Apple iBook


tech specsdigital musicdesktop moviesgraphicswireless internetsoftware

Masser af diskplads
Det er så nemt og sjovt at arbejde med iMovie, at du måske pludselig begynder at fremstille spillefilm i stedet for hjemmevideo. Med iBook får du al den diskplads, du har brug for - en 10 eller 20 GB harrdisk. Og hvis du har brug for mere plads, kan du nemt tilslutte en FireWire-disk med stor kapacitet.

Overfør digital video med 400 Mbps
iBook leveres med en 400 Mbps FireWire-port (IEEE 1394). Med den enorme båndbredde er FireWire den perfekte grænseflade til digitalt videoudstyr og andet eksternt udstyr med stor ydeevne. FireWire-udstyr kan tilsluttes og afmonteres, uden at du skal lukke computeren ned, og du behøver ikke at bekymre dig om ID-numre, "jumpers", "DIP-switches" og slutstik. Du kan slutte op til 63 serieforbundne enheder til FireWire-porten på iBook. Og det skulle være mere end nok til ethvert digitalt videoprojekt.

Firewire Storage
Du behøver ikke en gang at lede efter stikkontakter til alle FireWire-enhederne. Takket være den legendariske Macintosh-enkelhed får de fleste FireWire-enheder strøm direkte fra det indbyggede batteri i iBook.

Med batteriets lange driftstid er iBook perfekt, når du skal se film - eller fremstille film - uanset hvor du befinder dig. Og med en vægt på blot 2,2 kg kan du tage den med dig overalt.

Digital CameraHvis du køber en iBook med DVD-ROM-drev, kommer du aldrig til at savne underholdning, når du er ude at rejse. iBook er også et kompakt studie til filmfremstilling. Har du et digitalt videokamera? Den nye iBook leveres med alt, hvad du ellers får brug for til fremstilling af film på computeren, inklusive programmet iMovie 2, en indbygget FireWire-port samt de nødvendige hestekræfter og masser af RAM og diskplads.

iMovie En fornøjelse at arbejde med
iMovie 2 er den nyeste version af programmet til redigering af digital video. Programmet er så brugervenligt, at selv begyndere hurtigt kan komme i gang med at fremstille deres egne film. iMovie giver dig mulighed for at overføre videoklip fra et digitalt kamera direkte til harddisken via FireWire-porten på iBook. Du kan redigere og organisere klippene til sammenhængende historier med overgange og rulletekster. Du kan endda tilføje musik og spændende effekter. Og det er ganske enkelt en fornøjelse at arbejde med iMovie - ligesom med iBook.

Brug kun de bedste dele
Du kan hurtigt og nemt udvælge de bedste dele af videooptagelserne, f.eks. højdepunkterne fra skolekomedien eller fra en fodboldkamp, og sætte dem sammen til en spændende film - med iMovie fjerner du blot de kedelige scener.

iMovie 2
Distribuer dine film
Noget af det bedste ved at fremstille film selv er, at man kan dele dem med andre, men selvom iBook er en hel lille biograf, kan du dog ikke altid invitere familie og venner til at se med. Derfor indeholder iMovie 2 forbedrede eksportfunktioner med foruddefinerede QuickTime-formater til film, der skal publiceres på websteder, sendes via e-post eller arkiveres på CD-ROM. På den måde kan du dele dine egne film med venner og bekendte i hele verden.

Transfer movie to videotape
Vil du overføre film til videobånd, som vennerne kan se på fjernsynet? Slut blot iBook til en videobåndoptager via AV-porten ved hjælp af et Apple AV-kabel (ekstraudstyr). Derefter afspiller du filmen og trykker på optageknappen på videobåndoptageren - herefter bliver filmen optaget på et VHS-bånd.

Vis filmene på nettet
Som medlem af iTools * får du 20 MB diskplads gratis på Internet. Denne funktion hedder iDisk, og det er en helt ny metode til udveksling og arkivering af dokumenter på Internet. iDisk er perfekt til udveksling af film, mens du er på ferie. Du lægger filmene op på nettet hver aften og skriver på den måde en videodagbog fra ferien. Med iBooks 500 MHz PowerPC G3-processor og iMovie kan du nemt komprimere de digitale videooptagelser, så andre kan se filmen via nettet.

*iTools findes kun på engelsk.

Konverter gamle videooptagelser
Hollywood DV-BridgeMed Hollywood DV-Bridge fra Dazzle kan du konvertere gamle VHS-bånd til DV-format. Du kan også bruge Hollywood DV-Bridge til konvertering af digitale videooptagelser til analogt format, så du kan sende videobånd med dine film til andre, som bruger analoge videobåndoptagere. Du kan endda kombinere klip fra digitale og analoge bånd, når du sætter en iMovie-produktion sammen.

Sony Digital Media ConverterMed en Sony Digital Media Converter kan du bruge videooptagelser i ældre formater, f.eks. VHS, 8mm og Hi-8, og konvertere dem til digitalt format, så du kan overføre dem til iMovie via FireWire-porten på iBook.


. . .
-
iBook - 500MHz
a
www.AppleMuseum.dk
Maj
2001