Tekn. spec. Skærm Trådløs SuperDrive Mobilt liv Software

PowerBook G4 er elsket pga. det slanke design og de mange funktioner. Den har desuden mange specielle funktioner, der ikke er så kendte, men som gør den til en fantastisk ledsager ved konferencer, i hotelværelser og på flyrejser. Find ud af, hvordan du udnytter din PowerBook G4 optimalt.

Skift batteri uden at lukke ned

Er der næsten ikke mere strøm på batteriet? Din 15" eller 17" PowerBook er så praktisk indrettet, at du kan udskifte batteriet næsten uden at afbryde dit arbejde. Sæt PowerBook på vågeblus. Tag batteriet ud. Sæt det nye batteri i. Og afbryd derefter vågeblus. Du behøver ikke en gang at arkivere dit arbejde.

AirPort Express

Dit eget bærbare netværk

Har du lagt mærke til, at Ethernet-stikket næsten altid er et meget upraktisk sted i hotelværelser? Det behøver du ikke at finde dig i. Hvorfor skulle du det, når du nemt kan tage en AirPort Express- base med, når du rejser. Sæt blot basen i en stikkontakt, og forbind den med Ethernet-stikket vha. et Ethernet-kabel. Start din PowerBook, og slå AirPort til (hvis du ikke allerede har gjort det). Du kommer på nettet i løbet af få sekunder og kan arbejde overalt i værelset (og måske uden for værelset).

Arbejd længere tid på batteriet

Fra fabrikken er PowerBook indstillet til "normal" energibesparelse, når den bruger batteriet. Vil du arbejde længere tid uden ledninger? Det er ingen sag: Vælg blot Længere batteritid i vinduet Energibesparelse for at optimere din PowerBook til det laveste energiforbrug. Hvis du får brug for større ydeevne - og du ikke bekymrer dig om batteriets driftstid - kan du blot skifte til Bedre ydeevne.

iChat

Kan du undvære en krone?

Er du ikke ved at være træt af de ekstra beløb, du skal betale for telefonsamtaler fra hotelværelser? Med PowerBook kan du nemt undgå dem - og også den dyre regning på mobilsamtaler - og alligevel tale med dine kolleger på kontoret eller familien derhjemme. Med iChat AV selvfølgelig.Det er en del af Tiger og findes på alle nye PowerBook-modeller. Og eftersom din PowerBook også har en indbygget mikrofon, kan du blot vælge en ven og tale løs.

Firewire

Overfør data hurtigt og nemt

Med et FireWire-kabel kan du hurtigt overføre data fra en anden computer til din PowerBook. Sluk først den anden computer. Forbind derefter de to computere via FireWire. Tænd den anden computer, og hold tasten "T" nede, indtil FireWire-symbolet vises. Åbn den anden computers harddisk - den skulle være på skrivebordet - og kopier det, du skal bruge. Når du er færdig, skal du vælge harddisken og derefter vælge Skub ud på Arkivmenuen. Sluk for den anden computer, og afmonter FireWire-kablet. Ja, brug af en computer som ekstern disk fungerer fint med PowerBook.

Bluetooth

Del arkiver trådløst

Indeholder din PDA data, som du skal bruge på din PowerBook i en fart? Eller omvendt? Brug indbygget Bluetooth til at overføre data hurtigt og trådløst. Du skal blot parre de to enheder vha. den praktiske Bluetooth-menu. Vælg derefter Send arkiv på Bluetooth-menuen, og vælg det arkiv, der skal sendes til din PDA. Skal du modtage et arkiv? PowerBook giver dig mulighed for at vælge den mappe, hvor arkivet skal anbringes, og det program, som skal bruges til at åbne det.

To skærme

Åbn et stort vinduet ud mod verden

Vil du se, hvor nemt det er at slutte en ekstern skærm til PowerBook? Vil du se det igen? Så nemt er det med en PowerBook - du tilslutter blot en ekstern skærm, og så virker den. Første gang, hver gang. Du kan endda vælge, hvad du vil se på den anden skærm: Det samme som på den indbyggede skærm (kaldes skærmdublering) eller - og det er standardindstillingen - en udvidelse af Mac OS X-skrivebordet (kaldes udvidet skrivebord). Vil du skifte mellem de to indstillinger? Tryk blot på F7. Og forresten giver PowerBook dig mulighed for at bruge fem forskellige metoder til tilslutning af en ekstern skærm: DVI, ADC, VGA, S-video og composite.