Adskillige ledige pladser for kreative professionelle.

Tekniske specifikationerArkitekturG4-processorerSuperdriveGrafikUdvidelseSoftware

Med fem kortpladser, tre diskpladser — plus plads til 1,5 GB RAM — er Power Mac G4 designet med massive udvidelsesmuligheder. Pladserne giver mulighed for at forbedre Power Mac G4's ydeevne, så computeren kan klare krævende opgaver som digital videoredigering og DVD-produktion samt ingeniør- og videnskablige programmer.

Den første plads — også kaldet AGP 4X-grafikpladsen — er optimeret til 2D- og 3D-grafik. Computeren leveres med ATI Radeon 7500 NVIDIA-kort med 32 MB DDR RAM i 800 MHz-modellen og NVIDIA GeForce4 MX-grafikprocessoren med 64 MB DDR RAM i Power Mac G4-modellerne på 933 MHz og 1 GHz med to processorer.



De øvrige fire pladser er 64 bit 33 MHz PCI-pladser med forbedret ydeevne — den maksimale overførsel er 215 MB pr. sekund. Disse pladser kan bruges til specielle kort til lyd- og videofunktioner og specielle effekter samt til SCSI-kort eller ekstra grafikkort.

Installer op til 1,5 GB RAM
Hvis du arbejder med grafik eller 3D-landskaber og -animation, skal du huske, at krævende programmer som Final Cut Pro, Adobe After Effects, GoLive, Illustrator, InDesign, LiveMotion, FreeHand, Maya, Mathematica og LightWave 3D afvikles bedre med masser af hukommelse. Derfor er der tre RAM-pladser i den nye Power Mac G4, så den samlede kapacitet er 1,5 GB PC 133-hukommelse.

Stort lager — inden for og uden for
Ud over de mange funktioner, som hidtil har krævet udvidelsespladser — f.eks. 10/100/1000BASE-T Ethernet — er det muligt at installere flere harddiske i Power Mac G4. I de tre 3,5" pladser kan du installere flere typer diske. Power Mac G4 leveres med en ATA-disk, der har et kabel med stik til en ekstra disk. Du kan også installere SCSI-diske i de tre diskpladser ved at slutte dem til et SCSI PCI-kort. Med andre ord kan du tilslutte op til to ATA-diske eller tre Ultra SCSI-diske med en samlet harddiskkapacitet på mere end 200 GB.*

To skærmeTilslut en ekstra skærm
Få dobbelt så meget arbejdsplads med en ekstra skærm. Du kan fordoble dit arbejdsområde ved at tilslutte en ekstra skærm. Begge modeller — både med ATI Radeon 7500 og NVIDIA GeForce4 MX — giver dig mulighed for at tilslutte både en Apple-skærm med ADC-stik (Apple Display Connector) og en VGA-skærm.

FireWireIntegreret hardware og software
Power Mac G4-brugere har endnu en væsentlig fordel fremfor PC-brugere, når det gælder systemarkitektur. Apple udvikler nemlig hardware og software til at kunne arbejde sammen og integrerer grænsefladeteknologier med høj hastighed, f.eks. FireWire, PCI og Gigabit Ethernet direkte i hukommelsen. Dette reducerer forsinkelser og øger kapaciteten — og er med til at skabe en grænseflade med markedets bedste ydeevne. Derudover øger integrationen af hardware og software potentialet for en lang række lagrings- og udvidelsesmuligheder, og designet giver nem adgang til computerens komponenter, hvilket slet ikke er en mulighed på PC'er. Dette er særligt tilfældet nu, hvor Power Mac G4 leveres med Mac OS X som standardoperativsystem.


Maxtor160 GB til farten
Vil du have endnu mere lagerplads? Det er let nok. Power Mac G4 har to 400 Mbps FireWire-porte, så du kan tilføje stakke af eksterne diske. Tag f.eks. en 160 GB Maxtor Personal Storage 3000XT. Hver af disse Maxtor-diske arkiverer op til 13 timer video i DV-format, 40.000 MP3-arkiver, 160.000 digitale fotografier i høj opløsning eller 4.000 computerspil. Og naturligvis kan du stable dem pænt i et RAID-kabinet — og øge datalagerkapaciteten med en faktor på fire eller fem.

USBNaturligvis gælder det samme for USB-kortlæsere, USB-højttalere og -mikrofoner, USB-kameraer, der understøtter "mass storage" — som PTP og Digita — plus en række populære kameraer fra Canon, Kodak og Nikon, samt digitale FireWire-videokameraer og MP3-afspillere som iPod.

* Du skal have et SCSI-kort (kan købes i Apple Store) for at tilslutte SCSI-, Fast SCSI- og Ultra SCSI-enheder.

 Open
Åbent hus
Det er hurtigt og nemt at opgradere en Power Mac G4. Du kan gøre det med det samme. Siden på Power Mac G4 åbnes som en dør, så du altid kan sætte ekstra PCI-kort i (eller en harddisk eller ekstra hukommelse) på få minutter.

Aurora
Start dit næste videoprojekt
Sæt din næste videoproduction i højeste gear med Aurora Video Systems’Igniter Video Capture-kort. Igniter er fremstillet specielt til Macintosh og bruger Auroras Open Video-teknologi til at levere professionelle muligheder for videobehandling med en bred vifte af programmer. Igniter er kompatibelt med Power Mac G4 og Final Cut Pro. Og Igniter overfører digitale data med op til 13,3 MB pr. sekund (20 MB med den ukomprimerede valgmulighed), hvilket giver dig utrolig høj videokvalitet til en overkommelig pris.

Digital Voodoo
Arbejd i realtid
Professionelle, der arbejder med video i Final Cut Pro og 10 bit ukomprimerede medier, har nu fordele af at kunne arbejde i realtid, hvilket skyldes Digital VoodooD1 Desktop 64AV. D1 Desktop 64AV leverer krydsopløsninger i realtid og en Offline funktion — som standard.

ATA RAIDRAIDers!
Du kan indstallere Sonnet Tempo RAID133 og ATA-harddiske med høj ydeevne i Power Mac G4 for at få hurtige hardware RAID-enheder. Tempo RAID133installeres let i en af dine Power Mac G4’s PCI-pladser, og der følger to kabler med, så der understøttes helt op til fire drev. Eller køb et mellemstik til ACARDPCI Ultra ATA-133 IDE RAID til Power Mac G4.

"Plug-and-play"
Mac OS Xbringer Mac’s "plug-and-play"-muligheder op på et helt nyt niveau. Understøttelse af de mest populære standardbaserede harddiske og tilslutningsenheder er nu understøttet. Ud over at IDE- og SCSI-drev nu understøttes, gør Mac OS X "hot plugging" af FireWire- og USB-enheder mulig.

Canon, HP, Epson
Mac OS X understøtter mange af tidens mest populære tilslutningsenheder lige fra emballagen. Så du kan se frem til automatisk konfiguration af mange af de mest populære inkjet- printere. Slut den nye printer til, og Mac OS X vil omgående gøre den tilgængelig i programmernes udskriftsvindue, uden at ekstra software eller konfiguration er nødvendig. Det samme gælder for PostScript-netværksprintere.


. . .
-
 PowerMac G4
a

-
Maj
2002