Apple iBook

tech specsdigital musicdesktop moviesgraphicswireless internetsoftware

Tilslutning
AirPort -basen skal have en fysisk forbindelse til Internet og trådløs forbindelse for at kunne kommunikere med computere, der er udstyret med AirPort. Basen har et RJ-11-stik til det indbyggede 56 K V.90-modem**. Der er også et RJ-45-stik til den indbyggede 10BASE-T Ethernet-forbindelse, som gør det muligt at oprette forbindelse via Ethernet eller kabel- og DSL-modemer. AirPort, der bygger på standarden IEEE 802.11 DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum), kan samarbejde med andet udstyr, der benytter denne standard.

Wireless photo
Alt, hvad du har brug for
Når du har en iBook, behøver du kun et AirPort-kort og en AirPort-base, før du kan nyde godt af den trådløse forbindelse. Du kan bestille et AirPort-kort sammen med computeren eller købe det separat senere. Kortet er nemt at installere: Du skal blot åbne tastaturet og sætte kortet i AirPort-kortpladsen. Du behøver ikke noget specialværktøj.

Slut AirPort-basen til telefonlinien, et kabel- eller DSL-modem eller et Ethernet-netværk. Sæt derefter et AirPort-kort i iBook. Når du har installeret AirPort-kortet, skal du bruge AirPort-indstillingsassistent til konfiguration af AirPort-basen, så du er klar til at udforske Internet trådløst.

Til netværksadministratorer
Af hensyn til netværksadministratorer leveres der også software til tilpasning og konfiguration af AirPort-baser i skoler og mindre kontorer, så den trådløse forbindelse kan optimeres.

Med AirPort kan du bruge iBook til at etablere forbindelse til Internet overalt - hjemme, i skolen eller kontoret - så du kan surfe på nettet og sende og modtage e-post, uden at du er i nærheden af et telefonstik.

Installation Nem at opstille og bruge
Alle iBook-modeller er forberedt til AirPort og leveres med indbygget antenne, software og plads til AirPort-kortet. Og da Apple både har udviklet hardwaren og softwaren, er der ingen problemer med at få de to til at samarbejde. Derfor er det legende let at installere og bruge AirPort.

Med AirPort kan du bruge iBook til at oprette trådløs forbindelse til Internet via en AirPort-base i en afstand af højst 45 meter fra computeren med en hastighed på op til 11 mbps. Du kan med andre ord nyde den digitale livsstil fra sofaen - helt uden kabler eller telefonforlængerledninger og besværligt netværksudstyr.*

AirPort AirPort virker gennem væggene
I modsætning til infrarøde signaler hvor der skal være en synlig forbindelse, kan AirPort kommunikere gennem massive objekter vha. radiosignaler. Derfor kan du surfe på Internet, selv når der ikke er frit udsyn til AirPort-basen. Med andre ord kan du surfe på nettet gennem væggene i huset.

Med AirPort kan alle surfe samtidig
AirPort giver virkelig valuta for pengene, hvis du kun har én Internetkonto, og alle gerne vil på nettet samtidig: Flere brugere kan surfe rundt forskellige steder på nettet og sende eller modtage e-post samtidig. Og i skolerne kan eleverne tage deres iBook med sig rundt i skolens klasseværelser, uden at de mister forbindelsen, forudsat der højst er ca. 45 m til en AirPort-base.

AirPort Setup Assistant

Indstillingsassistenten er intelligent. Den bruger selvfølgelig den eksisterende Internetkonto, hvis du selv eller et andet medlem af familien har en konto i forvejen.

* Til trådløs Internetadgang kræves et AirPort-kort, en AirPort-base og en Internetforbindelse (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen.

** Den faktiske overførselshastighed er lavere. Hastigheden afhænger af forbindelsens kvalitet og andre forhold.

iTools Meld dig til iTools
Når du først er kommet på Internet, er det en god ide at få en gratis iTools -konto, så du kan bruge Apples program HomePage til at oprette dit eget websted. Med HomePage kan du opbygge et flot websted på få minutter - selvom du aldrig har prøvet det før! Derefter arkiverer du dokumenter, film og billeder, som skal publiceres på webstedet. Du får endda din egen e-postadresse på mac.com.

AirPort Control Strip
Kontrollinien
Når du bruger AirPort kan du overvåge signalstyrken på kontrollinieemnet, så du ved, om iBook er inden for AirPort-basens rækkevidde. Med dette kontrollinieemne kan du hurtigt skifte netværk, f.eks. når du kommer hjem fra skole og skal bruge netværket i hjemmet.


Hvad med sikkerheden?
AirPort har samme sikkerhedsniveau som netværk med kabler. Når AirPort sender data, benyttes 40 bit kryptering, så alle oplysninger beskyttes. AirPort-netværket er selvfølgelig også beskyttet med en adgangskode, så det kun kan benyttes af de personer, som du har givet lov til det.


. . .
-
iBook - 500MHz
a
www.AppleMuseum.dk
Maj
2001