Power Mac G4

 
Tech SpecsG4 ProcessorDigital MusicDVD AuthoringGraphics AccelerationExpansion
 
 
Power Mac G4 er spækket med funktioner, som gør det muligt at fremstille film, musik-CD'er og endda DVD-diske. Den er uden tvivl den mest avancerede computer - eller rettere supercomputer - på denne planet.
 
Modellerne omfatter konfigurationer med en enkelt processor på 733 MHz, 667 MHz, 533 MHz eller 466 MHz. Hvis du vælger en model med indbygget DVD-R/CD-RW SuperDrive, får du ikke blot iMovie-software til videoredigering (præinstalleret på alle nye Power Mac G4), men også Apples revolutionerende nye iDVD-software - den hidtil nemmeste metode til at konvertere almindelige film, der er fremstillet på computeren, til interaktive DVD-film.
 
G4Power Mac G4 er en fantastisk kraftfuld computer. Det er især tydeligt, når den arbejder med kreative og videnskabelige programmer, der kræver megen processorkraft. Den arbejder faktisk med hastigheder på op til 5,5 gigaflop - dermed er den nye 733 MHz PowerPC G4-processor med Velocity Engine op til 57 procent hurtigere end en 1,5 GHz Pentium 4-processor.
(1)
 
Et komplet studie
Power Mac G4 leveres med brugervenlige og effektive værktøjer til fremstilling af musik-CD'er og interaktive DVD-film samt videoredigering. Alle modeller leveres f.eks. med iTunes og et CD-RW-drev, så du kan brænde dine egne CD'er.
 
iTunesMed iTunes kan du bruge Power Mac G4 som et komplet musikbibliotek. Ud over at du kan afspille CD'er og lytte til hundredvis af radiostationer, der sender via Internet, kan du med iTunes oprette, afspille og organisere MP3-arkiver i spillelister. Og når du har ordnet sangene i den rækkefølge, du vil høre dem i, kan du med iTunes brænde dine egne musik-CD'er. Du skal blot sætte en tom CD-R-disk i det indbyggede CD-RW-drev og klikke på knappen Opret CD - så nemt er det.
 
iDVDPower Mac G4 med DVD-R/CD-RW SuperDrive er den nemmeste metode til at brænde DVD-diske med de film, du fremstiller på computeren med iDVD. Med iDVD, som følger med alle Power Mac G4-modeller, der er udstyret med DVD-R/CD-RW SuperDrive, kan du fremstille interaktive DVD-film ved at trække og anbringe arkiver med musen. Og hvis du har et brændende behov for at fremstille professionelle DVD-film, får du med DVD Studio Pro en komplet samling værktøjer til DVD-produktion med Power Mac G4.
 
Forbedret systemarkitektur og flere udvidelsesmuligheder
Den nye Power Mac G4 har en forbedret systemarkitektur med en ny 133 MHz systembus, som kan flytte data med en hastighed på over 1 GB pr. sekund.
 
Og udvidelsesmulighederne er uovertrufne - med fem pladser (en til AGP 4x-grafikkort og fire PCI-pladser med stor ydeevne) og en plads til AirPort-kort, FireWire- og USB-porte giver Power Mac G4 dig alle muligheder for at virkeliggøre selv de vildeste ideer.
 

 
I pladsen til AGP 4X-grafikkortet er der forresten installeret en grafikaccelerator. De fleste modeller er udstyret med den avancerede NVIDIA GeForce2 MX-accelerator med 32 MB SDRAM, der sikrer en fantastisk ydeevne ved arbejde med 3D-grafik, men du kan også få computeren leveret med et ATI RADEON-kort, hvis du foretrækker det.
 
Netværksydeevnen er også imponerende - især hvis kablernes kapacitet er tilstrækkelig stor: Med indbygget Gigabit Ethernet kan du "skyde" store arkiver afsted via lokalnetværket med en fantastisk fart.
 
(1) Baseret på en række tests af ydeevnen med Adobe Photoshop 6.0.
 
Vi præsenterer SuperDrive
CD-RW Drive
Nu kan du brænde dine egne DVD-videodiske, som kan afspilles på de fleste almindelige DVD-afspillere. Power Mac G4-modellerne med DVD-R/CD-RW SuperDrive er de første computere, som leveres med alt nødvendigt udstyr til brænding af DVD-diske, der kan afspilles på almindelige DVD-afspillere.

Det imponerende nye DVD-R/CD-RW SuperDrive læser DVD-diske med 6x hastighed (7,8 MB pr. sekund) og skriver til 4,7 GB DVD-R-diske med 2x hastighed (2,6 MB pr. sekund). SuperDrive kan også læse CD'er med 24x hastighed, skrive til CD-R-diske med 8x hastighed og skrive til CD-RW-diske med 2x hastighed. SuperDrive kan arbejde med formaterne DVD-Video, DVD-ROM og DVD-R samt CD-ROM, CD-Audio, CD-R, CD-RW, CDI, CD Bridge, CD Extended, CD Mixed Mode og Photo CD. Det er derfor, det hedder SuperDrive.

Power Mac G4-modeller med indbygget SuperDrive leveres ikke blot med iMovie præinstalleret, men også med Apples revolutionerende nye iDVD -software, så du kan fremstille dine egne DVD-film. Og professionelle kan udvide mulighederne med Apples prisbelønnede Final Cut Pro -software (til professionel redigering, produktion og specielle effekter) og DVD Studio Pro (en komplet samling værktøjer til produktion af interaktive DVD-film med professionel kvalitet).
 
 

PowerMac G4 466 MHz 128/30/CD R-W/Rage128/56k/gig E
Kr. 14,990.-

PowerMac G4
533 MHz 128/40/CD R-W/nVidia/56k/gig E
Kr. 19,490.-

PowerMac G4
667 MHz 256/60/CD R-W/nVidia/56k/gig E
Kr. 24,990.-

PowerMac G4
733 MHz 256/60/SuperDrive/nVidia/56k/gig E
Kr. 30,990.-

excl. moms


. . .
-
 PowerMac G4
a
www.AppleMuseum.dk
Januar 2001
2001