PowerBook G4. Vælg mellem tre modeller: 12" PowerBook G4 15" PowerBook G4 17" PowerBook G4


17" PowerBook G4 Den mindste og billigste PowerBook G4 nogensinde.
17" PowerBook G4
12", 2,1 kg

G4-processerTrådløs

Det næste store hit fra Apple: Den nye 17" PowerBook G4, som indeholder den største og mest spektakulære skærm, som du nogensinde har set på en bærbar computer, og den er på mirakuløs vis blevet passet ind i et 2,6 cm tyndt og fjerlet (sølle 3,1 kg) bærbart vidunder. Uimodståelig - og din for DKK 31990 og opefter.

1440 x 900 punkter Superbred 17" skærm
Det er det allerførste, du lægger mærke til ved verdens første bærbare computer med 17" skærm, den største nogensinde. Når den er åben, er den enorm. Denne PowerBook's bjergtagende skærm tilbyder samme billedområde som en 19" CRT-skærm. Du bliver helt vild med mængden af oplysninger, der kan være på skærmen på samme tid. Den understøtter en opløsning på 1440 x 900 punkter, dvs. 1,3 millioner imponerende punkter på skærmen samtidig, så der er masser af plads til menuer, værktøjslinier og paletter.

Futuristisk tastatur med baggrundslys og indbygget lysmåler
Endnu en nyskabelse fra Apple findes på den nye 17" PowerBook G4: Et enestående fiberoptisk, baggrundsoplyst tastatur med lasergraverede taster, der er som taget ud af en science fiction-film. En lysmåler tilpasser automatisk tastaturet og skærmbelysningen til mængden af omgivende lys. Når det f.eks. er halvmørkt, dæmper PowerBook G4 automatisk skærmens baggrundslys og aktiverer baggrundslyset på tastaturet. De lysafgivende fiberoptiske tråde, der befinder sig under tastaturet, vækkes til live og oplyser det baggrundsbelyste tastatur, så du kan arbejde videre trods ændringen af lysforholdene omkring dig.

industrielt design Det legendariske SuperDrive PowerBook G4 med SuperDrive (DVD-R/CD-RW) leveres med iDVD , der kan bruges til at brænde DVD'er, som kan afspilles på de fleste almindelige DVD-afspillere på markedet. Med SuperDrive kan du også vha. iTunes brænde dine egne musik-CD'er og vha. funktionen Brænd disk i Mac OS X brænde data-CD'er. SuperDrive læser DVD'er ved 8x og brænder 4,7 GB DVD-R-diske ved 1x hastighed.

800 Mbps FireWire Hurtig FireWire 800
Med mere end 30 gange så meget båndbredde som den populære USB-standard til eksterne enheder er FireWire 400 blevet den fremmeste standard til hurtig dataoverførsel. Og nu har Apple igen hævet niveauet ved at fordoble datagennemstrømningen vha. FireWire 800. Den nye 17" PowerBook G4 har to FireWire-porte - en til de hundredvis af FireWire 400-baserede eksterne enheder, der allerede fås på markedet, og en til den kommende generation af FireWire 800-baserede eksterne enheder.

Airport Extreme 54 Mbps AirPort Extreme - op til 5 gange hurtigere Den nye 17" PowerBook G4 leveres med den smarte nye 802.11g AirPort Extreme - teknologi, der med sine 54 Mbps er den hurtigste trådløse forbindelsesmulighed til Mac. På 17" PowerBook G4 er AirPort Extreme allerede installeret. Og da AirPort Extreme er kompatibel med tilbagevirkende kraft - bl.a. med 802.11b-netværk - og med tusindvis af trådløse forbindelsespunkter på hoteller, i lufthavnssaloner, caféer og boghandler verden over, kan du komme på Internet stort set overalt.

Bluetooth Synkroniser med Bluetooth Bluetooth er indbygget i den nye 17" PowerBook G4-model. Ligesom AirPort Extreme forbinder Bluetooth trådløst digitale enheder. Bluetooth opererer inden for en langt kortere rækkevidde end AirPort, så den muliggør dataoverførsel ved høj hastighed mellem en hurtigt voksende liste af Bluetooth-understøttede produkter. Ved hjælp af iSync kan du f.eks. benytte Bluetooth til at synkronisere dine personlige oplysninger på kryds og tværs mellem PowerBook, mobiltelefon og Palm OS-enhed. Og med Bluetooth kan du udnytte GPRS, så du kan læse e-post hvor som helst - en fordel, der er god at have, når et trådløst 802.11-forbindelsespunkt ikke er tilgængeligt.

industrielt design Knivskarpt industrielt design Du vil elske 17,1" TFT XGA- skærmen med aktiv matrix og en funklende opløsning på 1440 x 900 punkter. Og du vil slå hænderne sammen over den måde, hvorpå vi har passet denne superskarpe skærm ind i en så opsigtsvækkende lille ramme på bare 39,2 x 25,9 x 2,6 cm og 3,1 kg. Den nye 17" PowerBook G4 er pakket lækkert ind i et fnuglet men robust aluminiumskabinet , så den kan modstå pletter og ridser. Den kan også prale af et splinternyt blikfang - silkeglat på alle overflader. Der er hverken dæksler, udstående låse eller håndtag at ødelægge, knapper udenpå, som du kan komme til at trykke på ved et uheld, eller skarpe kanter, der hænger fast i dit tøj.

