får du en konto med en eksklusiv mac.com-adresse samt muligheden for at bruge Apples HomePage til at lancere din egen hjemmeside. Med HomePage kan du i løbet af få minutter konstruere en smart hjemmeside - også selv om du aldrig har prøvet det før. Og takket være AirPort kan du endda gøre det trådløst.

Alt, hvad du har brug for
Når du har en iBook, behøver du kun et AirPort-kort og en AirPort-base, før du kan nyde godt af den trådløse forbindelse, hvad enten det er hjemme, i et klasselokale eller på kontoret (og iBook kan oprette forbindelse på alle universiteter, kontorer, hoteller, caféer og lufthavne, der understøtter den trådløse teknologi). Du kan bestille AirPort-kortet sammen med en iBook hos en godkendt Apple-forhandler eller gennem Apple Store. Du kan også købe det separat senere.

Trådløs Mobile Lab iBook Wireless Mobile Lab til uddannelse
Kom i gang i en fart med iBook Wireless Mobile Lab, som kombinerer administration og kontrol af et computerrum, friheden ved bærbare computere og styrken ved Internet i en enkelt løsning til en overkommelig pris. Vælg en af to konfigurationer, eller brug specielle Apple-tjenester til uddannelsessektoren og trediepartsløsninger, som kan forbedre forholdene i klasseværelset.


*Til trådløs Internetadgang kræves et AirPort-kort, en AirPort-base og en Internetforbindelse (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen.

**Den faktiske overførselshastighed er lavere. Hastigheden afhænger af forbindelsens kvalitet og andre forhold.


. . .
-
iBook 700 - 800Mhz
a

-
November
2002