AirPort Extreme med iMac
Surf trådløst på Internet fra alle husets værelser.

G4-processorTrådløs

iMac leveres med understøttelse af det splinternye trådløse AirPort Extreme-netværk. AirPort Extreme består af to komponenter - AirPort Extreme-kortet og AirPort Extreme-basen - så du får verden ind i alle husets værelser via Internet. Du slipper endda for alle de filtrede ledninger, der normalt følger med en Internetforbindelse.

54 Mbps 54 Mbps - næsten 5 gange hurtigere
AirPort Extreme er et kraftværk, hvad ydeevne angår, da den nye 802.11g-teknologi leverer en trådløs datahastighed på op til 54 megabit pr. sekund (Mbps), hvilket er næsten fem gange hurtigere end før (1). Du opdager snart, hvor hurtig denne teknologi er, når du bruger et AirPort Extreme-netværk mellem forskellige computere i hjemmet eller på kontoret. AirPort Extreme er ideel til arkivdeling, Internet, deling af en USB-printer og computerspil med flere spillere. AirPort Extreme-basen indeholder også en kompatibilitetsindstilling, der automatisk understøtter ikke blot AirPort Extreme-kortet (med datahastigheder på op til 54 Mbps), men alle Wi-Fi-godkendte 802.11b-produkter på både Mac- og Windows-systemer (med datahastigheder på op til 11 Mbps).

AirPort Extreme-base og AirPort Extreme-kort Nu kan du surfe gennem væggene
Du behøver ikke at anbringe den nye iMac i nærheden af en telefon. Du skal bare sætte det nye AirPort Extreme-kort i AirPort-pladsen i 17" iMac - så er du klar til trådløst netværk ved 54 Mbps overalt, hvad enten du befinder dig derhjemme eller på kontoret - og ikke bare, hvor telefonstikket tilfældigvis sidder. 15" iMac har en indbygget plads til et 11 Mbps AirPort-kort. Forresten er det legende let at installere et AirPort- eller AirPort Extreme-kort, selv om du aldrig har prøvet at bruge en computer før. AirPort Extreme kommunikerer ligesom AirPort vha. radiobølger. I modsætning til infrarøde signaler, der kræver en ubrudt linie mellem modtager og base, kan radiobølger opfanges gennem massive objekter mere end 50 meter væk. Dette betyder, at du kan anbringe iMac i alle husets værelser - og surfe på Internet gennem væggene.

Printere Trådløs printerdeling
Med AirPort Extreme kan alle derhjemme eller på et mindre kontor dele en enkelt Internetforbindelse - og en Ethernet- eller USB- printer- trådløst (2). Nu kan alle med en computer, der understøtter AirPort Extreme, samarbejde med hinanden op til fem gange hurtigere end før. AirPort Extreme-basen leveres med en USB-port til printerdeling og understøttelse af op til 50 brugere. På en af modellerne er der desuden et 56 K V.90-modem og et stik til en antenne, som øger rækkevidden og ikke er retningsbestemt (ekstraudstyr) til £75 (UK) eller €96 inkl. moms.

Bluetooth Trådløs Bluetooth-forbindelse
Ligesom AirPort Extreme erstatter Bluetooth de fysiske kabler mellem produkter med en trådløs forbindelse. Bluetooth opererer med en rækkevidde på ca. 10 meter, så du kan overføre data mellem en hurtigt voksende liste af Bluetooth-produkter. Med iSync kan du f.eks. bruge Bluetooth til at synkronisere dine personlige oplysninger mellem Mac, mobiltelefon og PDA.

1) For at opnå en hastighed på 54 Mbps skal alle brugere have en AirPort Extreme-base og en computer med et AirPort Extreme-kort. Hvis en bruger af et Wi-Fi-godkendt 802.11b-produkt opretter forbindelse til netværket, vil denne bruger komme op på 11 Mbps, og AirPort Extreme-brugerne vil få mindre end 54 Mbps. Den faktiske overførselshastighed varierer alt efter rækkevidde, forbindelse, bygningskonstruktion, netværkets størrelse og andre faktorer.

(2) Til trådløs Internetadgang kræves et AirPort- eller AirPort Extreme-kort, en AirPort- eller en AirPort Extreme-base og en Internetforbindelse (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort og AirPort Extreme. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen. Trådløs udskrivning via USB kræver Mac OS X v10.2.3 eller en nyere version samt en kompatibel printer.


8 grunde til at anskaffe AirPort Extreme
1. Næsten 5x hurtigere
2. Kompatibel med 802.11b
3. Giver topsikkerhed
4. Giver stor rækkevidde
5. Trådløs printerdeling
6. Gør dig i stand til at ringe hjem
7. Ekstremt let at installere
8. Udviklet til Mac OS X

Installering af AirPort Extreme
Vælg et sted at anbringe AirPort Extreme-basen - et skrivebord, en reol eller en anden plan overflade eller hæng den op på væggen - og indstil den til trådløst netværk vha. de følgende tre enkle trin:

Netværk
Trin 1:Kontroller din Internetforbindelse med Mac. Først skal du sikre dig, at du kan oprette forbindelse til Internet via computerens modem- eller Ethernet-port (vha. dit ADSL-modem, kabelmodem eller LAN).

Trin 2:Tilslut AirPort Extreme-basen. Sæt basens strømforsyning i porten til strømforsyning, og slut den til en stikkontakt (basen slås automatisk til, når strømforsyningen tilsluttes en stikkontakt i den anden ende).

Telefonlinie Hvis du bruger et standardmodem og en analog telefonforbindelse (som er den type, der findes i de fleste hjem) til Internetadgang, skal du slutte den ene ende af telefonledningen til basens modemport og sætte den anden ende i telefonstikket.

WAN-port Hvis du har en Internetkonto, der bruger en enhed som f.eks. et ADSL- eller kabelmodem, skal du slutte enheden til Ethernet WAN-porten (Wide Area Network) på AirPort Extreme-basen på samme måde, som enheden var sluttet til computeren.


Trin 3:Lad AirPort-indstillingsassistent klare resten. Indstillingsassistenten indstiller netværket, overfører de aktive Internetindstillinger fra computeren til AirPort Extreme-basen og konfigurerer computeren til adgang til det AirPort-netværk, der blev oprettet af basen. AirPort-indstillingsassistent befinder sig i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer på harddisken.


. . .
-
iMac
Februar

-
1GHz iMac 17" skærm
2003