Sidste nyt inden for trådløst netværk.Sidste nyt inden for trådløst netværk. Vælg mellem tre modeller:
12
Sidste nyt inden for trådløst netværk.Sidste nyt inden for trådløst netværk. 15
17
Tekniske specifikationer Løsninger SuperDrive Grafikacceleration Trådløs Software PowerBook G4

PowerBook G4 er spækket med de nyeste kommunikationsmuligheder, som f.eks. indbygget Gigabit Ethernet, indbygget 56 K V.92-modem og trådløst AirPort Extreme-netværk.

54 Mbps 54 Mbps - næsten 5 gange hurtigere
802.11g AirPort Extreme, som fås til alle tre PowerBook G4-modeller, er et kraftcenter, når det handler om ydeevne, da den nye 802.11g-teknologi leverer en trådløs datahastighed på op til 54 megabit pr. sekund (Mbps). De hurtigste bredbåndsforbindelser kan typisk opnå en hastighed på op til 1,5 Mbps. AirPort Extreme giver dig mulighed for at udveksle arkiver med andre brugere på netværket med en hastighed på 54 Mbps - det er mere end 35 gange hurtigere.

Denne nye turboteknologi giver dig mulighed for at etablere forbindelse til Internet - uden kabler, ekstra telefonledninger og kompliceret netværksudstyr - fra alle rum i hjemmet, fra klasseværelset og fra kontoret i en afstand på 50 meter fra en base

AirPort Extreme-base og AirPort Extreme-kort AirPort Extreme består af to dele: AirPort Extreme-kortet og AirPort Extreme-basen. Sammen repræsenterer de fremtiden for trådløse netværk.

Du opdager snart, hvor hurtig denne teknologi er, når du bruger et AirPort Extreme-netværk mellem forskellige computere i hjemmet eller på kontoret. I et studie til videoproduktion kan brugerne f.eks. overføre store digitale videoarkiver på tværs af computere ved en imponerende hastighed.

AirPort Extreme er ideel til arkivdeling, surf på Internet og spil med flere deltagere. Bare tænk over herlighederne: I stedet for at uddele kopier efter en præsentation kan du overføre dit lysbilledshow direkte fra én PowerBook G4 til en anden. Og det gøres sikkert, uden at der kræves disketter eller kabler.

Det trådløse Internet er overalt
AirPort Extreme kommunikerer ligesom AirPort vha. radiobølger. Dette er en fordel for brugeren: I modsætning til infrarøde signaler, der kræver en ubrudt linie mellem modtager og base, kan radiobølger opfanges gennem massive objekter mere end 45 meter væk. Dette betyder, at du kan tage din PowerBook G4 med ind i forskellige rum og med på andre etager i bygningen og stadigvæk bevare en aktiv netværksforbindelse - og surfe på Internet gennem vægge.

Wi-Fi-kompatibel Hundredvis af hoteller over hele verden har gjort WiFi-standarden 802.11b til trådløse lokale netværk (WLAN) tilgængelige på deres områder. Og da AirPort Extreme er kompatibel med 802.11b, kan du bruge din PowerBook G4, når du vil surfe på Internet fra hotelværelset. Firmaer som Surf og Sip Network opretter stadig flere trådløse forbindelsespunkter, så du kan snart komme på Internet, uanset hvor du befinder dig.

Sikkerhed Høj sikkerhed
Med AirPort Extreme får du en lang række forbedrede sikkerhedsfunktioner, herunder 128 bit kryptering og firewall-beskyttelse. AirPort Extreme understøtter også godkendelsesstandarden RADIUS - ideelt til skoler og universiteter.

Indbygget Bluetooth Indbygget Bluetooth
Bluetooth er indbygget i alle nye PowerBook-modeller. Ligesom AirPort Extreme kan du med Bluetooth oprette trådløs forbindelse til digitale enheder som Bluetooth-mobiltelefoner, PDA'er og andet udstyr. Bluetooth opererer med en kort rækkevidde og kan overføre data mellem en hurtigt voksende liste af Bluetooth-produkter. Ved hjælp af iSync kan du f.eks. benytte Bluetooth til at synkronisere dine personlige oplysninger på kryds og tværs mellem PowerBook, mobiltelefon og Palm OS-enhed. Og den nye PowerBook kan via en Bluetooth-mobiltelefon bruge GPRS-forbindelser, så du kan læse din e-post, næsten uanset hvor du befinder dig - en perfekt løsning, når du ikke er i nærheden af et trådløst 802.11-forbindelsespunkt. Du kan endda glæde dig til et skrivebord uden kabler, hvis du bruger Apples trådløse Bluetooth-tastatur og -mus.

Til trådløs Internetadgang kræves et AirPort- eller AirPort Extreme-kort, en AirPort- eller en AirPort Extreme-base og en Internetforbindelse (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort og AirPort Extreme. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen.

Mac OS X v.10.2 Automatisk netværk:
Kraften i
Mac OS X

AirPort Extreme er hardwaredelen af det, der får den trådløse netværksligning til at gå op. På softwaresiden nyder PowerBook G4 godt af Mac OS X's netværksarkitektur. Mac OS X er et såkaldt multihoming-operativsystem, hvilket betyder, at alle dets netværksfaciliteter kan bruges på samme tid. Når du indstiller PowerBook G4 første gang, bliver alle netværksgrænsefladerne automatisk konfigureret. Når du er på arbejde, bruger du måske det indbyggede Ethernet-kort til at oprette forbindelse til det lokale netværk. Når du går hjem, opretter du måske forbindelse til Internet trådløst via AirPort Extreme. Fordi de forskellige netværksgrænseflader allerede er konfigurerede, og fordi Mac OS X kan bruge dem alle på samme tid, vil Mac OS X automatisk opdage, at du ikke længere er forbundet til Ethernet-netværket og vil i stedet oprette forbindelse via AirPort Extreme. Og hvis du er ude at rejse og vil bruge et modem til at ringe op til Internet, vil Mac OS X automatisk bruge det indbyggede modem til at oprette forbindelse til Internet. Du behøver hverken ændre indstillinger eller lokaliteter.



AirPort Extreme-porte
Oprette forbindelse
Hos AirPort Extreme basen benytter en fysisk forbindelse til Internetadgang og trådløse forbindelser til kommunikation med AirPort-understøttede computere. På AirPort Extreme-basen sidder et RJ-11-stik til det indbyggede 56 K V.90-modem samt et RJ-45-stik, der understøtter 10/100BASE-T Ethernet.



Indbyggede AirPort-antenner Klar til trådløse netværk
PowerBook G4 er forberedt til trådløst netværk med to indbyggede antenner (du ser på en af dem nu).



Ethernet og modem Gigabit Ethernet
PowerBook G4 er den første og eneste bærbare med indbygget 10/100/1000BASE-T Ethernet - også kendt som Gigabit Ethernet (15"- og 17"-modeller). Forbindelsen giver en hurtig netværksforbindelse på arbejdet og er samtidig glimrende til kontoret hjemme (specielt, hvis man ønsker at oprette forbindelse til Internet via kabel- eller DSL-modem). Grænsefladen indstilles automatisk til den korrekte netværkshastighed (10, 100 eller 1000 mbit), så du blot skal tilslutte Ethernet-kablet. 12" PowerBook leveres med 10/100BASE-T Ethernet. Alle tre PowerBook G4-modeller leveres med et 56 K V.92-modem, så du kan foretage opkald til din virksomheds eller dit universitets netværk eller din Internetudbyder.


. . .
-
PowerBook G4
sep.

-
aluminiumskabinet
2003