Tekn. spec. Skærm Trådløs SuperDrive Mobilt liv Software

Der er en god grund til, at det hedder SuperDrive. SuperDrive er ikke et almindeligt optisk drev og kan brænde både cd'er og dvd'er - og det i en fart. Du kan altid brænde hurtigt og nemt, når du er på farten, for SuperDrive er standardudstyr på alle PowerBook G4-modeller - lige fra 12" PowerBook til kun 12.499,-Êkr.

SuperDrive

Forestil dig, hvad du kan gøre

Hvad enten du samler en digital præsentationsmappe sammen eller fremstiller en professionel dvd-film (eller en mellemting), kan den nye PowerBook G4 klare opgaven. Med dvd-formatet kan du tilføje en masse bonusmateriale, f.eks. digitale stillbilleder, interview, lydklip, musikalske temaer og omfattende baggrundsviden, og det gælder både film og præsentationer, hvorved materialet får fantastiske produktionsværdier. Dette fleksible drev kan selvfølgelig også læse og brænde musik- og data-cd'er - for slet ikke at nævne at det kan afspille dvd-film - så din PowerBook er en yderst underholdende rejsefælle.

Drev, der understøtter dvd'er med to lag

Det 8x SuperDrive, der er indbygget i alle 15" og 17" PowerBook-modeller understøtter nu dvd+r dl-diske med to lag. Dvd-diske med et lag har en kapacitet på op til 4,7 GB data, mens diske med to lag har en næsten dobbelt så stor lagringskapacitet på op til 8,5 GB.

To Dvd+r dl (to lag) vs. Et dvd-r (et lag)(1)

Dvd-lag
Samlet
kapacitet
8,5 GB
4,7 GB
AAC Sange (AAC) 2100 1200
JPEG Fotos (JPEG) 7000 3900
RAW Fotos (RAW) 650 350
MPEG-2 MPEG-2-video 4 timer 2 timer

To måder at være kreativ på

Fremstil dine egne dvd'er fra start til slut vha. innovativ software fra Apple: Kom i gang med iDVD, som er inkluderet med alle nye PowerBook G4, eller gå et skridt videre med DVD Studio Pro (sælges separat), så du kan fremstille professionelle titler. Begge programmer indeholder QuickTime MPEG-kodningsfunktioner, som har begejstret dvd-branchen.

iDVD

Kraften i iDVD

iDVD indeholder en enkel grænseflade med ét vindue, så du let kan sammensætte en dvd. Som en del af iLife '05 er iDVD kompatibelt med digital video direkte fra iMovie HD, lydarkiver fra iTunes og digitale fotografier fra iPhoto. Brug de animerede billedområder og temaer designet af Apple til hurtigt at fremstille smukke dvd'er, eller brug dine egne billeder til menuer og baggrunde, så de får et ekstra pift. iDVD indstiller automatisk parametrene for kodning i MPEG-format til den bedste kvalitet, koder projekter i MPEG-format og - hvilket måske er det vigtigste - skriver til disken i samme sekund, som du klikker på knappen Brænd. Og som en vigtig fordel for den professionelle bruger kan du med AppleScript og iDVD kan nu automatisere rutineopgaver som at holde styr på de daglige optagelser eller sende et eksempel til en kunde.

DVD StudioPro

DVD Studio Pro

Vil du gerne have præcise værktøjer til dvd-fremstilling og funktionalitet, der overgår enhver forstand? Med DVD Studio Pro får du alle de værktøjer, du skal bruge til alt fra fremstilling af dvd'er med de daglige optagelser til flotte interaktive kommercielle produktioner. Avancerede designværktøjer, skabeloner og overgange giver dig en fantastisk kreativ frihed, mens GPRM-partitionering og avancerede instruksfunktioner giver dig mulighed for at fremstille interaktive projekter med innovative navigationsfunktioner. Og eftersom DVD Studio Pro understøtter branchestandarderne, kan du være sikker på, at dine dvd-projekter kan bruges overalt.

  1. 1 GB = 1 mia. byte. Den faktiske kapacitet efter formatering af disken er mindre; sangkapacitet baseret på 4 minutter pr. sang og 128 Kbps AAC-kodning. JPEG-fotokapacitet baseret på 1,2 MB (ca. 3 megapixel) pr. billede; RAW-fotokapacitet baseret på 13 MB pr. billede; videokapacitet baseret på MPEG-2-standardformat.