Må vi præsentere: Xserve.
Xserve
Rack 'n Roll.
Xserve
Xserve
Xserve

DesignArkitekturAdministrationSupport

Da disse rack-optimerede servere er udviklet til at slippe kræfterne i Mac OS X server løs, leverer de en fænomenal processorkraft, diskplads, der får dig til at tabe både næse og mund, I/O med stor båndbredde og værktøjer til ekstern styring, der bevirker, at serverne er ekstremt lette at bruge og vedligeholde.

PowerPC-processorer Du ville gerne have en server, der var udviklet til formålet, og som kunne styre de voldsomme kræfter, der er indbygget i Mac OS X Server-software. Derfor indeholder Xserve uhyggeligt kraftfulde PowerPC G4-processorer, kolossalt meget diskplads, diske med direkte tilslutning, RAID-løsninger, værktøjer til ekstern styring og muligheden for at starte og arbejde uden brug af skærm.

4,45 cm er lig med 1U Du ville have et 1U-design optimeret til et rack, så du kunne anvende mange flere servere på samme sted. Værsgo: Med Xserve kan du stable 42 enheder med høj ydeevne i et almindeligt 2,4 meter højt rack, så du får en processorkraft på op til 630 gigaflop.

0,48 TB Du ville gerne have rigtig meget plads til opbevaring af alt fra video med høj opløsning til store videnskabelige datasæt. Derfor er der plads til næsten en halv terabyte data pr. maskine - og mere end 20 terabyte pr. 42U-rack.

Let udskiftning Du ville gerne kunne udskifte reservedele og komponenter, når du havde lyst. Det kan du nu. Faktisk kan du udskifte alle Xserves komponenter på næsten ingen tid - uden så meget som at åbne en værktøjskasse.

Serveradministrator Endelig efterlyste du en ny generation af overvågnings- og administrationsværktøjer, så du hele tiden kan have fingeren på pulsen i dit netværk. Også selv om du ikke er der. Alt dette og mere til får du med Xserve - til ca. samme pris som de konkurrerende servere, der nu halter en generation bagefter.

Forestil dig, at du skal styre kræfterne i op til 84 processorer i et 42U-rack, der rummer 630 gigaflop råstyrke - og kombinere alle de hestekræfter og den diskplads med Apples legendariske brugervenlighed. Det er det uovertrufne tilbud på Xserve i en nøddeskal.

Usammenlignelig
Med to 1 GHz PowerPC G4-processorer, op til 2 GB DDR-SDRAM, to 64 bit 66 MHz PCI-pladser (plus en tredie kombineret PCI-/AGP-plads), dobbelt Gigabit Ethernet, FireWire, USB og fire Ultra ATA/100 Apple Drive Module-udvidelsespladser måler Apples uovertrufne 1U-konfiguration sig med ikke blot 1U-konkurrenter, men også 2U-formfaktorer.

UNIX-baseret Mac OS X Server, det professionelle serveroperativsystem
Xserve afvikles på Mac OS X Server, det supermoderne UNIX-baserede serveroperativsystem, der giver dig så eftertragtede funktioner som f.eks. beskyttet hukommelse, “pre-emptive multitasking”, symmetrisk multiprocessor, avanceret hukommelsesstyring og det nyeste nye inden for netværksteknologi. Kernen i Mac OS X Server er det professionelle fundament med åben kildekode ved navn Darwin. Da Darwin er baseret på mikrokernen Mach 3.0 og BSD UNIX, udgør den det klippefaste fundament, der giver Mac OS X Server dens bemærkelsesværdige ydeevne og stabilitet.

