PowerBook G4
AirPort-antenneG4-processorAccelereret grafikFilmDigital musikAirPort-antenne

PowerBook G4 er pakket med lige så mange af de nyeste kommunikationsmuligheder, som man kan drømme om: Indbygget 11 Mbps trådløst AirPort-netværk (understøtter IEEE 802.11b DSSS), indbygget 10/100/10000 Base-T Ethernet (RJ-45-stik), indbygget 56K V.90-modem (RJ-11-stik) og 4 Mbps infrarød teknologi.

Multihoming, også kaldet automatisk netværk
Ud over de mange hardwarefordele nyder PowerBook G4 også godt af Mac OS Xs netværksarkitektur. Mac OS X er et såkaldt multihoming-operativsystem, hvilket betyder, at alle dets netværksfasciliteter kan bruges på samme tid. Når du indstiller PowerBook G4 første gang, bliver alle netværksgrænsefladerne automatisk konfigureret. Når du er på arbejde, bruger du måske det indbyggede Ethernet-kort til at oprette forbindelse til det lokale netværk. Når du går hjem, opretter du måske forbindelse til Internet trådløst via AirPort. Fordi de forskellige netværksgrænseflader allerede er konfigurerede, og fordi Mac OS X kan bruge dem alle på samme tid, vil Mac OS X automatisk opdage, at du ikke længere er forbundet til Ethernetnetværket og vil i stedet oprette forbindelse via AirPort. Og hvis du er ude at rejse og vil bruge et modem til at ringe op til Internet, vil Mac OS X automatisk bruge det indbyggede modem til at oprette forbindelse til Internet. Du behøver hverken ændre indstillinger eller lokaliteter.

Trådløst netværk bliver standard
AirPort, den professionelle trådløse netværksteknologi, gør det muligt at bruge PowerBook G4 til at oprette forbindelse til Internet overalt i hjemmet og på kontoret helt uden kabler, netværksroutere eller telefonlinier — nu med endnu en fordel: Ingen installering kræves.

667 MHz PowerBook G4 har AirPort-kort installeret ved leveringen
AirPort-teknologi er ikke blot indbygget i alle PowerBook G4 med de to indbyggede AirPort-antenner en speciel plads til AirPort-kort. I 667 MHz-modellen er kortet installeret ved leveringen (det er nemt at installere i 550 MHz-modellen). Tilslut AirPort-basen (købes separat), og så er du klar til at oprette trådløs forbindelse.* Tænk blot på, at du aldrig mere er bundet til telefonlinien.

 gameGå online overalt
AirPort gør det muligt at være forbundet til Internet overalt i hjemmet, skolen og kontoret — og ikke kun hvor der er et telefonstik — at sende og modtage epost, overføre arkiver og oprette forbindelse til Internet eller LAN på præcis samme måde, som var der tale om en fysisk forbindelse med kabler.

AirPort bygger på den globale standard IEEE 802.11b DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum) og bruger radiobølger til at kommunikere. Dette er en fordel for brugeren: I modsætning til infrarøde signaler, der kræver en ubrudt linie mellem modtager og base, kan radiobølger opfanges gennem massive objekter mere end 45 meter væk. Dette betyder, at du kan tage din Titanium-skønhed med ind i forskellige rum og med på andre etager i bygningen og stadigvæk bevare en aktiv netværksforbindelse — og surfe på Internet gennem vægge.

Superhurtig datahastighed
AirPort er et kraftcenter, når det handler om ydeevne. F.eks. er den trådløse hastighed på utrolige 11 Mbit per sekund (Mbps). Som skabt til arkivdeling, websurfing og netværksspil. Bare tænk over herlighederne: I stedet for at uddele fysiske kopier efter en præsentation, kan man overføre lysbilleder direkte fra PoweBook G4 til andre PowerBook-computere med AirPort (eller for den sags skyld en iMac, iBook eller Power Mac G4 Desktop med AirPort, der befinder sig inden for 45 meters afstand). Og det gøres sikkert, uden at der kræves disketter eller kabler.

Nokia GSM-telefon og Palm Pilot Brug det sammen med en GSM-mobiltelefon
Du kan også bruge den infrarøde port på PowerBook G4, hvis du vil anvende en GSM-mobiltelefon (Global System for Mobile Communications) som eksternt modem, når du ikke har adgang til en telefonlinie (f.eks. i lufthavne). Med PowerBook G4 og en GSM-mobiltelefon er det muligt at hente e-post overalt uden brug af ekstra kabler eller mellemstik.

* Til trådløs Internetadgang kræves et AirPort-kort, en AirPort-base og en Internetforbindelse (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen.

 connections

Oprette forbindelse
Lige som basen til en trådløs telefon skal være sluttet til telefonstikket, skal der være en fysisk forbindelse fra AirPort-basen til Internet, for at de kan kommunikere med computere med AirPort. Basen er udstyret med et RJ-11-stik til det indbyggede 56 Kbps V.90-modem og et RJ-45-stik til den indbyggede 10BASE-T Ethernet-forbindelse, som giver mulighed for at oprette forbindelse via Ethernet.

Garanti for international understøttelse
WECA-logoApple er medlem af WECA (Wireless Ethernet Alliance), som er dannet for at sikre, at alle produkter, som overholder standarden IEEE 802.11 DSSS, kan samarbejde. Det betyder, at trådløse AirPort-produkter kan arbejde sammen med andre firmaers produkter, hvis de overholder IEEE 802.11-standarden.

AirPort-antenne Høj sikkerhed
Med AirPort 2.0 får man funktioner med udvidede sikkerhed, inklusive 128 bit kryptering, firewall-beskyttelse og en lås til sikkerhedskabel fra Kensington. AirPort 2.0 understøtter også RADIUS-klienter (Remote Authentication Dial-In User Service) — perfekt til skoler og andre uddannelsesinstitutioner.Gigabit Ethernet
PowerBook G4 er den første bærbare med indbygget 10/100/1000BASE-T Ethernet (også kendt som Gigabit Ethernet). Forbindelsen giver en hurtig netværksforbindelse på arbejdet og er samtidig glimrende til kontoret hjemme (specielt, hvis man ønsker at oprette forbindelse til Internet via kabel- eller DSL-modem). Den har også et 56 Kbps V.90-modem, som kan bruges til at oprette forbindelse til kommercielle eller universitetsnetværk samt til Internetudbydere.

 Antenna
Klar til trådløse netværk
PowerBook G4 er parat til trådløse netværk med de to indbyggede antenner (du ser på en af dem).


. . .
-
 PowerBook G4
a
www.AppleMuseum.dk
Combu - drev
2001