Airport og iBook
Velkommen til det digitale netværk.

fotodigital musikfilm på skrivebordetgrafiktrådløst Internetsoftware

Med AirPort kan du surfe på Internet og sende og modtage e-post overalt i hjemmet eller kollegieværelset — ikke kun derfra, hvor der er et telefonstik.

Let at opstille og bruge
Alle modeller af iBook er forberedt til AirPort med indbyggede antenner, programmer og plads til et AirPort-kort. Da Apple har designet hardware og software - og udviklet dem til at arbejde sammen - er AirPort enkel at konfigurere og bruge.

Airport i aktion.Med AirPort kan du bruge iBook til at oprette trådløs forbindelse til Internet helt op til 50 meter fra AirPort-basen, og med en hastighed på op til 11 Mbit pr. sekund. Du kan nyde den digitale livsstil fra, lad os sige, de trykke omgivelser i sofaen — uden kabler, telefonlinier eller kompliceret netværksudstyr.*

Få kontakt
Airport, kort Ligesom basen til en trådløs telefon bruger AirPort -basen en fysisk forbindelse til Internet og trådløs forbindelse for at kunne kommunikere med computere, der er udstyret med AirPort. Basen har et RJ-11-stik til det indbyggede 56 K V.90-modem** Der er også et RJ-45-stik til den indbyggede 10BASE-T Ethernet-forbindelse, som gør det muligt at oprette forbindelse via Ethernet eller til kabel- og DSL-modem. AirPort, der bygger på standarden IEEE 802.11 DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum), kan samarbejde med andet udstyr, der benytter denne standard.

AirPort-spilVirker gennem vægge
Fordi AirPort bruger radiosignaler til at kommnunikere gennem massive genstande (i modsætning til infrarøde signaler hvor der skal være en synlig forbindelse), kan du surfe på Internet, selv når noget blokerer for udsynet til basen. Med andre ord, du kan surfe på Internet gennem en væg.

Surf på samme tid
Det kan godt betale sig at bruge AirPort, når man kun har én Internetkonto, og alle gerne vil surfe på samme tid: Flere brugere kan dele samme forbindelse til Internet og surfe på forskellige websteder og skrive e-post samtidigt. Og på uddannelsesinstitutioner kan elever og studerende tage deres trådløst tilsluttede iBook med ind i forskellige klasselokaler eller op på andre etager i bygningen — igen helt op til 50 meter fra AirPort-basen — og de bevarer fortsat forbindelsen.

AirPort-indstillingsassistent
Indstillingsassistenten er intelligent. Den vil bruge en eksisterende konto, hvis du eller en anden i huset har en.

* Trådløs adgang til Internet kræver en AirPort-base og en konto hos en Internetudbyder (koster ekstra). Nogle Internetudbydere understøtter i øjeblikket ikke AirPort. Rækkevidden afhænger af omgivelserne.

** Den faktiske modemhastighed er lavere; hastigheden afhænger af forbindelseshastigheden og andre faktorer.

Symboler til kommunikation Den 6. sans
Mac OS X finder automatisk netværket. Operativsystemet finder selv det hurtigste netværk, der er adgang til — et LAN (Local Area Network) i skolen eller på kontoret — og konfigureres automatisk til denne netværkstjeneste. Det betyder, at du ikke behøver at ændre opsætning for at bruge AirPort.

Wi-Fi-logoWi-Fi-godkendt
AirPort bygger på den globale standard IEEE 802.11b og er Wi-Fi -godkendt til at fungere sammen med andre produkter, der opfylder 802.11-standarden (inklusive PC'er). Det betyder, at du kan bruge iBook med AirPort flere tusinde steder, hvor der er trådløse netværk — inklusive lufthavne, cafeer og mindst 90.000 hotelværelser alene i USA.

Systemmenu i AirPort Signalstyrke
Når AirPort bruges, overvåger en systemmenu signalstyrken og gør opmærksom på, at iBook er inden for netværksforbindelsens rækkevidde. Du kan bruge denne menu til hurtigt at skifte netværk.

Sikkerhed Hvad med sikkerhed?
AirPort leverer samme sikkerhed som et fysisk netværk med kabler. Når der sendes informationer, bruger AirPort 128 bit kryptering og sørger således for, at personlige oplysninger er sikret mod misbrug. Og naturligvis er den beskyttet med nøgleord, så kun autoriserede brugere har adgang til AirPort-netværket.

iTools Meld dig til iTools
Når du først er kommet på Internet, er det en god ide at få en gratis iTools -konto, så du kan bruge Apples program HomePage til at oprette dit eget websted. Med HomePage kan du opbygge et flot websted på få minutter - selvom du aldrig har prøvet det før! Derefter arkiverer du dokumenter, film og billeder, som skal publiceres på webstedet. Du får endda din egen e-postadresse på mac.com.

Alt, hvad du har brug for
Som bruger af iBook behøver du kun et AirPort-kort og en AirPort-base for at blive trådløs. Du kan bestille et AirPort-kort, når du køber iBook fra en Apple-forhandler eller via Apple Store. Eller du kan købe et seperat senere.

Installering
Slut AirPort-basen til telefonlinien, et kabel- eller DSL-modem eller et Ethernet-netværk. Sæt derefter et AirPort-kort i iBook. Kortet er let at indstallere: Vip tastaturet op og skub kortet ind i den indbyggede AirPort-plads. Når du har installeret AirPort-kortet, skal du bruge AirPort-indstillingsassistent til konfiguration af AirPort-basen, så du er klar til at udforske Internet trådløst.


. . .
-
iBook G3
a

-
14" skærm
2002