Kontrol over opgaver.

DesignArkitekturAdministrationSupport

Mac OS X Servers værktøjer til ekstern styring - udbygget specielt til Xserve - lader dig konfigurere og overvåge alle nøgletjenester vha. den brugervenlige Aqua-grænseflade.

Det ultimative system til rettidige advarsler: Xserve udvider styrken ved Mac OS X Server med Server Monitor, et avanceret værktøj til overvågning og administration af hardware og software, der giver dig et detaljeret overblik over alle hardwareundersystemer.


Statusoversigt: Server Monitor er let at installere, og programmet lader dig overvåge flere servere vha. Mac OS X Servers intuitive Aqua-grænseflade. Røde, gule og grønne lamper viser status for serverne (identificeret ved navn og IP-adresse eller DNS-navn). Med dette snedige support-værktøj kan du gå helt ind i hardwareundersystemerne og kontrollere status for hver server. Du skal bare vælge en server og bruge fanerne Info, Drives, Power, Network, Temperature, Blowers og Security til at få adgang til detaljerede oplysninger om status og ydeevne. I Apple System Profile kan du hente en hardwareoversigt med oplysninger om hver server helt ned til serienummeret. Og du kan arkivere disse rapporter og bruge dem til inventaroversigter og supportlogs.

Info: Opretter en liste over serverens vigtigste egenskaber: Navn, IP-adresse, enhedstype, version af operativsystem, processortype, hukommelse, “oppetid”, sidste opdatering og serienummer på hardware.

Drives: Viser status for serverens harddiske såvel som SMART-data vedrørende fejlmeldinger og ydeevne. Hvis Server Monitor finder et problem, eller harddiskrapporten forudsiger en fejl, vil du øjeblikkelig blive underrettet. Du kan også sætte en tærskel for, hvor lidt diskplads du kan nøjes med, og indstille Server Monitor til at underrette dig automatisk, hvis den tilgængelige diskplads kommer under denne minimumsgrænse.

Power: Giver dig en statusoversigt over strømforsyning, herunder historiske liniegrafer og oplysninger om sikker strømforsyning (også kaldet UPS) på et øjeblik. Og skulle der opstå strømsvigt, genstarter Mac OS X Server computeren og systemtjenesterne - uden at du behøver at røre en finger.

Network: Viser status for de to Ethernet-henvisninger samt en historisk liniegraf for hver henvisning.

Temperature: To temperatursensorer (en for processorkortet og en for selve kabinettet) overvåger konstant systemtemperaturen og giver dig øjeblikkelige angivelser i Fahrenheit eller Celsius. Der vises også historiske liniegrafer over udsving i temperaturen for processorkort og kabinet.

Blowers: Endnu et eksempel på hvordan du med Mac OS X Server kan holde fingeren på pulsen i dine hardwareundersystemer. Med hvilken hastighed kører ventilatorerne? Via denne fane kan du finde ud af det.

Security: Se, om kabinettet er låst eller låst op, og om softwareporten er sikret. Vil du gerne lukke for uindbudne gæster? Det er hermed gjort.

Show log: Viser log for aktiviteter og meddelelser i løbet af hver Server Monitor-session.

Måske er det bedste af det hele, at Server Monitor er brugervenlig og let at vedligeholde og reparere - og som Xserve selv er Server Monitor udviklet til at fungere med minimal “nedetid”.

Det er en kæmpe fordel, når vedligeholdelsesudgifterne for serveren skal holdes nede, idet du ikke behøver at have teknikere parat hele tiden. Og du får en lige så uimodståelig fordel på det personlige plan: Ro i sjælen. Som administrator kan du sove roligt, fordi du ved, at du ikke vil have så mange problemer at tage dig af og dermed kan være mere effektiv, og - hvilket herligt koncept - du kan endda se frem til at tage en velfortjent fridag engang imellem.

Symbol for Server Manager Oppe hele døgnet
Mac OS X Server er udviklet til at sikre maksimal “oppetid”. Derfor holder den nøje opsyn med alle systemtjenester. Hvis en af dem svigter eller holder op med at fungere, træder Mac OS X Server til og genstarter den automatisk.

Symbol for Server Admin Server Admin
Med værktøjer til ekstern administration af serveren kan du konfigurere og overvåge alle nøgletjenester i Mac OS X Server.

CD'en Admin Tools
Du finder alt, hvad du har brug for - herunder serveradministration og værktøjer til overvågning, håndbøger og dokumentation i PDF-format - på CD'en Admin Tools.

Symbol for Mail Bliv underrettet via e-post, mobiltelefon eller personsøger
Server Monitor er let at opsætte og bruge, og den giver dig et hurtigt overblik over fejl og ydeevne for hvert Xserve-system. Du kan holde styr på tingene, selv når du ikke er der. Du skal bare indstille Server Monitor til at underrette dig via e-post, mobiltelefon eller personsøger, så snart den opdager fatale problemer.

Seriel port Adgang til serielle porte
Hvis du foretrækker at bruge et terminalvindue, giver Server Admin dig vidtrækkende kommandolinieværktøjer til at konfigurere, overvåge og styre dine systemer udefra vha. den præinstallerede sikre shell. Shell-instrukser kan nemt oprettes ud fra kundestyringsbehov eller ud fra periodisk automatiseret vedligeholdelse. Og hvis netværkstjenesterne er nede, er Xserve udstyret med en DB-9-seriel port (til stik med 9 ben), så UNIX-kyndige administratorer kan få adgang til systemet via en seriel konsolforbindelse.

SMART SMART-data fra harddiske
Værktøjer til overvågning tager hele tiden stikprøver af SMART-data fra hver harddisk, så der er konstant opsyn med diskenes status og ydeevne. Hvis værktøjerne finder et problem (eller hvis harddiskrapporterne forudsiger en fejl), vil du øjeblikkelig blive underrettet.

SNMP-understøttelse
Mac OS X Server understøtter SNMP, så serveren kan overvåges vha. MIB-baser.


. . .
-
 Xserver
a

-
Maj
2002