Hvis du skal surfe på Internet, hente e-post, chatte med dine venner og kollegaer, afspille cd'er, overføre din yndlingsmusik til computeren og oprette spillelister, spille spil og administrere dit voksende bibliotek af digitale fotografier, får du med iBook G4 al den software, du har brug for. Og mere.

Verdens mest avancerede operativsystem

Mac OS X

Lad os starte med det vigtigste: Mac OS X version 10.3 “Panther”. Apples nye avancerede operativsystem er det hurtige og bundsolide fundament for alle dine handlinger på computeren. Panther understøtter de samme standarder, som bruges til Windows og Microsofts specielle teknologier, så du kan dele arkiver med venner og kollegaer, der bruger pc'er, dele netværk, og du kan endda bruge de samme eksterne enheder, inklusive printere, scannere og kameraer. I hjemmet, på arbejdet, i skolen - Panther sørger for, at din iBook G4 altid passer ind.

Panther er det ultimative operativsystem til den digitale livsstil og giver dig også mulighed for at arbejde med tidens mest populære FireWire- og USB 2.0- enheder. Tilslut det digitale kamera eller videokamera, og Mac OS X genkender det straks, hvorefter iPhoto eller iMovie starter, så du kan overføre dine fotografier eller filmklip.

Exposé

Det er en fornøjelse at arbejde med Mac OS X version 10.3 “Panther”, og systemet indeholder nogle godbidder, som alle brugere af bærbare computere vil sætte pris på. Som f.eks. Exposé. Vi ved alle, hvor nemt det er at få åbnet alt for mange vinduer samtidig på skærmen. Hvem har ikke prøvet at rode rundt i alle de åbne vinduer for at finde det rigtige? Sådan er det ikke længere. Uanset hvor mange åbne vinduer der er, kan du med et tryk på F9 få Exposé til at ordne dem smukt side om side og gøre dem mindre, så du kan se, hvad alle vinduerne indeholder. Panther og Exposé leverer virkelig varen, når det drejer sig om at optimere pladsen på skærmen.

Masser af Internetværktøjer

Panther leveres oven i købet med en hel samling hurtige og stabile softwareværktøjer til Internetalderen. Lad os starte med browserne.

Safari

Tag på Safari

Internet Explorer ligger selvfølgelig i mappen Programmer, men du finder også Safari. Safari er den hidtil bedste browser og er standardbrowser i Mac OS X. Den indlæser sider hurtigere ned nogen anden browser (3 gange hurtigere ned Internet Explorer) og byder på en uovertruffen weboplevelse. Selv de mest komplekse sider indlæses lynhurtigt, og Safari har indbygget Google-søgning, fanefunktion og et enkelt, men alligevel effektivt system til administration af bogmærker.

--

Elegant e-post

Hvor meget tid bruger du på at læse og besvare e-post om dagen? Mac OS X Mail indeholder effektive og praktiske funktioner, som mange dyre e-postprogrammer mangler. Mail indeholder f.eks. en fantastisk funktion til filtrering af reklamepost. Slå den til, og se, hvordan Mail bag scenen går i gang med at fjerne reklamepost. Mail indeholder også effektive værktøjer til sporing af e-post om almindelige emner, byder på imponerende gengivelse af e-postbeskeder i HTML-format, giver dig mulighed for at adressere ved at trække og anbringe adresser og kan integreres problemfrit med Adressebog m.m.

iLife ’04. Organiser fotografier & sange. Opret film, dvd'er & musik.
Lad fantasien få frit løb: med Life-programmerne kan du foretage dig sjove og kreative ting med dine billeder, din musik og dine film på måder, som pc-brugere kun kan drømme om - og bagefter kan du dele din glæde med familie og venner på mange forskellige måder: Fra e-post og Internet til udskrifter og dvd. Og du kan gøre alle disse ting og meget mere helt uden at gennemlæse en håndbog. Det hele er en del af iLife-oplevelsen.

