iMac

Surfing the Internet wirelessly is no longer just for wireheads

Tech SpecsGraphicsSoundDesktop MoviesSoftwareWireless

Glem alt om disketter
Overførsel af data på det trådløse AirPort-netværk foregår med hele 11 megabit pr. sekund med op til 10 brugere tilsluttet pr. base. Du kan glemme alt om at bruge disketter. Med AirPort kan du meget hurtigere overføre arkiver fra DV iMac til en anden computer, der er udstyret med AirPort.

AirPport Setup Assistant.

Nem at sætte op og bruge
Apple har designet hardware og software - og udviklet dem til at arbejde sammen - og derfor er AirPort enkelt at konfigurere og bruge.

Sæt AirPort-kortet i computeren (du kan gøre det selv på et øjeblik), tænd AirPort-basen, og tilslut telefonlinie, Ethernet-netværk, DSL- eller kabelmodem. Første gang du tænder for iMac DV, konfigurerer Indstillingsassistent automatisk Internetadgang.

AirPort Card and Base Station.
Velkommen til det trådløse AirPort- netværk, der til en meget overkommelig pris fjerner virvaret af ledninger, der slanger sig på dit gulv.

Alle iMac DV, iMac DV+ og iMac DV Special Edition er forberedt til AirPort med en indbygget antenne. Du skal bare forbinde AirPort-basen til telefonlinien, Ethernet-netværket, DSL- eller kabelmodemet. Sæt et AirPort-kort i DV iMac, og du er klar til at gå i luften.

Med AirPort kan du bruge DV iMac til at oprette forbindelse til Internet overalt i hjemmet eller klasseværelset* - uden kabler, ekstra telefonlinier eller kompliceret netværkshardware. Derudover kan op til 10 iMac-computere deles om en enkelt AirPort-base, når de opretter forbindelse til Internet. De skal blot være placeret inden for en afstand af 45 meter fra basen.

AirPort, der bygger på standarden IEEE 802.11 DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum), kan samarbejde med andet udstyr, der benytter denne standard. Og da AirPort kan kommunikere gennem massive objekter vha. radiosignaler (i modsætning til infrarøde signaler, hvor der skal være en synlig forbindelse), kan du surfe på Internet, selv når familie og venner blokerer for udsynet til basen.

Du kan faktisk surfe ud på Internet gennem en mur. Tænk over de nye muligheder for online-spil: Nu kan du ikke bare spille netværksspil derhjemme med famlilien (som du forøvrigt kan dele en enkelt Internetkonto med), du kan også spille med venner på den anden side af hækken eller plankeværket.

AirPort Game
Se hvordan AirPort virker i denne QuickTime demonstration.
(200 K)


AirPort Base Station. Hvordan virker det?
AirPort-basen skal, ligesom basen til en trådløs telefon, have en fysisk forbindelse til Internet og trådløs forbindelse for at kunne kommunikere med computere, der er udstyret med AirPort. Basen har et RJ-11-stik til det indbyggede 56 K V.90-modem**. Der er også et RJ-45-stik til det indbyggede 10BASE-T Ethernet-forbindelse, som gør det muligt at oprette forbindelse via Ethernet. Men det skal du slet ikke bekymre dig om for AirPort virker bare.

* Trådløs adgang til Internet kræver en AirPort-base og en konto hos en Internetudbyder (koster ekstra). Nogle Internetudbydere understøtter i øjeblikket ikke AirPort. Rækkevidden afhænger af omgivelserne.
** Den faktiske modemhastighed er lavere; hastigheden afhænger af forbindelseshastigheden og andre faktorer.