Øjeblikkelig support til Mac-, Windows-, UNIX- og Linux-klienter
Mac-, Windows-, UNIX- og Linux-klienter Det gør ingen forskel, hvorvidt du har Mac-, Windows-, UNIX- eller Linux-klienter - eller en kombination - på dit netværk. Mac OS X Server leverer understøttelse af arkivdeling på tværs af operativsystem, såvel som Apache Webserver og WebDAV-server, POP- og IMAP-e-post, ftp, QuickTime Streaming Server, DNS og DHCP - så snart du har pakket den ud af kassen. Windows, UNIX og Linux bliver ikke forskelsbehandlet og vil nyde de samme fordele, som Mac-brugere tager for givet.*

Serveradministrator Overvågning af ekstern hardware
Xserve indeholder også Server Monitor, et program til ekstern overvågning, som lader dig administrere dine servere - fra maskine til maskine eller hundredvis af maskiner på samme tid - vha. af en intuitiv, brugervenlig Aqua-grænseflade. Du kan måle alt fra systemtemperatur, ventilatordrift, harddiskfunktion og Ethernet-status til kvaliteten af strømforsyningen. Røde, gule og grønne lamper giver en hurtig visuel oversigt over hardwarefunktionen, og en vinduesgrænseflade med faner giver dig adgang til oplysninger om hvert undersystem via et enkelt klik.

* NetBoot-, Macintosh Manager 2- og AFP-brugermapper findes kun til Macintosh-klienter.

Ingen “afgifter” pr. bruger
Med Xserve slipper du for de mest enerverende udgifter i afdelingsbudgettet: De ublu “afgifter” pr. bruger, som du har været tvunget til at betale for at bruge serversoftware. Da Xserve leveres med en licens til et ubegrænset antal brugere af den UNIX-baserede, professionelle Mac OS X Server, kan du servicere tusindvis af brugere - uden at spendere svimlende summer på licenser.

ATA/100-diske (7200 o/min) med direkte tilslutning
Næsten en halv terabyte diskplads pr. 1U
Xserve leveres med fire Ultra ATA/100-diske (7200 o/min) med direkte tilslutning, og de kan konfigureres med op til 480 GB diskplads pr. 1U-server - næsten en halv terabyte, hvilket vil sige mere end dobbelt så meget som den nærmeste konkurrent.

630 gigaflop processorkraft
Med Xserve 1U-formfaktoren kan du bruge helt op til 84 PowerPC G4-processorer i et almindeligt, 2,45 meter højt 42U-rack, der bedst muligt udnytter gulvpladsen i serverrummet eller datacentret (serverenhederne er designet, så de passer ind i de almindelige telco-rack med fire ben, og de leveres komplet med hardware). Det kan du selv regne på: 1 GHz PowerPC G4 med to processorer giver op til 15 gigaflop beregningskapacitet pr. 1U. Det betyder, at de 42 Xserve-enheder i et 42U-rack kan levere 630 utrolige gigaflop processorkraft.

Endnu en etter på markedet
IT-chefer bør være opmærksomme på, at Xserve er den første 1U RISC-server med to processorer på markedet. Selv ikke Sun eller IBM tilbyder så fænomenal processorkraft i så lille en pakke.

Seriel port Seriel konsol til UNIX-kyndige administratorer
Foretrækker du at styre dit domæne via kommandobaserede værktøjer til serverstyring? Det kan du stadig pga. den serielle port.

Xserve som velordnet arbejdsplads
Professionelle inden for den digitale videobranche, som overvejer at bruge Xserve som velordnet arbejdsplads, kan bestille specielt konfigurerede enheder hos Apple Store. Du kan føje flere funktioner til Xserve ved at installere PCI-kort (så du kan tilslutte SCSI-lagringsenheder samt enheder til sikkerhedskopiering) i dens udvidelsespladser. Du får tre udvidelsespladser, som tilgodeser PCI-kort (PCI står for det engelske “Peripheral Component Interconnect”). Og hvis du bestiller din enhed sammen med et AGP 4X-kort, leveres Xserve med kortet installeret i en indretning, der hæver AGP-kortet, så det passer ind i PCI-pladsen.


. . .
-
 Xserver
a

-
Maj
2002