Apple iBook

Digital MusicDigital Music

tech specsdigital musicdesktop moviesgraphicswireless internetsoftware

iTunes Kommandocentralen til digital musik
Brug iTunes, når du spiller musik-CD'er. Med iTunes kan du spille sangene i tilfældig rækkefølge, gentage sange (eller gentage en hel CD) og læne dig tilbage og nyde de spændende visuelle effekter, som iTunes viser på skærmen.

MP3 Icon Deltag i MP3-revolutionen
MP3 (Moving Picture Experts Group Audio Layer 3) er den effektive standardteknologi til kodning og komprimering af lydarkiver. iTunes bruger MP3 til komprimering af lydarkiver med fuld CD-kvalitet, så de kun fylder en brøkdel af de originale arkiver - stort set uden hørbar kvalitetsforringelse. Med iTunes er du med i forreste række af den digitale musikrevolution.

RIO 600 Transportable MP3-afspillere
iTunes har indbygget understøttelse af flere populære, transportable MP3-afspillere, inklusive modeller fra Creative Labs og SonicBlue/Rio. Du skal blot tænde MP3-afspilleren og tilslutte den via en af de indbyggede USB-porte på iBook. iTunes finder automatisk afspilleren og viser dens indhold. Du overfører sange til afspilleren ved at trække dem fra musikbiblioteket eller en spilleliste til afspillerens symbol, som vises på kildelisten. Og så er du klar til at drage afsted med afspilleren.

Nu kan du kopiere, mixe og brænde dine egne musik-CD'er, organisere den digitale musiksamling og tage det hele med dig overalt.

En af de ting, der gør iBook så perfekt til musik, er den software, der følger med. Programmet hedder iTunes og gør iBook til en transportabel, digital jukebox. Den mængde musik, der kan være på iBooks 10 GB harddisk, rækker til fem dages uafbrudt fest.

iTunesiBook og iTunes giver dig en fantastisk frihed. Med iTunes får du frihed til at spille sangene i den rækkefølge, du bedst kan lide, i stedet for den rækkefølge de har på CD'en. Og frihed til at blande kunstnere og musikalske genrer, som du har lyst til. Og frihed til at oprette dine egne musik-CD'er*. Og frihed til at lægge mere end 100 sange i MP3-format på én CD.

Med iTunes kan du konvertere sange fra musik-CD'er til MP3-format, arkivere hele det digitale musikbibliotek på et sted, oprette personlige spillelister og lytte til Internetradio via Internetforbindelsen, hvad enten den går via modem, Ethernet eller en trådløs AirPort-forbindelse. iTunes kan endda fremstille spændende visuelle effekter, som afhænger af den musik, du spiller.

Hvis du vil føje sange til biblioteket, skal du blot sætte en CD i CD-ROM-, DVD-ROM- eller CD-RW-drevet på iBook og vælge de sange, der skal tilføjes. Derefter kopierer og konverterer du dem til MP3-format - ved blot at pege og klikke med musen. Kodningen går lynhurtigt. Takket være 500 MHz PowerPC G3-processoren i iBook går det meget hurtigere at importere sangene end at afspille dem.

Burn your own CDs Brænd dine egne CD'er
Hvis du køber en iBook med CD-RW-drev, kan du også brænde musik-CD'er, som du kan spille i bilen eller i stereoanlægget.

Det er legende nemt at fremstille CD'er på denne måde. Når du skal importere sange fra en CD, skal du blot sætte CD'en i drevet og starte iTunes. Og det bliver rigtig sjovt, hvis du har forbindelse til Internet. Når du importerer musik fra MP3-programmer, skal du som regel selv skrive navnet på kunstneren, albummets titel og titlerne på de enkelte sange, men iTunes opretter automatisk forbindelse til Gracenote-tjenesten på Internet og finder alle oplysninger om kunstnerens navn og titlerne. Vælg de sange, der skal konverteres til MP3-format, og klik på Importer. iTunes arkiverer og indekserer de valgte sange i biblioteket.

Med funktionen Genmnemse kan du nemt finde en sang i iTunes-biblioteket - du kan se alle sangene sorteret efter kunstner eller album. Du kan også skrive det første par bogstaver i en sang- eller albumtitel eller kunstnerens navn i feltet Søg. Herefter viser det effektive søgeværktøj alle de sange, som begynder med de bogstaver, du har skrevet, og du kan indsnævre søgningen ved at skrive flere bogstaver.


* iTunes må kun benyttes til kopiering af materiale, der ikke er beskyttet af ophavsret, materiale, som du selv har ophavsretten til, og materiale, som du har tilladelse til at kopiere.

Arkiver tusindvis af sange
Cd StackEn typisk sang med en varighed på fem minutter fylder omkring 44 MB på en CD. Hvis sådan en sang komprimeres til MP3-format med 160 kbps, fylder den kun omkring 6 MB. På den måde kan du med andre ord arkivere mange flere sange i det digitale musikbibliotek og tage mange flere sange med dig på en transportabel MP3-afspiller.

Burn your own CDs CD-RW-drev
CD-RW-drevet læser CD'er med 24x hastighed, skriver CD-R-diske med 8x hastighed og skriver CD-RW-diske med 4x hastighed (maks.). CD-RW-drevet understøtter følgende diskformater: CD-ROM, CD-Audio, CD-R, CDI, CD Bridge, CD Extended, CD Mixed Mode og Photo CD.

Ubegrænset kodning
I modsætning til de fleste andre MP3-baserede programmer tilbyder iTunes ubegrænset kodning. Du kan importere musik fra lige så mange CD'er, som du vil, og der er ingen grænser for, hvor mange sange du kan kode, eller med hvilken kvalitet du kan kode dem.


. . .
-
iBook - 500MHz
a
www.AppleMuseum.dk
Maj
2001