Tekn. spec. Skærm Trådløs SuperDrive Mobilt liv Software

PowerBook G4 leveres med en masse software, der er så nem at bruge, at du hurtigt er i gang med at udføre opgaver, som du tidligere kun har drømt om - inklusive brænding af dvd'er i professionel kvalitet med iDVD eller komposition af musikalske mesterværker med GarageBand - så snart du har pakket computeren ud.

Dock

Start en revolution på den bærbare

Alle PowerBook G4-modeller leveres med Mac OS X Tiger, verdens mest avancerede operativsystem. Find straks det, du søger efter. Få oplysninger med et enkelt klik. Mac OS X Tiger har mere end 200 nye funktioner, som gør det nemmere end nogensinde at finde, åbne og nyde alt det, du har brug for på din PowerBook.

Spotlight

Find alt, hurtigt

Tiger introducerer Spotlight, den lynhurtige søgeteknologi, som oplyser hvert et hjørne på din Mac. Søg efter alt på systemet: Arkiver, e-post, adresser, billeder, film, kalendere og programmer vises med det samme. Spotlight-resultaterne inkluderer alle metadata inden i arkiver - alt med "hvad, hvornår og hvem" på din Mac - inklusive oplysninger om indholdets type, forfatter, arkivstørrelse og meget mere.

Dashboard

Få oplysninger på et øjeblik

Det nye Dashboard indholder smarte miniprogrammer kaldet widgets, der vises med det samme og holder dig opdateret med oplysninger fra Internet. Se aktiekurser, vejrudsigter, flyafgange, konverter valuta og måleenheder, ja, du kan endda søge efter firmaer i telefonbogen. Dine favorit-widgets vises med helt opdaterede oplysninger og forsvinder derefter lige så let, så du kan fortsætte med det, du er i gang med.

 
iChat

Nemt at møde dig

Du kan næsten være i stue sammen med dine kolleger (eller din familie), uanset hvor du befinder dig. iChat AV giver dig mulighed for at bruge video- og lydkonferencer med flere deltagere direkte fra din PowerBook. Og med de fantastiske og naturtro samtalefunktioner er det et godt alternativ til de dyre telefonsamtaler fra hotelværelset.

Opret en forbindelse

Tiger gør din Mac til en kommunikationscentral. Safari til Tiger har indbygget registrering og fremvisning af RSS-feed. Mail og Adressebog integrerer Spotlight-teknologien og hjælper dig med at organisere oplysninger. og iChat AV giver dig mulighed for at bruge video- og lydkonferencer - eller foretage gratis "telefonopkald " via VoIP. Tilføj en .Mac-konto til lagring på iDisk, en e-postadresse på mac.com, din egen hjemmeside og kraftfulde synkronsieringsfunktioner.

Gør det hele

Fra QuickTime 7 med den revolutionerende H.264-videocodec til den fantastiske arkitektur i Core Audio og arbejdsgange vha. træk og anbring i Automator tilbyder Mac OS X Tiger en ny funktion for alle de gode grunde, der er til at bruge PowerBook - og flere endnu.

iLife ’05. Organiser billeder og lyd. Fremstil film, dvd'er og musik.

Lad fantasien få frit løb: Med iLife ’05 -programmerne kan du foretage dig sjove og kreative ting med billeder, musik og film på måder, som PC-brugere kun kan drømme om. iLife ’05 hjælper dig også med at dele din glæde med familie og venner på mange forskellige måder, lige fra e-post over Internet til udskrivning og dvd. Og du kan gøre alle disse ting og meget mere helt uden at gennemlæse en håndbog. Det hele er en del af iLife '05-oplevelsen.

Skærmbillede af iPhoto

iPhoto 5.
Gør billeder perfekte.

