Den nye Power Mac G5 introducerer en moderne PCI Express-arkitektur på Mac-platformen. PCI Express er et fremtidssikret valg til dit laboratorium eller studie, fordi det åbner en helt ny verden af systemteknologier og ydre enheder med stor ydeevne - og bereder vejen for fremtidige medie- og netværksløsninger.

Den helt nye PCI Express-arkitektur giver dig mulighed for at tilpasse Power Mac G5 efter din arbejdsgang - og den leverer umådelige kræfter og produktivitet i et enkelt system. Når behovene ændres, er den så fleksibel, at du kan tilføje løsninger til fremtidige arbejdsgange, f.eks. kort til videooptagelse fra Blackmagic Design eller AJA Video, enheder til dataindsamling fra National Instruments eller et Apple Fibre Channel PCI Express-kort, så den kan sluttes til Apples Xserve RAID-lagringsløsning.

Fra frontside-bussen med to tovejs kanaler (en til hver processor) til 16x PCI Express-grafikbussen sikrer Power Mac G5-arkitekturen den kapacitet, der er nødvendig til håndtering af meget store mediearkiver og datasæt - uden flaskehalse.

Arkitekturdiagram
 
1

To tovejs frontside-busser

Hver processor i Power Mac G5 Quad-systemer udnytter arkitekturen med to frontside-busser, som blev introduceret med den originale Power Mac G5, og har sin egen grænseflade til systemets kontrolenhed - i modsætning til traditionelle systemer med to processorer, hvor kapaciteten er begrænset, fordi alle processorressourcerne anbringes på en bus. Denne frontside-busarkitektur gør det også muligt for hver kerne at finde og få adgang til data i de andre kerners buffer, hvorved ydeevnen på systemer med to og fire kerner øges yderligere.

1

Systemkontrolenhed

Dette hurtige ASIC-kredsløb (application-specific integrated circuit) bruger et undersystem til hukommelse med mindre latenstid og understøttelse af den ultrahurtige DDR2 SDRAM.

1

PCI Express-grafik

Med introduktionen af PCI Express-arkitekturen kommer der en ny 16x PCI Express-grafikgrænseflade, som understøtter de nyeste grafikkontrolenheder med en datakapacitet på op til 4 GBps. Det er dobbelt så meget som med den forrige AGP 8X-protokol. Og med op til 150 watt til den primære grafikprocessor har den nye Power Mac G5 overskud til kommende grafikprocessorer og -programmer.

1

533 MHz DDR2-hovedhukommelse

Den nye 128 bit kontrolenhed til hukommelse i Power Mac G5 understøtter DDR2-hovedhukommelse med op til 533 MHz. Ud over at skrive data med dobbelt hastighed - eller dobbelt så hurtigt som taktfrekvensen - øger kontrolenheden til hukommelse effektiviteten ved at ordne læse- og skrivehandlinger. Ved at adressere to SDRAM-banker samtidig kan den nye Power Mac G5 nå en hukommelseskapacitet på op til 8,5 GBps, en forøgelse på 25% i forhold til forgængeren. Der er plads til op til otte 2 GB DIMM-enheder i Power Mac G5 - op til 16 GB hukommelse - og mulighed for at bruge ECC-hukommelse (Error Correction Code) til kritiske og beregningskrævende miljøer.

1

PCI Express-udvidelse

I modsætning til ældre parallelle teknologier garanterer PCI Express, at alle enheder har dedikeret båndbredde til og fra systemets kontrolenhed. PCI Express-kort og -pladser defineres vha. deres båndbredde eller antallet af datakanaler - typisk en, fire, otte eller 16. Med 250 MBps pr. kanal kan en 4x plads overføre data med op til 1 GBps og en 8x plads med op til 2 GBps - det er næsten dobbelt så hurtigt som en 133 MHz PCI-X-plads med en maksimal kapacitet på lidt over 1 GBps.

Ud over 16x grafikpladsen har Power Mac G5 tre PCI Express-udvidelsespladser: To 4x pladser og en 8x plads. Hver plads bruger et standardstik, som tager imod kort i alle størrelser. Det vil sige, at du kan installere et PCI Express-grafikkort i alle PCI Express-pladser - så en enkelt Power Mac G5 kan understøtte fire, seks eller endda otte skærme.(1)

1

Dual Gigabit Ethernet

To uafhængige programmerbare 10/100/1000BASE-T (Gigabit) Ethernet-grænseflader sikrer overlegen netværksbåndbredde uden strid mellem din netværkstrafik og anden I/O. Hver Gigabit Ethernet-kontrolenhed i den nye Power Mac G5 understøtter "jumbo frames" (pakker på op til 9000 byte), Virtual LAN-mærker (VLAN 802.1q) og samling af henvisninger. Dual Gigabit Ethernet er ideelt til brugere i et Xsan-miljø, hvor der kræves uafhængige netværk til metadata og generelle netværksfunktioner.

1

SuperDrive med understøttelse af diske med to lag

Det indbyggede SuperDrive læser og skriver til en lang række dvd- og cd-medier, inklusive diske med to lag (dvd+r dl), der kan indeholde op til 8,5 GB data. Det betyder, at du kan fremstille diske med over 3,5 times video kodet i MPEG-2-standardformat på en dvd+r dl-disk eller 2 timers video på almindelige dvd-r-diske

1

Seriel ATA-lagring

Power Mac G5 kan indeholde to interne 500 GB Serial ATA-harddiske, så du får en samlet lagringskapacitet på 1 TB.(2) Hver disk er placeret på en uafhængig bus, så der er ingen konkurrence om ydeevnen som med Parallel ATA-diske. Serial ATA er designet til at følge med kravene til digital videofremstilling og -redigering, lagring og afspilning af lyd samt andre dataintensive opgaver og understøtter en kapacitet på op til 1,5 Gbps pr. kanal (svarer til en datafrekvens på 150 MBps).

1

Integreret I/O

Serial ATA, FireWire, USB samt lyd- og trådløse teknologier er integreret via to tovejs 800 MHz HyperTransport-forbindelser med en maksimal kapacitet på 1,6 GBps, hvilket er tilstrækkeligt til en lang række ydre enheder.

  1. NVIDIA GeForce FX 4500-grafikkortet optager 16x PCI Express-pladsen og PCI Express-pladsen ved siden af. Maks. to NVIDIA GeForce FX 4500- eller GeForce 7800-grafikkort pr. system. Otte 20" eller 23" Apple Cinema Displays kan tilsluttes Power Mac G5 vha. fire NVIDIA GeForce 6600-grafikkort.
  2. 1 GB = 1 mia. byte og 1 TB = 1 trillion byte; faktisk formateret kapacitet er mindre.