iBook med iTunes og iPod iTunes omdanner iBook til en digital jukebox.
iPod med iBook digital musik

fotodigital musikfilm på skrivebordetgrafiktrådløst Internetsoftware

Nu kan du "rippe", mixe og brænde egne CD'er, organisere den digitale musiksamling — og tage den med dig, når du er ude.

En af de ting, der gør iBook til så stort et musik-hit, er den medfølgende softwaren. Den hedder iTunes og omdanner iBook til en digital jukebox. Og med en lagerkapacitet på op til 30 GB kan du spille uden stop i flere uger med den mængde musik, der kan arkiveres på harddisken i iBook.

Skærmbillede af iTunesSom med iBook handler det også om frihed i iTunes. iTunes giver dig frihed til at spille sange i præcis den rækkefølge, du ønsker, ikke som de er arrangerede på CD'en. Frihed til at blande kunstnere og musikgenrer som du ønsker. Frihed til at skabe din egen musik-CD. Og frihed til at lægge mere end 100 MP3-arkiver på en enkelt CD.

Visuelle effekterMed iTunes kan du overføre sange fra CD'er til MP3-format, og arkivere hele det digitale musikbibliotek et sted, oprette personlige spillelister og stille ind på Internet- radiostationer gennem modem-, ethernet- eller trådløs AirPort forbindelse til Internet. Og iTunes leveres med en visuelle effekter , der gør det muligt at se musikken.

Det er let at føje sange til det digitale musikbibliotek. Indsæt blot en CD i iBooks indbyggede CD-ROM- eller kombinerede CD-ROM-/CD-RW-drev, og vælg de sange, der skal tilføjes. Derefter kopierer og konverterer du dem til MP3-format i iTunes. Kodningen går lynhurtigt. Takket være PowerPC G3-processoren i iBook går det meget hurtigere at importere sangene end at afspille dem.

Find sangen
Det bliver rigtig sjovt, hvis du har forbindelse til Internet. Når du importerer musik fra MP3-programmer, skal du som regel selv skrive navnet på kunstneren, albummets titel og titlerne på de enkelte sange, men iTunes opretter automatisk forbindelse til Gracenote CDDB-tjenesten på Internet og finder alle oplysninger om kunstnerens navn og titlerne. Vælg de sange, der skal konverteres til MP3-format, og klik på Importer. iTunes arkiverer og indekserer de valgte sange i biblioteket.

Gennemse- og søgefunktioner i iTunesMed funktionen Genmnemse kan du nemt finde en sang i iTunes-biblioteket - du kan se alle sangene sorteret efter kunstner eller album. Du kan også skrive det første par bogstaver i en sang- eller albumtitel eller kunstnerens navn i feltet Søg. Herefter viser det effektive søgeværktøj alle de sange, som begynder med de bogstaver, du har skrevet, og du kan indsnævre søgningen ved at skrive flere bogstaver.

iPodSig goddag til iPod
Gør iBook komplet iPod, den første MP3-afspiller, der pakker 1.000 sange og et 10 timers batteri ned i et imponerende 185 g let kabinet, der er lille nok (blot 102 x 61,8 x 19,9 mm) til at kunne være i lommen. Slut den til en iBook, og alle sangene og spillelisterne i iTunes overføres automatisk til iPod med den fantastiske FireWire-hastighed. Herefter skal du, når du tilføjer nye sange eller ændrer spillelisterne i iTunes, blot slutte iPod til igen, hvorefter den opdateres automatisk på få sekunder. Det gøres ikke lettere — eller hurtigere — end dette.

BrugervenligDu kan overføre en hel CD på mindre end 10 sekunder. Eller 1.000 sange på under 10 minutter. Adgangen til disse sange er lige ved hånden. Du kan gennemse musikken sorteret efter spilleliste, kunstner eller sang på få sekunder med den unikke og brugervenlige drejeskive i iPod. Ydermere oplades iPod automatisk (via FireWire-kablet), når den er forbundet til en iBook, der er tændt.

Licensen til iTunes gælder kun materiale, som ikke er beskyttet af ophavsret, eller som du har ophavsretten til.

CD-samling Arkiver tusindvis
af sange

En typsk sang på 5 minutter fylder 44 MB på en CD. Komprimer sangen til MP3-format ved 160 kbps, og den skrumper ind til ca. 6 MB. Med andre ord kan du arkivere flere sange i det digitale bibliotek — og tage flere sange med dig i MP3-afspilleren.

MP3-symbol Deltag i MP3-revolutionen
MP3 (Moving Picture Experts Group Audio Layer 3) er den effektive standardteknologi til kodning og komprimering af lydarkiver. iTunes bruger MP3 til komprimering af lydarkiver med fuld CD-kvalitet, så de kun fylder en brøkdel af de originale arkiver - stort set uden hørbar kvalitetsforringelse. Med iTunes er du med i forreste række af den digitale musikrevolution.

Optisk drevBrænd dine egne CD'er
Hvis du køber en iBook med kombineret drev, kan du også brænde musik-CD'er, som kan spilles på iBook, men også i bilen eller i stereoanlægget hjemme. Det er legende let at fremstille CD'er på denne måde. Start med at lave en spilleliste med sange — på omkring en times musik — i den rækkefølge, du vil høre dem. Når listen er arrangeret, som du vil have, skal du klikke på en enkelt knap og indsætte en tom CD-R i det kombinerede DVD-ROM-/CD-RW-drev i iBook — og det er alt, du har lige brændt en CD.

iTunes-knapper
Kommandocentralen til digital musik
Brug iTunes, når du spiller musik-CD'er. Med iTunes kan du spille sangene i tilfældig rækkefølge, gentage sange (eller gentage en hel CD) og læne dig tilbage og nyde de spændende visuelle effekter, som iTunes viser på skærmen.

Ubegrænset kodning
I modsætning til de fleste andre MP3-baserede programmer tilbyder iTunes ubegrænset kodning. Du kan importere musik fra lige så mange CD'er, som du vil, og der er ingen grænser for, hvor mange sange du kan kode, eller med hvilken kvalitet du kan kode dem.

CD-R-medie Apple anbefaler CD-R-medier med 74 minutters kapacitet til musik. Du kan bestille disse CD'er direkte fra Apple Store 24 timer i døgnet.


. . .
-
 iBook G3
a

-
14" skærm
2002