Power Mac G4 DVD Authoring
Make your Director's Cut

Tech SpecsG4 ProcessorDigital MusicDVD AuthoringGraphics AccelerationExpansion


Film på computeren
 

 
Power Mac G4 leveres med iMovie 2, et program til videoredigering på traditionel Macintosh-maner. iMovie indeholder et væld af specielle effekter og overgange, som du kan bruge, og programmet er så brugervenligt, at du ikke en gang behøver en håndbog. Optag, rediger og nyd dine hjemmevideoer - du behøver ikke at have nogen erfaring med videoredigering. Med iMovie kan du hurtigt og nemt føje musik, rulletekster og smarte overgange til korte videoklip, og du kan eksportere filmene til QuickTime-format, når du er færdig.
 

Når du er blevet fortrolig med filmarbejdet, kan du begynde at bruge Final Cut Pro. Final Cut Pro kombinerer QuickTime-, DV- og FireWire-funktioner i et brugervenligt program til videoredigering, specialeffekter og filmfremstilling - et program, som kun Apple ville finde på at udvikle. Og du skal forresten ikke lade dig narre af den velkendte og brugervenlige Macintosh-grænseflade. Final Cut Pro er et program til professionel videoredigering og indeholder en mængde kraftfulde værktøjer. Programmet indeholder f.eks. Commotion DV, Cinema 4D GO og Media Cleaner EZ 4 og kan arbejde med en række digitale video- og lydformater, f.eks. QuickTime, Motion og Photo JPEG, Sorenson og Cinepak.

Mens filmbranchen nyder godt af fordelene ved iMovie og Final Cut Pro, runder Apple udvalget af produkter til digital video af med programmerne iDVD og DVD Studio Pro - og et enestående drev, der åbner nye muligheder for DVD-produktion.

Mange uafhængige producenter og instruktører mener, at det bedste sted at fremstille film er på skrivebordet. Især nu, hvor Power Mac G4 leveres som rasende hurtige 733, 667, 533 og 466 MHz modeller og en model med to 533 MHz processorer.

Start med at afspille de film, du har fremstillet på computeren vha. iMovie (præinstalleret på Power Mac G4) og Final Cut Pro. Når filmene er færdige, skal du i gang med iDVD eller DVD Studio Pro.

Power Mac G4 er ganske enkelt den første computer, der kan bruges til filmfremstilling fra start til slut - og så er prisen oven i købet overkommelig. For det første er Power Mac G4 den første computer, der leveres med et drev, der kan optage video på DVD-diske, som kan afspilles på de fleste almindelige DVD-afspillere. Et drev af denne type kostede forresten over 75.000 kr for nylig. Og drevet kan selvfølgelig også bruges til fremstilling af musik-CD'er og arkivering af data på CD-RW-diske. Med andre ord: Med et DVD-R/CD-RW SuperDrive og præinstalleret iDVD-software - den hidtil nemmeste metode til fremstilling af DVD-videodiske - er Power Mac G4 en komplet løsning til DVD-produktion. Du kan endda bruge Power Mac G4 til professionel DVD-produktion med DVD Studio Pro - til en pris, der ville blive betragtet som småpenge i Hollywood.
 
Det er det perfekte program til uafhængige film- og multimedieproducenter, videoproduktionsselskaber, videoafdelinger i iddannelsesinstitutioner og uddannelsesafdelinger i store firmaer.

Power Mac G4 DVD drive Det nye SuperDrive læser og skriver til DVD'er og CD'er.
 
Med Power Mac G4-modellerne med det revolutionerende nye DVD-R/CD-RW SuperDrive kan du brænde dine egne DVD-film på 4,7 GB DVD-R-diske. Og du kan selvfølgelig også afspille DVD-film med DVD-R/CD-RW SuperDrive.

FireWirePower Mac G4 er udstyret med indbyggede 400 Mbps FireWire-porte, så du kan tilslutte et digitalt videokamera og importere optagelser fra kameraet i perfekt, digital kvalitet.


DVD på skrivebordet
 


Power Mac G4-modellerne med DVD-R/CD-RW SuperDrive leveres desuden med iDVD. iDVD er et brugervenligt program med ét vindue til sammensætning af en DVD-film. Programmet kan arbejde med QuickTime-arkiver (video, lyd og stillbilleder) og kan fremstille alle typer klip, menuer, diasshows og knapper i henhold til DVD-standarden.

Noget af det bedste ved iDVD er, at du ikke behøver at bekymre dig om de mere nørdede sider af videoproduktion. MPEG-kodningen indstilles f.eks. automatisk til den bedste kvalitet, og - vigtigst af alt - disken bliver brændt automatisk, når du klikker på knappen Opret. Ud over de professionelt designede baggrundsbilleder, som følger med programmet, kan du med iDVD også bruge dine egne billeder som baggrund for menuer.


Klar til at arbejde professionelt? Så skal du have DVD Studio Pro, det avancerede program til DVD-produktion. Med DVD Studio Pro slipper du for at købe en DVD-optager i dyre domme, og du kan fremstille, teste og afspille projekterne på computeren, inden du sender dem til en diskproducent. DVD Studio Pro kan eksportere til MPEG-format, understøtter integreret optagelse på DVD-R og kan vise eksempler med realtid. Programmet understøtter alle DVD-drev i Power Mac-computere, kan arbejde med 16:9-formatet og lægger ikke beslag på PC Card-pladserne. DVD Studio Pro bruger specielle Photoshop-arkiver til menuer, understøtter flere sprog og har kapacitet til 32 streams med undertekster pr. spor.