iMac
How many movie stars would work for a hug or a pat on the head?

Tech SpecsGraphicsSoundDesktop MoviesSoftwareWireless

iMovie 2.
Skub en DVD ind i drevet, og forvandl iMac til din egen biograf.

Tro det, eller lad være. Du kunne sikkert besætte rollerne til en film med familie, naboer og udvalgte fire-benede venner. Alt, hvad du skal bruge, er et digitalt videokamera, en DV iMac og iMovie 2-software, så er du klar til at filme.

Se klassikerne, eller producer selv nogle klassikere
Med iMac DV+ og iMac DV Special Edition kan du sætte en
DVD-film i DVD-ROM-drevet og omgående forvandle iMac til din egen biograf. Med fuld skærm, billeder i høj opløsning og biografkvalitet er oplevelsen helt biografagtig - inklusive lyden af hjertebanken.

Tidsalderen for film til computeren er begyndt
Nu er det endnu sjovere at producere film. DV iMac er klar, når du er klar. Apple-programmet iMovie 2 til videoredigering er nemlig installeret ved levering. Da vi sidste år frigav iMovie, vakte den stor opmærksomhed; iMovie gør det nemlig lige så nemt at redigere digitale videofilm, som det er at bruge en iMac. iMovie har en enkel brugergrænseflade i bedste Macintosh-tradition, med rullemenuer og symboler for kendte værktøjer og objekter. Du kan klippe og kopiere tekst og grafik med iMovie samt tilføje musik og fraklippe de kedelige passager, uden at du piller ved de originale optagelser.

Ideen med film på computeren fængede og spredte sig som en steppebrand. Mac-brugere lavede tusindvis af små charmerende film med iMovie - minidokumentarer over livets gang i hjemmet, i landsbyen, på skolen og på kontoret - og viste dem til deres venner. Og det varede ikke længe, før de første fanatikere efterpurgte flere funktioner og egenskaber i iMovie.

iMovieiMovie vender tilbage
Vi føjede disse til den nyeste version af iMovie, som vi kalder iMovie 2. Og her er bare nogle af de områder, som indeholder forbedringer: Der findes nu den slags vidoeeffekter, som de store filmstudier bruger mange penge på at fremstillle. iMovie 2 indeholder effekter, som giver mulighed for at slå en grundtone an til stemningen i filmen, bl.a. sepia tone, slowmotion, baglænseffekt, vandløbseffekt og gammel film. Du kan ændre størrelsen på teksten i titlerne til filmene, indstille, hvor hurtigt en titeleffekt skal afvikles, og hvor længe den skal blive stående på skærmen.

Du kan lege med lyden, f.eks. bytte om på stemmer, og du kan placere lydklip på helt bestemte steder i filmen. Du kan også låse lyd til billeder (det kan hjælpe med til, at billeder og lyd er synkroniseret, mens du redigerer filmen). iMovie 2 giver dig også mulighed at skifte mening med den nye funktion Gendan medie på menuen Avanceret. Nu kan du vælge et klip, som er blevet beskåret, og gendanne det i sin oprindelige form, ganske enkelt ved at pege og klikke.

Flere indstillinger under Indstillinger
Der er nu mange flere muligheder for at finjustere programmet, så det passer til din måde at arbejde på. De findes først og fremmest i vinduet Indstillinger. Knapperne, der styrer iMovies afspilningsfunktioner, er blevet forbedret, og du kan trække klip frem og tilbage på sporene på tidslinien. Derudover kan du importere QuickTime DV streaming-arkiv til iMovie og arkivere det som et QuickTime streaming-arkiv.

Derudover får du med iMac DV+ og iMac DV Special Edition alle fordelene, som film på DVD giver, herunder direkte adgang til dine yndlingsklip og ekstra materiale, som ikke findes på traditionelle videofilm. iMac DV+ og iMac DV Special Edition leveres med Apple DVD player - lige hvad du skal bruge for at se film med det samme.

FireWire Cable
Det er nemt at overføre digital video vha. én af de to FireWire- porte, som du kan slutte et digitalt videokamera til, på DV iMac. FireWire-porte kaldes nogle gange en IEEE 1394-port eller en i.LINK-port. Med FireWire-porte kan du overføre videofilm direkte fra et digitalt kamera til iMac og tilbage igen* - med en hastighed på 400Mbps - i ren digital kvalitet.

Video Tape

Overfør det færdige mesterværk til det digitale videokamera, så du kan fremstille kopier på VHS-bånd*. Så kan hele familien og alle venner se filmen, uanset om de har en computer eller ej.

iMove in iTools

Hele verden er dit publikum. Forvandl din hjemmevideo til et QuickTime-arkiv, som kan sendes til venner og familie via e-post, eller læg det op på din hjemmeside.

Convertor Box

Hvis du har dyrebare klip på hjemmevideoer i VHS-format og ønsker at bruge nogle af dem på en DV iMac, kan du bruge en omformer, som kan ændre formatet fra VHS til digital video. Det er ganske enkelt.

iMovie

Er du klar til at høre nogle klapslaver? iMovie 2 indholder en række spændende lydeffekter.

* Kræver, at kameraet understøtter "DV-in".