Alt om iBook
iBook
Den foretrukne bærbare valg giver nu endnu flere valgmuligheder

fotodigital musikfilm på skrivebordetgrafiktrådløst Internetsoftware

Nu er der endnu flere grunde til at elske iBook. Den vejer helt ned til 2,2 kg, man kan vælge mellem 12,1" og 14,1" skærme, 500 eller 600 Mhz Power PC G3-processorer, 15 eller 20 GB harddiske, 128 eller 256 RAM, som kan udvides til 640 MB — plus trådløst netværk med AirPort samt FireWire-, USB- og Ethernet-porte — iBook kan bruges med hundredevis af forskellige former for eksterne enheder designet til passe ind i dit liv.

 
 
 
Frihed til at vælge
Det er et spørgsmål med flere rigtige svar. Faktum er, at uanset hvilken model du vælger, så vi du tage springet ind i den digitale livsstil. Åbn indpakningen, og du vil have både det digitale værktøj og legetøj, du har brug for. Surf på Internet, opret seje websteder, del digitale billeder, byg et musikbibliotek, og rediger egne film movies. Og hvis du får en iBook med en CD-RW- eller kombineret DVD-R/CD-RW-drev, kan du brænde dine egne musik-CD'er.

Modellen med 12,1" skærm passer let i en rygsæk — det er den eneste bog, du vil være helt sikker på at få med i skole. Men hvis du er typen, der vil have hele billedet med — med mere plads til arbejde og spil — er du velkommen til at vælge den nye iBook med en knivskarp 14,1" TFT XGA-skærm med aktiv matriks og knivskarp opløsning på 1024 x 768 punkter. Det er det perfekte sted at udføre alt i, lige fra arbejdet med regneark til fremvisning af film og billeder i millioner af farver (skærmopløsningen i iBook kan skaleres, igen i millioner af farver, Rygsæk og iBooki særlige spil og programmer, som er optimeret til opløsningerne 800 x 600 eller 640 x 480 punkter). Det er utroligt, at der er blevet plads til en så bred skærm i en bærbar computer, der kun måler 32,3 cm i bredden, 25,9 cm i dybden og er 3,4 cm tyk. Du bør også være opmærksom på det velskabte og fuldendte finish, der altid har været en stor del af tiltrækningskraften ved iBook, samt hvordan det diskrete design gør det til den essentielle bærbare computer.

Mærk kraften
Lad dine hænder løbe hen over taster og pegefelt, og få en fornemmelse af de kræfter og muligheder , du har lige ved fingerspidserne. Turboladet med en hurtig 600 Mhz PowerPC G3-processor, 256 K level 2-buffer, der arbejder med samme hastighed som processoren, en 100 Mhz systembus og 256 MB SDRAM, er denne nye iBook er pakket med kræfter. Det lader sig ikke overgå, iBook med 12,1" skærm giver dig valget mellem 500 og 600 Mhz (med en systembus på 66 eller 100 Mhz), og 128 MB SDRAM. Alle modeller kan udvides op til 640 MB RAM og leveres med ATI RAGE Mobility 128 accellereret grafikkort med 8 MB SDRAM og understøttelse af utrolig AGP 2X 3D-grafik.

Vælg selv det optiske drev
Optisk dreviBook med 12,1" skærm giver dig valget mellem et CD-ROM-drev, hvorpå du kan spille spil og musik-CD'er, eller et kombineret DVD-ROM-/CD-RW-drev, der både kan afspille DVD-film og gør det muligt at brænde egne musik-CD'er. Du kan også opgradere din 500 Mhz-model med et DVD-ROM-drev, så du kan afspille DVD-film. iBook med 14,1" skærm leveres som standard med et kombineret DVD-ROM-/CD-RW-drev. Alle iBook-modeller med kombineret drev læser alle de samme formater som iBook med CD-ROM-drev, inklusive audio-CD'er, Photo-CD'er og CD'er med software.

Harddiske på op til 30 GB
39 GB harddisk.Selvom den ser lille ud, er der faktisk god plads, nok til MP3-musikarkiver, digitale billeder og film: 600 Mhz-modellen af iBook leveres med en 20 GB Ultra ATA-harddisk, og 500 Mhz-modellen af iBook med en 15 GB Ultra ATA-harddisk. Og du kan opgradere til en 30 GB harddisk (for at få endnu mere plads til film) via Apple Store.

Skærmbillede fra iPhotoLeveres nu med iPhoto
Ibook leveres nu med iPhoto, det nye seje program med samme brugervenlighed, som vi kender fra iTunes, iMovie og iDVD. iPhoto gør det legende let at holde styr på digitale fotografier.