GarageBand GarageBand. Skab din egen musik.
Hvad enten du er øvet musiker eller bare ønsker, at du var rockstjerne, giver GarageBand dig mulighed for at skabe musik ved at trække og anbringe med musen. GarageBand bliver leveret med mere end 1.000 musiksløjfer i høj kvalitet, der alle er professionelt indspillet på mere end 30 instrumenter. Brug sløjferne til at skabe din egen originale musik. Eller som backing til din egen optræden. Du skal blot trække dem - tromme-, bas- og keyboardsløjfer - til tidslinjen. GarageBand klarer resten og sørger for, at hastighed og toneart passer sammen, så din sang lyder helt perfekt. Når du er færdig, arkiverer GarageBand din musik som et AIFF-arkiv i cd-kvalitet, og sangen vises automatisk i iTunes.

iTunes 4 iTunes. Digital musik til Mac.
Den førende digitale jukebox. iTunes giver dig mulighed for at holde styr på alle sporene i musikbiblioteket. De sange, du importerer fra cd'er, og den musik, du selv skaber med GarageBand. Med smarte spillelister kan du mikse og udvælge sange til enhver lejlighed. Du har adgang til alle sange og spillelister fra iPhoto, iMovie og iDVD. Eller del sange med andre Mac- eller pc-brugere på et netværk. Det er nemt med indbygget Rendezvous-musikdeling. Og iTunes passer som fod i hose med iPod - din musik på farten.

iPhoto iPhoto. Forestil dig dit digitale liv.
iPhoto giver dig mulighed for at opbevare kolossale samlinger af digitale fotografier, og alligevel kan du lynhurtigt finde dem, du skal bruge. Smarte album, automatisk tidsbaseret sortering og enkel vurdering gør det legende let at kategorisere og finde billeder. Rendezvous giver dig mulighed for at dele dine fotografier med personer i hjemmet eller i skolen. Opret imponerende lysbilledshow med fantastiske nye overgange - og føj sange fra iTunes som akkompagnement til showet. Send fotografier via e-post. Fremstil smukke bøger. Bestil aftryk på Internet. Eller brænd en dvd med dine bedste lysbilledshow, og send den til venner, familie og kolleger.

iMovie 3 iMovie. En stjerne genfødes.
iMovie, det revolutionerende program til videoredigering, gør det endnu nemmere at oprette film som en professionel. Og hurtigere. Den forbedrede ydeevne sikrer, at gengivelse og redigering kan følge med dine kreative impulser. Du kan f.eks. redigere og tilpasse klip direkte på den udvidede tidslinje. Med muligheden for at “rette ind” på tidslinjen kan du redigere lyd og video meget mere nøjagtigt, så det er nemt at sikre perfekt synkronisering af lyd- og videospor. Og hvad er en film uden et publikum? Med iMovie er det nemt at vise filmen frem. Publicer filmene på Internet, brænd dem til dvd'er, send dem til venner via e-post, eller tag dem med dig på Bluetooth-enheder.

iDVD 3 iDVD. Fremstil dvd'er på Mac.
Der findes ikke en nemmere metode til at oprette og dele elegante dvd’er i Hollywood-kvalitet. iDVD integreres problemfrit med iPhoto, iMovie, GarageBand og iTunes, så du kan bruge alle dine billeder, album, film, sange og spillelister. Og importere dem direkte til et iDVD-projekt. Med flotte nye temaer kan du oprette dvd-menuer, som indeholder dine egne fotografier og film med specielle effekter fra filmens verden. Og med den nye funktion, dvd-oversigt, kan du se dine projekter i fugleperspektiv og få direkte adgang til alle projektelementer.

  1. MacLinkPlus fra DataViz, Inc. sikrer kompatibilitet med Microsoft Word og Excel.
Gray line
Gray line
. . .
-
iBook G4
Oktober.

-
G4 - processor
2004