Den nye iMac har næsten dobbelt så stor processorhastighed, avanceret grafik og 
ultrahurtig Thunderbolt I/O. Det er sjældent, man ser noget så smukt og hurtigt på skrivebordet.

Nye Intel Core i5- og i7-processorer.

Op til 1.7 x hurtigere i kernen.

Nye quad-core Intel Core i5-processorer er standard i den nye iMac. Vælg en 21,5" iMac med en 2,5 GHz eller 2,7 GHz quad-core Intel Core i5. Eller få et større synsfelt med en 27" iMac med en 2,7 GHz eller 3,1 GHz quad-core Intel Core i5. Du kan endda konfigurere iMac med den hurtigste quad-core-processor på markedet – Intel Core i7. Alle modellerne bruger Intels helt nye chipsæt. Det betyder, at iMac har næsten dobbelt så stor ydeevne som den forrige generation.1 Hastighed får ny betydning i forhold til alt, du gør. Og da Mac OS X er designet til at udnytte hver eneste processorkerne, udnytter det processorens ydeevne fuldt ud.

Turbo Boost 2.0.

Lad os sige, at du bruger et processorkrævende program som
Aperture 3 eller Final Cut Pro, som godt kan bruge ekstra kraft. Turbo Boost 2.0 er en dynamisk teknologi, der automatisk øger hastigheden i de aktive kerner – op til 3,8 GHz. Ved at skifte kernefrekvens i mindre intervaller giver Turbo Boost processoren mulighed for at administrere ydeevnen uden at give køb på effektiviteten. Alt dette sker i baggrunden, så arbejde (eller leg) bare går nemmere og hurtigere.

Hurtigere mikroarkitektur med en enkelt kreds.

Se en film, opdater din blog, rediger billeder. Disse opgaver kræver, at data skal flyttes fra sted til sted. I den nyeste Intel Core-arkitektur er processoren, bufferen, hukommelses- kontrolenheden og grafikprocessoren anbragt i en enkelt kreds. Når dataene ikke skal flyttes så langt, opnår du større ydeevne og effektivitet.

Integreret hukommelseskontrolenhed.

Med hurtigere adgang til hukommelsen kan hver kerne straks gå i gang med at arbejde på dine data i stedet for at vente på dem. Det er derfor, at den nye Intel Core-arkitektur bruger en integreret hukommelseskontrolenhed til at forbinde den hurtige 1333 MHz hukommelse direkte med processoren. Sammen med 8 MB fælles L3-buffer bidrager det til, at programmerne afvikles med den størst mulige ydeevne.

Avancerede AMD Radeon
HD-grafikfunktioner

Når du har brug for ydeevne til f.eks. 3D-spil, redigering af HD-video eller designsoftware, går den diskrete AMD Radeon HD-grafikfunktion i iMac i gang med at arbejde. Du ser flere billeder pr. sekund og får bedre respons. Med AMD Radeon HD 6970M har topmodellen, 27" iMac, den bedste grafik af alle alt-i-en-computere. Men ligegyldigt hvilken iMac du vælger, er du garanteret fremragende grafisk ydeevne. Med op til 2 GB dedikeret GDDR5-skærmhukommelse giver disse processorer op til 3x større ydeevne end den tidligere generation.2

Thunderbolt.
Dataoverførsler er nu lynhurtige.

Thunderbolt-teknologien er kommet. Og Apples computere er de første, der har den.
Så med en lillebitte port får du lynhurtige overførselshastigheder og enorme udvidelsesmuligheder. Med to 10 Gbps datakanaler pr. port kan du overføre data over 12 gange hurtigere end med FireWire 800. Og du skal ikke være bange for, at en enkelt disk eller enhed optager Thunderbolt-porten: Du kan serieforbinde helt op til seks enheder, plus en skærm. 27" iMac har en ekstra Thunderbolt-port, så du får endnu flere udvidelsesmuligheder. Tilslut op til seks flere enheder eller en skærm eller to.

AppleSupport.dk • maj 2011