Musik til turen
iTunes med equaliseriBook leveres med iTunes 2, programmet som gør det let at konvertere (“rip”) sange på musik-CD'er til MP3-format blot ved at trykke på en enkelt knap. iTunes pakker lydarkiver i CD-kvalitet til omkring en tiendedel af deres oprindelige størrelse med et meget ringe kvalitetstab. De meget mindre arkivstørrelser betyder, at det er muligt at arkivere tusinder af sange på harddisken i iBook, at overføre favoritspillelister til den nye iPod eller en anden MP3-afspiller, eller — via det kombinerede DVD-ROM-/CD-RW-drev — at brænde egne musik-CD'er.

iMovie Fremstil film
Med iBook kan du fremstille dine egne film — og vise dem overalt. Optag digitalt materiale på et digitalt videokamera, og fremstil fængslende små film med programmet iMovie 2 , det gør det muligt at overføre videosekvenser fra et digitalt videokamera til harddisken via FireWire-porten på iBook. Brug iMovie til at klippe de kedelige øjeblikke ud og til at underbygge de bedste med seje effekter, overgange og tekster på skærmen. Tilføj derefter et passende lydspor, hvorefter du er færdig. Nu kan du vise den færdige film på fuld skærm på iBook eller bruge iMovies eksportfunktion til at vælge mellem en række foruddefinerede QuickTime-formater, som kan bruges til at fremstille og dele film med. Du kan f.eks. pakke film, så de kan brændes på en CD eller sendes via Internet.

Begge modeller har en VGA-udgang (til skærmdublering og tilslutning af ekstern skærm) og en AV-port, der gør det muligt at vise film og præsentationer optimalt på et stort fjernsyn eller en fremviser - kun Apples AV-kabel kræves (ekstraudstyr).Alt om Mac OS X.Verdens mest avancerede operativsystem
Start iBook, og det første du vil lægge mærke til, er den imponerende Aqua-grænseflade i Mac OS X, Apples brugervenlige og utroligt stabile næstegenerations operativsystem. Siden du vil tage iBook med dig overalt, er det godt at vide, at Mac OS X tilbyder dig Internet på farten med en automatisk netværksfunktion, der gør det hurtigt og simpelt at oprette forbindelse: Mac OS X finder selv ud af, om du opretter forbindelse fra skolen eller kontoret — og opretter derefter automatisk forbindelsen. Med Mac OS Xs "Instant On"-funktion afbryder iBook vågeblus på under et sekund.

Batteri Op til 6 timers driftstid på batteriet
Med et lithium-ion-batteri med en driftstid på op til 6 timer mellem hver opladning på iBook med 14,1" skærm (op til 5 timer på iBook med 12,1" skærm) har du en perfekt rejsekammerat på dine ture. Vil du vide, hvor meget driftstid du har tilbage på batteriet? Tryk på knappen, og kig på de grønne lamper i bunden af iBook.

StrømforsyningStrømforsyning
iBook leveres med en ny strømforsyning, der kan ligge i en hånd. Den er udstyret med kroge, så ledningen kan pakkes sammen, så den fylder mindre. Ledningen gør det muligt at forbinde iBook til en stikkontakt helt op til 3,5 meter væk. Du kan også fjerne ledningen og slutte strømforsyningen med batteriet direkte til en stikkontakt i væggen. Farvede lysdioder viser status for opladningen. En gul ring fortæller, at batteriet er ved at blive ladt op, mens en grøn ring viser, at det er fuldt opladt.

Polycarbonat-molekylet
Materiale fra rumalderen
Tro mod sin oprindelse er den nye iBook skabt med en barsk livsstil i tankerne. Derfor er den lavet af polycarbonat — det materiale, der bruges i skudsikkert glas — og har en indbygget magnesiumramme, der giver yderligere styrke. Harddisken er monteret i gummiophæng, så disken bedre kan modstå slag og stød. Og der er ingen låg, hængsler eller håndtag, der kan brække af eller blive skæve.

iPodSig goddag til den nye iPod
iPod giver din musiksamling hjul. iPod, iBook og iTunes arbejder sammen under koncerten — iTunes overfører automatisk dine CD'er i iBook til iPod — så du kan jamme, uanset hvor du går hen.

Den lette vej til Internet
iBook har et indbygget 56 K V.90-modem og 10/100BASE-T Ethernet, så den let kan tilsluttes et DSL- eller kabelmodem eller højhastighedsnetværk. En særlig indstillingsassistent gennemgår alle de trin, der kræves for at oprette forbindelse til Internet. Nu kan du surfe på Internet efter ganske få sekunder.

iBook-porte

Bliv forbundet
En hurtig (400 Mbps) FireWire -port er indbygget, så du let kan forbinde hurtigt ekstraudstyr som f.eks. digitale videokameraer og eksterne diske. To USB -porte gør det muligt at vælge mellem mere end 500 forskellige enheder, f.eks. skannere og digitale kameraer.

. . .
-
 iBook G3
a

-
14" skærm
2002