Apple Cinema Displays

Med Apples teknologi behøver du ikke at vælge mellem prisen og miljøet. Når du opgraderer til en LCD-skærm, får du ikke alene mange funktionelle fordele i forhold til almindelige CRT-skærme, men du bidrager også til at begrænse miljøbelastningen fra computerbranchen.

Konklusionen:

Du sparer penge med en LCD-skærm fra Apple. En 20" Cinema Display bruger kun ca. to tredjedele af den strøm, der bruges af en 21" CRT-skærm til professionel brug. Det betyder, at du ved at bruge denne skærm i stedet for en 21" CRT-skærm kan spare 360 kr. om året, hvis strømmen koster 1,35 kr. pr. kWh. Det lyder måske ikke af meget, men hvis der er 10 computere i firmaet, bliver det til 3.600 kr., og hvis der er 100 computere, sparer du 36.000 kr. Og så har vi ikke en gang indregnet besparelsen til ventilations- og køleanlæg, for 100 CRT-skærme i et lukket rum genererer tre gange så megen varme som LCD-skærme.*

Hold fanen højt

Når du vælger udstyr, som bruger mindre strøm, sparer du selv penge, men kraftværkerne bruger også mindre olie og kul og udleder dermed mindre mængder drivhusgasser. Desuden er materialeforbruget til en LCD-skærm mindre end til en CRT-skærm, så der bliver også flere råstoffer til dine børnebørns computere. Og de flade skærme bliver pakket i meget mindre kasser, så udgifterne til emballage og transport også bliver mindre. På den måde bliver vores afhængighed af olien mindre.