Hastighedsoptimeret arkitektur
Power PC G4 1 GHz-processoren i 17" PowerBook G4 medvirker til et markant skub i ydeevnen pga. den avancerede buffer-hukommelsesarkitektur, der giver lynende hurtig dedikeret hukommelse med en mærkbart forbedret gennemstrømning til følge. 17" PowerBook G4 indeholder en 256 K level 2-backsidebuffer og 1 MB L3-buffer. Det er betydeligt hurtigere at få adgang til data fra hovedhukommelsen end fra harddisken, men L3-bufferen - der fyrer op under processoren ved at give fænomenalt hurtig adgang til data og programkode - giver denne PowerBook G4 en endnu hurtigere hukommelse. 17" PowerBook G4 leveres med 512 MB DDR SDRAM, og den kan udvides til 1 GB RAM, så du kan afvikle adskillige hukommelseskrævende programmer på samme tid eller lagre et helt grafikprojekt i hovedhukommelsen, hvilket giver hurtigere billedbehandling.

NVIDIA GeForce4 GoLynhurtig grafik Lynhurtig grafik Den nye 17" PowerBook G4 leveres med NVIDIA GeForce4 440 Go - grafikprocessor med 64 MB DDR SDRAM. NVIDIA GeForce4 sætter den 3D-grafiske ydeevne i højeste gear med T&L ("Hardware Transform and Lighting"), samt en avanceret og supereffektiv hukommelsesarkitektur (Lightspeed Memory Architecture II), så du får en dynamisk og visuelt fyldig 3D-grafisk oplevelse i realtid.

PowerBook G4-familien

17" PowerBook G4 15" PowerBook G4 12" PowerBook G4 Du kan vælge mellem tre lynhurtige modeller: Small, medium eller epic
Priserne begynder ved 16990 kr, og den nye PowerBook giver dig supercomputerkraft i tre forskellige lynhurtige modeller. Du har valget mellem modellen på 12" - den mindste og prismæssigt mest overkommelige PowerBook G4 nogensinde - modellen på 15" - en skønhed i Titanium - og verdens første bærbare computer med 17" skærm . Så kan du arbejde lige så effektivt, når du er på forretningsrejse, som når du sidder hjemme ved skrivebordet - og udrette alt fra gengivelse af kæmpestore billedarkiver til behandling af digital video hurtigere end nogensinde før.

Mac OS X v10.2 Seriøs software
PowerBook G4 leveres med Mac OS X v10.2, Apple nyeste operativsystem. Mac OS X understøtter automatisk netværk, så du kommer på Internet på et øjeblik: Mac OS X opfatter, om du etablerer forbindelse fra kontoret eller undervejs - og opretter automatisk forbindelsen for dig. Og pga. "Instant On"-funktionen i Mac OS X afbryder PowerBook G4 vågeblus på mindre end ét sekund. Mac OS X er det optimale udgangspunkt for en digital livsstil, da operativsystemet understøtter de nyeste og mest populære eksterne enheder.
Digital Hub Suite
Udover Mac OS X leveres PowerBook G4 også med de nyeste versioner af iPhoto, iMovie, iTunes og iDVD (iDVD følger kun med modellen med SuperDrive).

PowerBook G4 leveres også med en samling grafikværktøjer, der tæller FAXstf, Art Directors Toolkit, FileMaker Pro Trial, OmniGraffle, OmniOutliner og Graphic Converter.

Strøm nok til fem timer. Op til 4,5 timers driftstid
PowerBook G4 leveres med et lithium-ionbatteri med en driftstid på 4,5 timer (afhænger af konfiguration og brug).

Hold forbindelsen
Ethernet og modem Gigabit Ethernet er indbygget i 17" og 15" PowerBook G4-modellerne (og 10/100 Ethernet i 12"-modellen), og det er 56K V.92-modemmet også. Den sidste oplysning er især store nyheder, hvis din Internetudbyder understøtter V.92-standarden. Det betyder nemlig, at du kan sætte din Internetforbindelse på vågeblus, mens du besvarer et telefonopkald.

Windows PowerBook G4 trives i et Windows-miljø
Som tusindvis af Windows-brugere, som har skiftet til Macintosh, har opdaget, kommer Mac fint overens med PC'er. Du kan slutte PowerBook G4 til et PC-netværk eller til en Windows PC hjemme (samt til de fleste USB-printere og scannere, digitale FireWire-kameraer, videokameraer og eksterne diske). Du kan dele dine .doc-, .pdf-, jpg-, gif-, tiff-, MPEG-, Windows Media-, QuickTime-, MP3-, MIDI- og CD-arkiver (cdda) med PC-brugere.

VGA, S-video og composite video Nu kan du tænke stort på kontoret
Den nye PowerBook G4 leveres med indbygget understøttelse af VGA-, S-video- og composite videosignaler. Og da VGA-skærmudgangen understøtter to skærme og skærmdublering, kan du udvide arbejdspladsen og dublere projekter på en ekstern skærm eller projektor. Det er perfekt, når du skal levere præsentationer og dele dine ideer med andre. Du kan også takket være understøttelsen af S-video vise multimedieprojekter på en stor fjernsynsskærm: Du skal bare slutte fjernsynet til videoudgangen vha. det medfølgende mellemstik til skærm fra Apple - så er du på TV.

Apple-skærm Og vha. Apples DVI til ADC-mellemstik (ekstraudstyr) kan du slutte 17" eller 15" PowerBook G4 til en af Apples formidable flade skærme i løbet af få sekunder.

Harddiske Lagringsplads til at have med under armen
Harddisken i 17" PowerBook er vha. gummi gjort fast til en magnesiumramme, så du får et stødsikkert værn, der kan beskytte dine data. Og med en harddisk på op til 60 GB er der mere end rigeligt med plads til alle dine arkiver, MP3'er, film og meget mere.

Lydfunktioner Musikinteresseret? Så bliver du glad for at høre, at den nye 17" PowerBook G4 indeholder indbyggede stereohøjttalere, stik til stereohovedtelefoner, linieindgang i stereo samt indbygget mikrofon.


. . .
-
 PowerBook G4
Januar

-
*
2003