Tech SpecsG4 ProcessorDigital MusicDVD AuthoringGraphics AccelerationExpansion


Power Mac G4 Open
Gør det selv
Det bedste af det hele er, at det er så nemt og hurtigt at udvide mulighederne med Power Mac G4: Siden på Power Mac G4 åbnes som en dør, så du altid kan sætte ekstra kort i (eller en harddisk eller ekstra hukommelse).


AirPort Card

Power Mac G4 er forberedt til trådløst netværk via den indbyggede AirPort-antenne. Du skal blot sætte et AirPort-kort i - så er du klar til at oprette trådløs forbindelse til Internet via en AirPort-base, der bare skal være inden for en radius af ca. 45 meter.**
Du har sikkert allerede hørt det mange gange, men der kan ikke være for mange pladser i en desktop-computer i den dyrere klasse. Og den sandhed gælder stadig. Derfor satte vi os for at bygge en computer med en hel masse pladser - nemlig fem.

Et det at overdrive? Nej, egentlig ikke. Især ikke hvis du skal arbejde med DVD-produktion eller digital video - eller måske begge dele. Og det er jo slet ikke usandsynligt, i betragtning af hvor mange funktioner til netop DVD og digital video Power Mac G4 leveres med.

En af pladserne er forresten til et AGP 4x-grafikkort. Power Mac G4 leveres med et NVIDIA GeForce2 MX-grafikkort med 32 MB SDRAM (733, 667 og 533 MHz modellerne). 466 MHz Power Mac G4 leveres med ATI RAGE 128 Pro-kort med 16 MB SDRAM. De øvrige fire pladser er 64 bit 33 MHz PCI-pladser med forbedret ydeevne (den maksimale overførsel er øget fra 100 til 215 MB pr. sekund). Disse pladser kan bruges til specielle kort til lyd- og videofunktioner og specielle effekter samt til SCSI-kort eller ekstra grafikkort.

Op til 1,5 GB RAM
Og mens vi er ved grafikken: Husk, at programmer som Photoshop og Mathematica arbejder bedre, hvis du giver dem masser af hukommelse. Derfor er der tre RAM-pladser i Power Mac G4, så den samlede kapacitet er 1,5 GB PC 133-standardhukommelse. Du kan give et enkelt program op til 999 MB hukommelse, og hvis flere programmer er åbne samtidig, kan de udnytte hele hukommelsen på 1,5 GB. På den måde er der garanteret nok hukommelse til de programmer, der kræver mest, og der er også hukommelse nok til opbevaring af data fra de opgaver, du arbejder med.

Diskplads
Ud over de mange funktioner, som hidtil har krævet udvidelsespladser (f.eks. 10/100/1000BASE-T Ethernet) har Power Mac G4 indbyggede pladser til to ATA- eller tre Ultra SCSI-harddiske, så den samlede interne diskplads bliver over 200 GB.*

Og glem så ikke de to 400 Mbps FireWire-porte til tilslutning af op til 63 digitale videokameraer, harddiske og multimedieenheder pr. port og de to USB-porte til tilslutning af op til 127 ydre enheder pr. port. Med et AirPort-kort og en AirPort-base til trådløst netværk er Power Mac G4 klar, så snart du er klar - antennen er indbygget i siden.**

*Til SCSI-diske kræves et SCSI-kort.

** Til trådløs Internetforbindelse kræves en AirPort-base og en Internetkonto. Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort.

Se en QuickTime VR -film om udvidelsesmulighederne til Power Mac G4.

USB cable
Andet udstyr
Vil du tilslutte en printer eller en scanner? Power Mac G4 er udstyret med to USB -porte (12 Mbps hver). Der findes allerede hundredevis af USB-enheder, f.eks. printere, digitale kameraer, spilleplader, joystick og lagringsenheder. Du kan f.eks. tilslutte og bruge en USB-printer, mens du kopierer arkiver fra en USB Zip-disk. Du behøver ikke at starte computeren igen, når du har tilsluttet enheden.

FireWire cable
Giv agt! Sigt! FireWire...
Med en båndbredde på 400 Mbps har FireWire en overførselskapacitet, der er 30 gange større end med USB. Derfor er FireWire den perfekte grænseflade til digitalt videoudstyr og andre enheder, der kræver hurtig overførsel. Heldigvis er Power Mac G4 udstyret med to FireWire-porte, så udstyret kan sluttes direkte til computeren. FireWire-enheder kan tilsluttes, mens computeren er tændt, og kræver ingen ID-numre, "jumpers", "DIP-switches" og slutstik. Du kan serieforbinde op til 63 enheder med hver af de to FireWire-porte på Power Mac G4 - og det skulle vist være nok til at dække de fleste behov for tilslutning af ydre enheder...