iMac og miljøet.

Apple designer produkter med miljøet for øje. Derfor er iMac energieffektiv,
fri for mange skadelige stoffer og i vid udstrækning genanvendelig.

 

Energieffektivitet

iMac er designet, så den er energieffektiv fra første øjeblik. Den har endda fået EPAs ENERGY STAR-certificering på grund af det lave energiforbrug.

Effektiv strømforsyning.

iMac har en yderst effektiv strømforsyning, som begrænser den mængde energi, der går til spilde under overførsel af elektricitet fra stikkontakten til computeren. Mindre strømforbrug gør elregninger mindre og reducerer den miljømæssige konsekvens af udledning af drivhusgasser fra elværker.

Avanceret strømstyring.

I modsætning til mange Windows-computere bruger iMac energieffektive hardwarekomponenter, som samarbejder med operativsystemet om at spare på strømmen. Mac OS X sørger for, at harddiske ikke roterer, og sætter de i forvejen meget energi-effektive skærme med LED-baggrundsbelysning på vågeblus. Og det fordeler opgaverne på både de centrale processorer og grafikprocessorerne. Mac OS X benytter alle chancer for at spare på energien, uanset hvor lille den er. Det regulerer endda processorhastigheden mellem tasteanslagene, så der bruges mindre strøm, når du ikke skriver. Det er bare en af de mange måder, som Apple sikrer små besparelser, der tilsammen bliver til store.

ENERGY STAR-certificering.

iMac opfylder de strenge krav til lavt energiforbrug, der stilles af EPA, og det har givet den ENERGY STAR-certificeringen. ENERGY STAR 5.2 sætter markant højere grænser for energiforbrug til strømforsyninger og aggressive grænser for computerens gennemsnitlige årlige strømforbrug.

Tre måder at reducere energiforbruget på: Effektiv strømforsyning, lavspændingskomponenter, software til strømstyring. Hver eneste milliwatt tæller: Mac OS X justerer endda processoraktiviteten mellem tasteanslagene, som sparer strøm.

Ingen giftige stoffer

Det er alt det, som iMac ikke indeholder, der gør den endnu mere miljøvenlig. Den er fri for mange skadelige stoffer, bl.a. kviksølv, arsen, bromerede flammehæmmere og pvc.

Færre skadelige stoffer.

Den største miljømæssige udfordring, som computerbranchen står over for i dag, er tilstedeværelsen af arsen, bromerede flammehæmmere, kviksølv, ftalater og polyvinylchlorid (pvc) i produkter. Apples ingeniører har gjort en stor indsats for at fjerne bromerede flammehæmmere og pvc fra iMacs trykte kredsløb, interne og eksterne kabler, stik, isolering, klæbemidler m.m. 1 Og de har fjernet mange af de andre skadelige stoffer, som er almindelige i fremstillingen af stationære computere – f.eks. bruges baggrundsbelysning uden kviksølv og arsenfrit glas til iMac-skærmen.

Ingen skadelige stoffer: Indeholder ikke bromerede flammehæmmere, pvc og bly, kviksølv, og skærmglasset er arsenfrit

Genanvendelighed

iMac fremstilles af materialer som aluminium og glas, så der er gode muligheder for at genbruge den, når dens lange, produktive liv er slut.

Genanvendelige materialer.

Apple har mindsket den affaldsmængde, iMac efterlader ved slutningen af sit liv, gennem det ultraeffektive design og brugen af aluminium og glas, som kan genbruges til andre produkter.

Gratis genanvendelse af din gamle computer.

Apple tilbyder et gratis genanvendelsesprogram for gamle computere og skærme ved køb af en ny Mac.

Aluminium, glas

EPEAT Gold

iMac har fået vurderingen EPEAT Gold på grund af ansvarlighed i forhold til fremstillingsproces, energieffektivitet og genanvendelighed.

EPEAT Gold-vurdering.

På grund af det innovative og miljøvenlige design har iMac fået den højeste vurdering, EPEAT Gold.2 Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) vurderer et produkts miljøpåvirkning på grundlag af, i hvilken udstrækning det kan genbruges, hvor meget energi det bruger, og hvordan det er designet og fremstillet.

EPEAT: Gold

AppleSupport.dk • maj 2011