DVD-fremstilling i overhalningsbanen Power Mac G4 og iDVD 2
Power Mac G4, iDVD 2 og kamera.

Tekniske specifikationerArkitekturG4-processorerSuperdriveGrafikUdvidelseSoftware

SuperDrive leveres sammen med to ud af de tre nye Power Mac G4-modeller sammen med de programmer, du skal bruge til at fremstille egne DVD'er— nu hurtigere end nogensinde tidligere.

Ikke for ingenting er den nye Power Mac G4 med SuperDrive blevet hyldet som det første billige, komplette DVD-system både til af udvikle og brænde DVD'er med. iDVDer installeret på forhånd og med DVD Studio Prosom ekstra valgmulighed er denne G4 et effektivt og komplet DVD-produktionsstudio.

Scenisk drev
SuperDrive er fantastisk til både at vise DVD-film og DVD-baserede lysbilledshow. Og det gøres ikke bedre med hensyn til fremstilling af egne DVD'er med iDVD 2, samt når der skal brændes musik- eller data-CD'er, læses CD-ROM'er og afspilles DVD'er og musik-CD'er. Du kan også bruge drevet til at arkivere alt lige fra fotografier, musik og film til økonomiske opgørelser, hvis du brænder dine egne CD'er og DVD'er.

Graf over sammenligninger.
Og nu kan du gøre det meget hurtigere. Vi målte hastigheden på Power Mac G4, når den kodede video, ved at teste den afgørende — og mest tidskrævende — del af processen under brænding af en DVD med omkodning af en DV-sekvens på 126 sekunder til MPEG-2-format. Resultatet var utroligt: Ikke blot slår den nye 1 GHz Power Mac G4 med to processorer den originale Power Mac G4 med SuperDrive ved at kode DVD-data mere end dobbelt så hurtigt, den koder video fire gange hurtigere end en 2 GHz Pentium 4-PC.*

Hvorfor egentlig brænde egne DVD'er? Det korte svar er, at hvis du distribuerer dit arbejde på DVD, så siger det noget om dig som person. Det fortæller mennesker, at du er professionel, og at du tager dit arbejde alvorligt.

DVD'erProfessionel produktionsværdi
Udover produktionsværdier, som vil holde dit publikum fast i sæderne, gør DVD-formatet det muligt at føje bunker af bonusmateriale — som f.eks. stillbilleder, interviews, lydeksempler, lydspor, tilbundsgående baggrundsoplysninger — til dine film og præsentationer

Sandheden er, at der ikke findes noget mere omfattende eller imponerende medie at distribuere film eller præsentationer på. Se blot, hvordan DVD er begyndt at dominere videoindustrien. Eftertragtede muligheder som bevægelige menuer (med sekvenser fra indholdet), Dolby Digital-lyd, webhenvisninger, kapitelinddelinger og flere forskellige sprog har gjort DVD til det hurtigst voksende videoformat nogensinde, hvor DVD-afspillere finder vej ind i millioner af hjem verden over.

iDVD 2To måder at gøre det på
Der er to programmer, der gør det muligt: iDVD 2 og DVD Studio Pro. iDVD 2, som leveres sammen med Power Mac G4 med SuperDrive leveres med en enkel grænseflade med et vindue, der bruges til at samle DVD'er med det brugervenlige træk og anbring-princip. DVD Studio Pro derimod er det professionelle DVD-forfatterværktøj med præcise kontrolelementer skabt for at tilfredsstille perfektionisten i dig. Begge programmer leveres med mulighed for QuickTime MPEG-kodning, som effektivt har genskrevet reglerne inden for DVD-udgivelsesindustrien.

-- --

Dataarkiv på CD og DVD
Optiske diske er velegnede til sikkerhedskopier, fordi de tilbyder stor kapacitet i en lille pakke, der er både let at opbevare og har stor holdbarhed. CD'er kan rumme op til 650 MB data, mere end 450 gange så meget som en diskette. DVD'er kan rumme utrolige 4,7 GB data, hvilket svarer til omkring 18 Zip 250-diske eller 3.200 disketter (hvis du er interesseret, kan vi oplyse, at det er en stak disketter på mere end 13 meters højde). Med denne kapacitet kan du let tage sikkerhedskopier af dit arbejde, din samlede mængde digitale fotografier, op til 90 minutes video eller tusinder af MP3-arkiver — og arkivere dem sikkert i flere år.

