Apple iBookYour life. To go. The new iBook.

tech specsdigital musicdesktop moviesgraphicswireless internetsoftware

Det første du bemærker er, hvor let iBook er. Den vejer kun 2,2 kg, dvs. næsten 1 kg mindre end den gamle model. Du bemærker sikkert også, at iBook er blevet mindre med en bredde på kun 28,4 cm, en dybde på 23 cm og en tykkelse på 3,3 cm - den perfekte størrelse og facon til en rygsæk eller attachémappe. Den nye iBook er designet, så den passer til et liv på farten. Heldigvis er prisen stadig overkommelig - fra 14.490 (inkl. moms).

Med iMovie, iTunes og iTools har den nye iBook alt, hvad du har brug for til leg og arbejde med digitale værktøjer. Med iBook får du endnu større glæde af en MP3-afspiller, af musik-CD'erne, et digitalt kamera eller videokamera og en personlig, digital assistent. iBook kan bruges til det hele.

Forbedret ydeevne
Den nye iBook leveres med et kraftværk af en 500 MHz PowerPC G3-processor og 256 K-bufferhukommelse (på processoren), som arbejder med samme hastighed som processoren. Og den leveres med en ATI RAGE Mobility 128-grafikaccelerator med 8 MB SDRAM og understøttelse af AGP 2X, som sikrer 3D-grafik i en fantastisk kvalitet.

Optical DriveDu kan vælge en iBook med CD-ROM-drev, DVD-ROM-drev til afspilning af DVD-film eller CD-RW-drev, så du kan oprette dine egne musik-CD'er. iBook med CD-ROM-drev leveres med 64 MB SDRAM, og iBook med DVD-ROM- eller CD-RW-drev leveres med 128 MB. På alle modeller kan hukommelsen udvides med 512 MB RAM.

iBook er udstyret med en 10 GB Ultra ATA-harddisk, og du kan købe en 20 GB harddisk, så du får endnu mere plads til film. Alle modeller er udstyret med en 400 Mbps FireWire-port, to USB-porte, udgang til RGB og composite video (til dublering af skærmbilledet på en ekstern skærm) og en AV-port, så du kan vise film og præsentationer på et fjernsyn med stor skærm vha. et Apple AV-kabel (ekstraudstyr).

iBook er udstyret med en TFT XGA-skærm med aktiv matriks og en fantastisk opløsning på 1024 x 768 punkter, så du kan se digitale billeder og film med millioner af farver. iBook-skærmen kan justeres til spil og programmer, der er optimeret til en opløsning på 800 x 600 eller 640 x 480 punkter, uden at det går ud over de mange millioner farver.

Film, musik og gode minder
Med iBook kan du fremstille dine egne film og vise dem overalt. Du kan oprette dine egne musik-CD'er og konvertere sange fra CD'er til MP3-format. Du kan også bruge den som et fikst fotoalbum, hvor der er masser af plads til de tusindvis af billeder, som du sikkert har taget med det digitale kamera. Men iBook sikrer dig også en Internetforbindelse på rekordtid - trådløs, hvis du foretrækker det. Og med lithium-ion-batteriets driftstid på op til 5 timer får du sikkert selv brug for en opladning, før iBook gør.

iTunesDen nye iBook leveres med masser af spændende software. Lad os starte med iTunes. Med dette brugervenlige program kan du konvertere og kopiere sange fra musik-CD'er til MP3-format og komprimere lydarkiver fra CD'er til en tiendedel af deres originale størrelse næsten uden kvalitetestab - blot ved at klikke med musen. Når arkivernes størrelse reduceres så meget, kan du opbevare mange flere sange på MP3-afspilleren og harddisken i iBook.

Med iTunes kan du oprette dine egne spillelister med sangene i den rækkefølge, som du foretrækker, overføre sange til MP3-afspilleren og brænde dine egne musik-CD'er vha. en iBook med CD-RW-drev.

iMovieOptag video med et digitalt kamera, og fremstil dine egne film med iMovie 2, som er præinstalleret på iBook. Med iMovie kan du overføre videoklip fra et digitalt videokamera til harddisken via FireWire-porten på iBook. Du kan redigere og organisere klippene til sammenhængende historier, forbedre dem med overgange og rulletekster samt tilføje musik og specialeffekter.

Brug iMovie til at fjerne de kedelige scener, og pep de gode scener op med avancerede effekter, overgange og rulletekster. Tilføj et fedt lydspor - og så er du færdig!

Se de færdige film på iBook, eller brug iMovie til at eksportere filmene til et af de mange foruddefinerede QuickTime-formater til fremstilling og distribution af film. Du kan f.eks. komprimere filmene, så du kan sende dem via e-post eller publicere dem på Internet.

Ready for Mac OS X
Har du lyst til at prøve Mac OS X, det nye operativsystem, som du har hørt så meget godt om? Med sin 500 MHz G3-processor og imponerende ydeevne er iBook klar til Mac OS X, når du er.

QTVR Tag en tur med iBook - se en QuickTime VR -film.
Video Du får en masse oplysninger om iBooks design i denne video.

Internet - det er denne vej!
iBook er udstyret med et indbygget 56 K V.90-modem og 10/100BASE-T Ethernet, så du nemt kan etablere forbindelse via et ADSL- eller kabelmodem eller netværk. Med Mac OS 9.1 får du hjælp til at etablere forbindelse til Internet af en indstillingsassistent. Det tager kun få minutter, før du har forbindelse og er klar til at surfe på nettet.

Internet Ready


Trådløs Internetforbindelse
AirPort ReadyAlle iBook-modeller er forberedt til AirPort med to indbyggede antenner og en plads til et AirPort-kort (ekstraudstyr). Til trådløs Internetadgang kræves et AirPort-kort, en AirPort-base og en Internetforbindelse (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen.

iCard
Send et iCard med iBook.


. . .
-
iBook - 500MHz
a
www.AppleMuseum.dk
Maj
2001