iBook med iPhotoSe det nyeste inden for digital fotografering.
iBook med iPhoto and digital camera

fotodigital musikfilm på skrivebordetgrafiktrådløst Internetsoftware

Nu kan få endnu mere sjov med dit digitale kamera takket være iBook og iPhoto.

iPhoto gør det legende let at holde styr på digitale fotopgrafier. Importer billeder til harddisken i iBook, hvorefter iPhoto selv opretter miniaturebilleder og organiserer dem efter dato i et overskueligt hovedbibliotek. Du kan gøre miniaturebilleder større og mindre ved at trække i mærket, så du kan se fotopgrafier i den størrelse, du foretrækker. Du kan arkivere tusinder af digitale billeder på harddisken i iBook, uden at vægten forøges med et eneste gram.

Knapper til organisering
Når dine fotopgrafier er overført til iBook, kan du trække dem ind i specielle digitale fotoalbums og organisere dem efter temaer (f.eks. rejse, sport, ferie, familiebegivenheder osv.), emner (f.eks. personer, steder og ting), eller hvordan du ellers har lyst til. Når du er færdig, kan du se billederne i et lysbilledeshow på fuld skærm, og endda tilføje et lydspor.

Altid styr på billederne
Du kan knytte nøgleord til billeder og ydermere tilføje billedtekster og bemærkninger. Dette gør det let og hurtigt at finde et bestemt billede. Med iPhoto kan du søge efter billeder ved at bruge nøgleord — eller sortere dem efter dato, titel m.m.

Her er iPhoto UI iPhoto er på fornavn med dit kamera
iPhoto startes automatisk, når du tilslutter de fleste kendte USB-kompatible digitale kameraer til iBook. Klik på en enkelt knap, og iPhoto importerer og opretter med det samme miniaturebilleder af dine fotopgrafier. Når den er færdig med at importere fotopgrafier, vil disse miniaturebilleder vises i hovedbiblioteket i omvendt kronologisk rækkefølge, adskilt fra tidligere overførte fotopgrafier med symbolet for en filmrulle. Og iPhoto arkiverer automatisk fotopgrafier i et beskyttet hovedarkiv, så man ikke skal være bekymret for at miste eller komme til at slette fotopgrafier fra harddisken i iBook.

Indfang og retoucher dine venner
symbol for røde øjneHar du billeder, der godt kunne forbedres lidt? iPhoto gør det muligt at beskære fotopgrafier — og endda fjerne røde øjne — med brugervenlige peg-og-klik-funktioner. Det er perfekt til at klippe uønskede elementer ud af billedet — og til at fremhæve de dele, du ønsker.

Opbevar fotoalbums på Internet
Udgiv fotopgrafier på Internet med HomePage, det brugervenlige værktøj til hjemmesider, der leveres med den gratis iTools-konto. Du kan bruge HomePage til at oprette dine egne fotoalbums på Internet med kun tre klik. Og du kan pakke fotopgrafier, så de fylder så lidt, at de kan sendes via e-post ved at bruge eksportfunktionen på iPhotos Arkivmenu.

iTools giver dig 20 MB harddiskplads på Internet. Det kaldes iDisk og er 20 MB personlig plads, der varetages sikkert af Apples Internetservere. iDisk er en fantastisk måde at dele, overføre og opbevare digitale billeder på Internet.

Lad os f.eks. sige, at du er midt i en ferie, og at du har brugt iBook og programmet iPhoto til at fremstille et album af de fotopgrafier, du har taget med et digitalt kamera i løbet af dagen. iDisk er det perfekte sted at placere dem på Internet. Faktisk kan du blive ved med at lægge albums på Internet, så snart du har lavet dem. Resultatet er, at du kan administrere en digital dagbog over ferien med daglige opdateringer direkte fra hotelværelset.

iBook, centrum i en digital verden.
iBook er cemtrum for din digitale livsstil
Apple var pioner bag visionen om det digitale samlingspunkt, et koncept, der placerer iBook som centrum for din digitale livsstil. Faktisk er det sådan, at med programmer som iMovie, iDVD og iTunes på iBook — samt et moderne operativsystem, der omfatter mange af de teknologier, der står bag selve Internet — kan man sige, at Apple er med til at gøre denne livsstil mulig. Og nu fuldender iPhoto billedet.

Udviklet specielt til Mac OS X
Alt om Mac OS X. iPhoto udnytter verdens mest avancerede operativsystem fuldt ud. "Multithreading" gør det muligt hurtigt at redigere billeder af høj kvalitet. Indbygget farvestyring sikrer ensartede og præcise farver fra fotopgrafier til Internet til aftryk. Lettilgængelige Internettjenester og -værktøjer betyder, at det er lettere end nogensinde at dele fotopgrafier med andre. Og den kraftfulde grafikaccelerator, Aqua-grænsefladen og forbedret stabilitet og ydelse i Mac OS X, gør arbejdet med billeder til en leg. iPhoto er udviklet specielt til Mac OS X — og det kan ses.

Hvad har du ellers brug for?
Ud over et digitalt kamera og et FireWire-kabel leveres den nye iBook med alt, hvad man behøver for at få maksimalt udbytte af iPhoto: En indbygget FireWire-port, iPhoto og hestekræfter, RAM- og harddiskkapacitet nok til at komme i gang.

Kamera og FireWire-kabel.
Digitale kameraer understøttet af iPhoto

Canon
- PowerShot S10
- PowerShot S20
- PowerShot S30
- PowerShot S40
- PowerShot S100
- PowerShot S110
- PowerShot S300
- PowerShot A10
- PowerShot A20
- PowerShot G1
- PowerShot G2
- PowerShot Pro90IS
- EOS D30
- IXY DIGITAL
- IXY DIGITAL 200
- IXY DIGITAL 300
- DIGITAL IXUS
- DIGITAL IXUS v
- DIGITAL IXUS 300

HP
- PhotoSmart 318
- PhotoSmart C315
- PhotoSmart C500
- PhotoSmart C618
- PhotoSmart C912

Olympus
- C2100UZ
- C3000Z
- C3030Z
- C4040
- Brio 100
- Brio 150
- E-10
- E-100RS
- D370
- D510Z

Epson
- Epson PhotoPC 3100Z

Casio
- Casio QV-3000EX

Kodak
- DC 220
- DC 240
- DC 260
- DC 265
- DC 280
- DC 290
- DC3400
- DX3500
- DX3600
- DX3700
- DX3900
- DC4800
- DC5000
- MC3

Sony
- CyberShot DSC P1
- CyberShot DSC P3
- CyberShot DSC P5
- CyberShot DSC P20
- CyberShot DSC P30
- CyberShot DSC P50
- CyberShot DSC S75
- CyberShot DSC S85
- CyberShot DSC F505V
- MVC CD300

Nikon
- CoolPix 990
- CoolPix 880
- CoolPix 775
- CoolPix 885
- CoolPix 995
- CoolPix 5000

Fuji
- Fuji FinePix 1400
- Fuji FinePix 2400
- Fuji FinePix 4700
- Fuji FinePix 6300Zoom
- Fuji FinePix S1

Bemærk: Yderligere enheder kan måske fungere med Image Capture, hvis de overholder Mass Storage, Picture Transfer Protocol (PTP) eller Digita.


. . .
-
 iBook G3
a

-
14" skærm
2002