Med iBook kan du arbejde trådløst næsten allevegne - lige fra din egen stue til i en boghandel i en anden by.

Airport i aktion.

Du kan gøre dette med AirPort Extreme, som er Apples trådløse teknologi, der giver dig mulighed for at udforske nettet, uden at telefonledninger og kompliceret netværkshardware(1) kommer i vejen. Med iBook og en AirPort Express- eller en AirPort Extreme -base kan du oprette forbindelse fra f.eks. din blødeste lænestol - eller ethvert sted, der er inden for basens rækkevidde på 45 meter.

Alle iBook G4-modeller er forberedt til AirPort Extreme med indbyggede antenner, software og et Airport Extreme-kort. Du bliver aldrig træt af at udforske de sjove muligheder - og du kan altid finde nye steder at gøre det.(2)

AirPort Express

Slip musikken løs

AirPort Express med AirTunes gør det muligt for dig at lytte til dit musikbibliotek i iTunes gennem stereoanlægget eller højttalere med strømforsyning. Du slutter blot anlægget eller højttalerne til lydudgangen på AirPort Express-basen vha. et lydkabel, hvorefter du kan bruge iBook til at afspille musik fra ethvert rum. Eller tag AirPort Express og iBook med til fest og leg dj på værtens stereoanlæg. Du vil hurtigt opdage, at iBook og AirTunes er formidable til at bryde isen.

Går gennem væggene

AirPort-teknologien bruger radiosignaler til at kommunikere gennem faste genstande i modsætning til infrarøde signaler, som kræver frit udsyn. Derfor kan du surfe rundt på Internet, selvom der ikke er frit udsyn til basen. Du kan med andre ord surfe på Internet gennem væggene.

Del en forbindelse

AirPort begynder virkelig at kunne betale sig, når der kun er en Internetkonto, og alle vil bruge den på samme tid: Flere brugere kan dele en enkelt Internetforbindelse og udforske forskellige hjemmesider eller bruge e-postkontoen på samme tid. Og på skolerne kan eleverne tage deres trådløst forbundne iBook-computere med i forskellige klasseværelser og på forskellige etager i bygningen uden at miste forbindelsen - inden for en afstand af op til 45 m fra en AirPort Express- eller AirPort Extreme-base.

adgang

Base med adgangskode

AirPort Extreme- og Airport Express-basen leveres med indbygget firewall, der forhindrer adgang til følsomme data på din computer og muligheden for at sikre overførsler med 128 bit WEP-kryptering. Den integrerede firewall forhindrer uautoriserede Internetbrugere i at få adgang til det private netværk, som også omfatter alle de computere, der er forbundet med kabler og sluttet til basen. Når basen er konfigureret til at dele Internetforbindelsen med flere computere, giver den alle computerne på netværket private netværksadresser. Da disse adresser kun kendes af basen, er computerne beskyttede mod IP-baserede webangreb.

Sikkerhed

AirPort-sikkerhed

Og du behøver ikke at bekymre dig om sikkerheden, når du surfer, for AirPort indeholder effektive sikkerhedsfunktioner. Når du overfører data, bruger AirPort 128 bit kryptering, så dine personlige oplysninger er beskyttet mod nysgerrige blikke.

Alt, hvad du behøver

AirPort-kort

Med en iBook G4 behøver du kun en AirPort Extreme- eller Express-base, før du kan nyde det trådløse liv i hjemmet, på skolen eller på kontoret. iBook leveres med et installeret AirPort Extreme-kort og al den nødvendige software.

  1. Til trådløs Internetadgang kræves en computer med trådløst udstyr, en base eller et andet forbindelsespunkt og en konto hos en Internetudbyder (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort.
  2. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen.
Gray line
Gray line
. . .
-
iBook G4
Oktober.

-
G4 - processor
2004