Lagring af mange dataLagring af mange data
0,48 terabyte i 1U.

DesignArkitekturAdministrationSupport

Xserve tilbyder mere end dobbelt så meget diskplads som andre 1U-servere - næsten en halv terabyte intern lagringsplads og et I/O-system med stor båndbredde, der giver tilslutningsmuligheder til en lang række eksterne lagringsenheder og enheder til sikkerhedskopiering.

Indre rum
Xserve er designet til at kunne rumme fire 60 GB eller 120 GB Apple-diskmoduler. Det kan du jo selv regne på: Disse Apple-diskmoduler giver Xserve en indbygget lagringskapacitet på op til 480 GB - næsten en halv terabyte data pr. maskine. Det betyder, at du kan lagre mere end 20 terabyte data pr. 42U-rack.

Ubegrænset skalering
Harddiskmoduler, der er lette at installere, gør det ekstremt let at udvide Xserve-systemer, så de kan opfylde et voksende behov for lagringsplads. Og da hver disk afvikles på en selvstændig bus og sluttes til et I/O-system med høj hastighed, opskaleres lagringsundersystemet i Xserve uden at forringe ydeevnen.

Lysdioder til ekstern overvågning Overvågning af diskstatus
Ekstern overvågning, diagnosticering og ændring af kapacitet holder dine servere gående. Serversoftwaren kan læse SMART-data (en forkortelse af det engelske “Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology”) fra hver harddisk. SMART-datastrømmen sikrer, at harddisken kan overvåge og rapportere om evt. fejl, og at operativsystemet kan advare administratoren om en potentiel fejlfunktion. Dette giver dig muligheden for at sikkerhedskopiere vigtige data og udskifte harddisken, før fejlen opstår.

Udskiftelig disk med direkte tilslutning Apple-diskmoduler
Hvis du monterer fire 60 GB eller 120 GB Apple-diskmoduler i Xserve-systemerne, kan du blive ved med at udvide din lagringskapacitet eksponentielt - og til en overkommelig pris. Disse diskmoduler bruger avancerede mellemstik til direkte tilslutning (SCA II), så du kan tilføje mere lagringsplads, uden at serveren går ned. Du kan når som helst tilslutte et nyt Apple-diskmodul, så det er tilgængeligt for alle brugere med det samme. Apple-diskmodulerne har en lukkemekanisme, der udløses med et tryk på håndtaget. Derfor bliver de på plads, når de er låst fast.

Apple-diskmoduler bruger ATA-/100-harddiske (7200 o/min). Hver disk har en selvstændig Ultra ATA-/100-bus, så hver disk udnyttes maksimalt, uden at det går ud over overførslen fra andre diske. ATA-diskundersystemet har en I/O-bus med stor båndbredde, der modvirker flaskehalse, selv når alle fire diske er aktive samtidig. Sådan opnår Xserve en teoretisk optimal ydeevne på op til 266 MB pr. sekund, sammenlignet med en teoretisk ydeevne på 160 MB pr. sekund for SCSI Ultra160-harddiske - og så er den væsentligt billigere og afgiver ikke nær så meget varme som SCSI-harddiske.


. . .
-
 Xserver
a

-
Maj
2002