iOS 4 Verdens mest avancerede mobile operativsystem.

iOS 4 med den brugervenlige grænseflade, de fantastiske funktioner og den klippefaste stabilitet er fundamentet for iPad. Og mens andre forsøger at indhente det, giver iOS 4 med de indbyggede teknologier og funktioner iPad et forspring på flere år.

Elegant og intuitiv grænseflade.

Første gang du har en iPad i hånden, ved du, hvordan du skal bruge den. Det skyldes, at den revolutionerende Multi-Touch-grænseflade i iOS er designet til din finger. Og det bedste sted at starte er på den smukke hjemmeskærm. Fra indbyggede programmer til mere end 65.000 programmer og apps i App Store. Fra FaceTime-opkald til filmredigering i iMovie. Alt, hvad du rører, er let, intuitivt og sjovt.

FaceTime.

Med et par tryk i FaceTime kan du se venner og familie, mens du snakker med dem. Multi-Touch og den store 9,7" skærm gør videoopkald sjove og helt enkle.

Multitasking.

Brug dine yndlingsprogrammer fra tredjeparter, og skift hurtigt mellem dem med den intuitive grænseflade til multitasking.1

Mapper.

Programmer og apps kan hurtigt fylde iPad op. Med mapper kan du let holde dine apps organiseret, rydde op på hjemmeskærmene og få adgang til dine programmer med et enkelt tryk.

Verdens største samling af programmer og apps til mobile enheder.

Med tusindvis af programmer i praktisk talt alle tænkelige kategorier er iOS 4 platform for verdens største samling af programmer og apps til mobile enheder. Apple har givet tredjepartsudviklere et omfattende sæt af værktøjer og API'er, og de har udviklet programmer og spil, som udvider grænserne for, hvad en mobil enhed kan. Hvor findes disse programmer og apps? Find dem i App Store på din iPad, og download dem med et tryk.

Roambi - Visualizer
Solar System for iPad
Glee Karaoke
Asphalt 6: Adrenaline HD
Glow Hockey 2 HD
djay
Infinity Blade
The Photo Cookbook
Cool Hunting
Pulse News Reader
The New Yorker Magazine
AIM for iPad
Flipboard
Golfshot: Golf GPS
MathBoard
Ultimate Dinopedia
FlightTracker Pro
Yelp
Swipe

Hardware og software, der er som skabt til hinanden.

Apple laver både iPad-hardwaren og operativsystemet, så det hele arbejder intelligent sammen uden problemer. Og derfor kan de indbyggede programmer og apps fra App Store udnytte fordelene ved iPad-hardwaren. Derfor spiller Multi-Touch, accelerometeret, gyroskopet med tre akser, accelereret grafik og den effektive processor alle sammen, når du surfer på nettet, ser film, spiller og skifter mellem apps.

  • Multi-Touch-teknologi.

    Du ved allerede, hvordan du skal bruge iPad, fordi du bruger den mest naturlige pegeenhed, der findes: En finger. Ingen er bedre til Multi-Touch end Apple.

  • Op til 10 timers batterilevetid

    A5-processoren er utrolig energieffektiv, så batteriet i iPad klarer surf på nettet, læsning af emails, filmvisning osv. i op til 10 timer på en enkelt opladning.2

  • Aktiv med det samme.

    iPad er aktiv med det samme og kommer til live i det sekund, du rører ved Hjem-knappen. Og når du åbner iPad Smart Cover, vækkes iPad automatisk. Det er da en farverig og hurtig start.

Den er meget sikker.

iOS 4 er virkelig sikkert – lige fra det øjeblik, du tænder for din iPad. Alle programmer afvikles i et sikkert miljø, så et website eller et program ikke har adgang til data fra andre programmer. iOS 4 understøtter krypteret netværkskommunikation for at beskytte dine personlige oplysninger. Med muligheden for børnesikring kan du administrere iTunes-indkøb, surf på internettet og brug af anstødeligt materiale. Af hensyn til dit privatliv skal de programmer, der bruger lokalitetsoplysninger, først have din tilladelse. Du kan indstille en kode for at forhindre uvedkommende i at få adgang til din enhed og konfigurere iPad til at slette alle dine data efter et vist antal forsøg med en forkert kode. Og hvis du glemmer din iPad, eller den bliver stjålet, kan du med Find min iPad finde den på et landkort og slette alle data eksternt.3 Hvis du får den tilbage, kan du gendanne alt fra den nyeste sikkerhedskopi.

Den er klar til at arbejde.

På vej til Tokyo på forretningsrejse? Find en app, der lærer dig sproget eller en, der kan oversætte det. iPad og iOS 4 er designet til brug i hele verden. Brugergrænsefladen er oversat til mere end 30 sprog. Så du kan sende eller læse emails på andre sprog og hurtigt skifte mellem dem. Da tastaturet er softwarebaseret, kan du vælge mellem 50 forskellige layout, der understøtter sprogspecifikke funktioner som diakritiske tegn, indtastning med håndskrift på kinesisk og kontekstuelle tegnmuligheder på japansk. Derudover understøtter de indbyggede ordbøger 50 sprog og dialekter, VoiceOver læser skærme på mere end 30 sprog, og Stemmekontrol forstår 24 sprog.

Indbyggede tilgængelighedsfunktioner.

iOS 4 leveres som standard med et stort udvalg af tilgængelighedsfunktioner, som hjælper handicappede med at opleve alt det, iPad tilbyder. Den indbyggede skærmlæser VoiceOver giver f.eks. blinde og svagtseende mulighed for at høre en beskrivelse af det emne, de rører ved på skærmen. iOS understøtter også som standard over 30 trådløse brailleskærme og mange andre prisbelønnede tilgængelighedsfunktioner, f.eks. dynamisk skærmforstørrelse, afspilning af video med “closed captions”, hvid tekst på sort baggrund m.m.

Gratis iOS-opdateringer

Din iPad bliver bedre med hver eneste iOS-opdatering, som er gratis for alle iPad-ejere. Slut bare iPad til din Mac eller pc, åbn iTunes, og følg instruktionerne for at hente opdateringen.

 

AppleSupport.dkAppleMuseum.dk • april 2011