Preview af overgange og effekter. Intet kort er nødvendigt PowerBook G4

AirPort-antenneG4-processorAccelereret grafikFilmDigital musikAirPort-antenne

Med en 667 MHz PowerPC G4-processor, 15,2" skærm, 48 GB harddisk og indbygget FireWire er PowerBook G4 en bærbar supercomputer. Og med en ATI Mobility RADEON-grafikprocessor til fremragende 3D-grafik, 400 Mbps FireWire til overførsel af store mængder af digital video med lynets hastighed, masser af hukommelse, skærmhukommelse og et batteri med lang driftstid har professionelle i videobranchen friheden til at lave film hvor som helst.

Nu med Final Cut Pro 3. Med G4-realtidseffekter, OfflineRT og tiptop farvestyringsfunktioner er det ligesom at få for 400.000 kr. redigeringsværktøj for under 10.500 kr. G4-realtid — kræver ikke et realtidskort
PowerBook G4 med Final Cut Pro 3 er en regulær arbejdshest til mobil realtidsredigering og G4-realtidseffekter — direkte gengivelse af viskeeffekter, opløsning, farvestyring og mere til — uden at du behøver ekstra PCI-hardware.

Plads til over 24 timers optagelser
Udnyt Final Cut Pro 3s nye OfflineRT-format, og opbevar over 24 timers optagelser, som du kan redigere, mens du er på farten. OfflineRT er baseret på den smarte nye QuickTime Photo-JPEG codec og er et avanceret format med stor kapacitet, der giver over 40 minutters video pr. GB — på en almindelig harddisk. Med en opløsning på 320 x 240 og en datahastighed på 660 Kbps kan OfflineRT give plads til cirka 40 minutters optagelser pr. GB på harddisken. Det kan du jo prøve at regne på.

Alle de værktøjer, du har brug for
Udover den revolutionerende realtidsarkitektur kan Final Cut Pro 3 byde på et sæt specielle værktøjer til redigering, avanceret medie- og projektstyring og billedsammensætning, bevægelig grafik og understøttelse af plugins til effekter. Du får også præcise farvestyringsværktøjer til blandt andet primær- og sekundærfarver, overliggere til kontrolmåling og waveform- og vektorskop-formede skærme, der passer til hardwaren. Faktisk indeholder Final Cut Pro 3 de værktøjer og funktioner, man typisk finder i redigeringsprogrammer, der koster ti gange så meget. Det er derfor, man kender det som et komprimeret digitalt videostudie til efterbehandling.

iMovie2
iMovie 2 er installeret på PowerBook G4.
 
Lav film på få minutter med iMovie 2
Har du brug for et mere enkelt program til fremstilling af digitale videorapporter og film med alt fra taler og særlige begivenheder til oplæg og produktionsteknik? Det får du: Med iMovie 2 - videoredigeringsprogrammet, der følger med PowerBook G4 - kan du konvertere digitale videooptagelser til film i løbet af få minutter. Med iMovie kan du tilføje filmtitler, overgange og specielle effekter, der er ligeså lette at bruge som en Macintosh.

FireWire-drev Filmtilbehør
Den elegante strømlinede PowerBook G4 kan uden problemer forbindes med FireWire- og USB- enheder, som kan tilsluttes og tages i brug i løbet af få sekunder. Vil du have en ekstern harddisk til lagring af flere timers digital video, som du senere kan arbejde på i det bærbare filmstudie? Se evt. på VSTs FireWire-diske, som kan stables. Disse og lignende diske giver dig en stor kapacitet på meget lidt plads. De er ideelle til folk, der rejser.

Formac Studio Gamle videofilm
Der er ingen grund til bekymring, hvis du gerne vil bruge gamle videoklip i formaterne VHS og 8 mm. Du skal blot bruge Formac Studio til at konvertere båndene til DV-film, som kan redigeres, og derefter overføre materialet til Final Cut Pro eller iMovie via FireWire-porten på PowerBook. Det samme gælder for film i formatet Hi-8.

G4-processor Se, mor, intet kort:Med de nye stærke realtidseffekter til G4 indeholder Final Cut Pro 3 direkte afspilning af viskeeffekter, opløsning, farvestyring og mere til, uden at du behøver ekstra PCI-hardware.

Canon MV31
Se mulighederne
Prøv kræfter med øvelser med film, dokumentarfilm og interview - eller bare noget så enkelt og smukt som en solopgang. Du løber aldrig tør for materiale. Og når du har overført de digitale videooptagelser fra et DV-kamera til PowerBooks enorme harddisk, bliver det for alvor sjovt.


. . .
-
 PowerBook G4
a
www.AppleMuseum.dk
Combu - drev
2001