Sig farvel til stablen af bånd. Brug den nye Power Mac G4 med SuperDrive til at brænde dine egne interaktive DVD'er, der kan afspilles i næsten alle almindelige DVD-afspillere.

*Power Mac G4 blev testet med Apples iDVD 2, og PC'en blev testet med Sonys MovieShaker.

Superdrive
Drevet mod succes
Power Mac G4 med SuperDrive gør det muligt at brænde både CD'er og DVD'er, der kan afspilles i stort set alle almindelige DVD-afspillere. SuperDrive (DVD-R/CD-RW) læser DVD-titler med 6x (7,8 MB per sekund), og skriver 4,7 GB DVD-R med 2x (2,6 MB per sekund). SuperDrive læser også CD'er med 24x, skriver CD-R med 8x og CD-RW med 4x. Det understøtter DVD-Video, DVD-ROM og DVD-R, samt CD-ROM, CD-Audio, CD-R, CD-RW, CDI, CD Bridge, CD Extended, CD Mixed Mode og Photo CD.

BrændDet er let at brænde
Som en kreativ profssionel vil du bruge din tid på at fremstille ting, der gør andre glade, ikke på at finde ud af, hvordan dine værktøjer fungerer. Det forstår Apple. Det er derfor diskbrænding er en integreret funktion i Mac OS X. I stedet for at gennemgå en række komplicerede trin, kan du blot trække arkiver hen på disksymbolet og skubbe den ud. Herfra tager Mac OS X over og brænder automatisk, inden den skubber disken ud. Så sikkerhedskopiering af dokumenter på en CD eller DVD kan gøres meget let.

iDVD 2
iDVD 2
iDVD 2har et vindue, hvor du kan sammensætte DVD-film ved at trække og anbringe med musen. iDVD kan arbejde med QuickTime-arkiver (video, lyd og stillbilleder), fremstille et utal af klip, menuer, lysbilledshow og knapper til at navigere med.

Du kan tilpasse udseendet på en DVD med dine egne billeder eller bruge et af de temaer, som følger med iDVD. Og da iDVD er udviklet til at arbejde sammen med SuperDrive, kan du brænde DVD-diske blot ved at klikke med musen på Power Mac G4.

MPEG-kodningen i iDVD indstilles automatisk til den bedste kvalitet, og - vigtigst af alt - disken bliver brændt automatisk, når du klikker på knappen Brænd. Ud over de professionelt designede baggrundsbilleder, som følger med programmet, kan du med iDVD også bruge dine egne billeder som baggrund for menuer.

DVD Studio ProDVD Studio Pro
Er det et DVD-forfatterværktøj med stor præcision og maksimal funktionalitet, du vil have? Så har du brug for DVD Studio Pro. Med DVD Studio Pro slipper du for at købe en DVD-optager i dyre domme, og du kan fremstille, teste og afspille projekterne på computeren — inden du sender dem til en diskproducent. DVD-projekter fremstillet i DVD Studio Pro kan rumme alle funktioner, som DVD-Video-formatet tillader — inklusive bevægelige eller faste menuer, webhenvisninger, flere sprog, op til 99 videospor (hvert udvidet med op til 9 forskellige vinkler), 8 individuelle lyd-streams og 32 forskellige undertekster.

Du kan afspille de DVD'er, du fremstiller med DVD Studio Pro, på en DVD-afspiller sluttet til fjernsynet (og på din computer). Det skyldes, at DVD'er fremstillet med DVD Studio Pro er helt kompatible med DVD-Video-standarden. Og DVD Studio Pro er designet til at fungere med de grafiske værktøjer, du allerede har.


. . .
-
 PowerMac G4
a

-
Maj
2002