Tank JrQuake 3 styrer!

Med sin hæsblæsende 3D-grafik er PowerBook G4 klar til hvad som helst.

AirPort-antenneG4-processorAccelereret grafikFilmDigital musikAirPort-antenne

Den store forskel i ydeevne på PowerBook G4 sammenlignet med tidligere modeller er mest synlig, når du arbejder med 3D-grafik. Det skyldes kombinationen af en række faktorer, hvoraf de vigtigste er den kraftfulde ATI Mobility RADEON-grafikenhed, Mac OS X, OpenGL og en bred 15,2" skærm, som sikrer fantastiske effekter i millioner af farver.

Lynhurtig grafikaccelerator
PowerBook G4 er udstyret med den kraftigste grafikaccelerator nogensinde i en bærbar Apple-computer. Den hedder ATI Mobility RADEON og giver dig uforlignelig ydeevne til 2D-, 3D- og multimediegrafik til de mest krævende programmer i farver med 32 bit.

RADEON-bevægelighed Faktum er, at Mobility RADEON gengiver billeder med 32 bit farver lynhurtigt. Den understøtter multitekstur og nye 3D-effekter, uden at det påvirker hastigheden. Desuden kan “Pixel Tapestry”-arkitekturen behandle op til tre teksturer pr. punkt i en enkelt cyklus, hvilket vækker en 3D-verden, som er utroligt detaljeret og fotorealistisk, til live. Bare vent til du ser, hvor realistisk gengivelsen af metal, væsker og træ - samt belysning og skygger - er med Mobility RADEON.

Med 16 MB indbygget DDR-hukommelse (double data rate) giver ATI Mobility RADEON-grafikkortet og AGP-grafiksoftwaren programmer mulighed for at benytte hovedhukommelsen som en naturlig udvidelse af kortet. Det betyder, at store visuelle elementer kan opdateres hurtigt efter billedbehandling, f.eks. filtre, forvrængning og farveændringer.

Med den avancerede AGP 4X-arkitektur, som er perfekt til hurtigere overførsel af data og teksturer, og en intern grafikenhed, som behandler data med 166 MHz, kan PowerBook G4 behandle store mængder 3D-effekter. Derfor er den perfekt til de professionelle fagfolk, som godt kan lide at have deres værktøjer med overalt.

Tag den enkle test
Der findes en hurtig metode til at undersøge en computers grafikfunktioner. Det kan du gøre ved at prøve et grafikkrævende 3D-spil. 3D-spil kræver højere billedfrekvens, og da billederne skal opdateres så hurtigt som muligt, giver dette normalt grafikkortet rigeligt at se til. Billedfrekvensen, som er den hastighed, det enkelte billede opdateres med, er vigtig, fordi en høj billedfrekvens giver en blødere og mere filmagtig oplevelse.

Return to Castle Wolfenstein Prøv f.eks. Return to Castle Wolfenstein til Mac OS X 10.1. Spillet er blevet rost for den hurtige handling og den utroligt detaljerede tekstur, og Return to Castle Wolfenstein vækker begejstring hos mange forskellige brugere. Det er ikke så mærkeligt. Hvis der er noget, som nutidens computerspillere kan lide, er det detaljerig 3D-action, hvor Mac-spillere kan give sig hen til William (B.J.) Blazkowicz´ videre eventyr. Dette er et klassisk spil, som mange Apple-brugere holder af. Det originale spil kom først til Apple II, og Return to Castle Wolfenstein er baseret på den fremragende Quake III-kerne. Er det nødvendigt at sige mere? Det er det perfekte spil til test af en PowerBook G4.

Quake-testen
Quake 3 Arena 3D-spil stiller større krav til grafikenheden end nogen andre programmer. Og blandt disse 3D-spil er ydeevnen med Quake blevet en målestok for grafikenheder. Du vil blive glad for at høre, at når der bliver spillet Quake III Arena version 1.30 med tusinder af farver og en opløsning på 1024 x 768, vinder 667 MHz PowerBook G4 klart med sine 44 billeder pr. sekund.*

* Høj billedfrekvens er udtryk for bedre ydeevne. Testen blev foretaget af Apple med Quake III Arena version 1.30.

Open GL

OpenGL afvikles endnu hurtigere
ATI Mobility RADEON udnytter OpenGL, en avanceret 3D-teknologi, til det yderste. Og med Mac OS X afvikles den endnu hurtigere.

DVD Studio Pro
Afspilning af DVD-video
ATI Mobility RADEON-grafikenheden sikrer også DVD-afspilning med den højeste billedfrekvens. Dette er afgørende, når du er på forretningsrejse. Med en krystalklar 15,2" under armen rejser du med din egen private hjemmebiograf.

Det kombinerede DVD-ROM-/CD-RW-drev, som er standardudstyr i den nye PowerBook G4, kan afspille DVD-film, DVD-ROM-diske samt alle musik-CD'er — og du kan brænde både musik- og data-CD´er.


Digital projektor
Se det for dig
PowerBook er udstyret med en 24 bit videoudgang med VGA-stik, som giver dig mulighed for at dublere skærmbilledet på en ekstern skærm eller projektor, så alle i lokalet kan se det. Brug S-videoudgangen til at tilslutte et analogt TV. Og takket være det indbyggede kombinerede DVD-ROM-/CD-RW-drev i PowerBook G4 bliver det endnu bedre, når du ser film i stedet for at fremstille dem selv.


. . .
-
 PowerBook G4
a
www.AppleMuseum.dk
Combu - drev
2001