Med iPhoto 5 kan du foretage dig mere med dine billeder - du kan fremstille alt lige fra uimodståelige nye iPhoto-bøger med blødt omslag (fås i tre størrelser) til helt specielle lysbilledshow. Importer RAW-billeder eller -videoklip, og brug dem i hele programmet. iPhoto hjælper dig altid med at holde hvert eneste billede på dets plads med de nye hierarkiske mapper, der lagrer flere album, iPhoto-bøger og separate lysbilledshow. Du kommer også til at nyde mange flere muligheder for at finde billeder: En kalenderoversigt, så du kan finde billeder ud fra dag, uge, måned eller år; samt et lynhurtigt søgefelt. Og de nye avancerede redigeringsfunktioner giver dig mulighed for at ændre eksponering, hvidbalance, mætning, kontrast m.m. Du kan endda rette skæve horisonter ud. Læs mere…

Skærmbillede af iMovie HD

iMovie HD.
Gør hjemmeoptagelser klar til hjemmebiografen.

Er du klar til at fremstille HDV-film (high-definition 720p og 1080i) i 16:9-format (fuld skærm)? Det er iMovie HD også. Med iMovie HD kan du importere og redigere film fra de nyeste kameraer - ikke kun HDV-kameraer, men også bittesmå og billige flashvideokameraer - i de nyeste formater, herunder HDV, MPEG-4 og 16:9 SDV (fuld skærm). iMovie HD bevæger sig hurtigere gennem selv de mest komplekse projekter, mens nye og forbedrede værktøjer giver dig mulighed for at redigere hurtigt og nemt. Du kan f.eks. bruge tidlinjen til al redigering, også til at flytte rundt på klip. Og så er der de nye Skywalker Sound-lydeffekter og endnu flere effekter og overgange. Desuden kan du fremstille film automatisk med den nye Magic iMovie-funktion. Læs mere…

Skærmbillede af iDVD

iDVD 5.
Fremstil helt utrolige dvd'er i Hollywood-stil.

Når det bliver tid til at dele dine musikalske, cinematiske og fotografiske værker med andre, er der ingen bedre måde end en dvd. iDVD 5 gør det nemt at fremstille dine egne dvd'er ved at importere film, billeder og musik via den indbyggede mediebrowser, eller ved at trække dem fra andre iLife ’05-programmer. De superflotte nye temaer indeholder smarte animerede billedområder, som bevæger sig på fjernsynsskærmen. Har du travlt? Med iDVD 5 kan du fremstille en OneStep DVD - det er en løsning til kamera- eller videobånd til dvd med et klik - derefter kan du brænde projektet til et bredt udvalg af dvd-medier, herunder dvd-r, dvd-rw, dvd+r og dvd+rw. Læs mere…

Skærmbillede af GarageBand

GarageBand 2.
Indspil dit næste store hit.

Siden det blev introduceret, har GarageBand gjort det lige så nemt for begyndere som for professionelle musikere at optræde med, optage og fremstille deres egen musik. Uden at springe så meget som et slag over leverer GarageBand 2 en imponerende øget ydeevne, der tilbyder optagelse på flere spor til forret. Det betyder, at du kan spille guitar og synge til, mens der optages på begge spor på samme tid. Eller du kan jo invitere bandet til at komme forbi, så I kan indspille på op til 8 lydspor på en gang. Det kan du opnå med alle enheder til lyd ind/ud, der er kompatible med Mac OS X. GarageBand 2 leverer også indbygget musiknotation i realtid. Og det inkluderer smarte optagelsesfunktioner, så du kan forbedre stemning og timing på lydoptagelser (rigtige instrumenter og vokaler). Læs mere…

Skærmbillede af iTunes

iTunes 4.7.
Det ultimative hjem til al din musik.

iTunes anses af mange som værende verdens bedste digitale jukebox. iTunes håndterer ikke kun din musik, det synkroniserer automatisk din musik til den voksende iPod-familie, der nu indeholder den uforudsigelige nye iPod shuffle. Derudover låner iTunes sit bibliotek ud til iPhoto, iMovie HD og iDVD, når der mangler en sang eller en spilleliste. iTunes har også en vigtig funktion for GarageBand, eftersom den giver dig mulighed for at eksportere de sange, du har fremstillet, til dit personlige musikbibliotek, hvorfra de kan brændes til diske, føjes til spillelister, overføres til iPod, deles via AirPort Express med AirTunes eller bruges i andre iLife-projekter. Læs mere…