Den nye 667 MHz Titanium PowerBook G4. Nu med kombineret drev.

AirPort-antenneG4-processorAccelereret grafikFilmDigital musikAirPort-antenne

Titanium PowerBook G4 Titanium
PowerBook G4 er svøbt i titanium, et fantastisk stærk og let metal, der bruges til at bygge supersoniske flymotorer.

Kommunikationssymboler Indbygget AirPort-kort og automatiske netværksfunktioner
Et indbygget AirPort -kort er standard i 667 MHz PowerBook G4 og er nemt at sætte i 550 MHz-modellen. Andre indbyggede kommunikationsfunktioner omfatter Gigabit Ethernet, en infrarød port samt et 56K V.90-modem. Og eftersom Mac OS X er et operativsystem med “multihoming”, kan PowerBook G4 registrere og automatisk tilpasses de forskellige netværkstyper, som er tilgængelige på forskellige lokaliteter.

Digital projektor Få hele billedet med
Vil du gerne vise produktioner på en stor skærm? Den nye PowerBook G4 kan selv afgøre, hvornår en ekstern skærm, et fjernsyn eller en videoprojektor er tilsluttet. Systemet viser herefter automatisk billedet på den eksterne skærm, hvis du trykker "Kommando" og "Lysstyrke Op" (F2). Uanset om du bruger Mac OS X eller Mac OS 9, kan du skifte mellem to skærme eller skærmdublering ved at trykke "Kommando" og "Lysstyrke Ned" (F1). Og endnu bedre: Hardware-skærmdublering understøttes nu af PowerBook G4 og gør det muligt at vise videoindhold, f.eks. QuickTime-film, på en ekstern skærm med samme kvalitet og ydeevne som på den indbyggede skærm.

Type II PC Card- eller Cardbus-indgang
Brug udvidelseskortet
Type II PC Card-/CardBus-pladsen er smart til overførsel af billeder fra det digitale kamera.

Strøm nok til fem timer. Lang drifstid
Et 55 Wh lithium-ionbatteri med indbyggede lysdioder, som viser, hvor megen spænding der er tilbage, kan levere strøm til computeren i op til 5 timer.*

Ny strømforsyning
Ny strømforsyning
Den nye PowerBook G4 leveres med en ny strømforsyning, der kan ligge i en hånd. Den er udstyret med kroge, der gør det muligt at pakke ledningen sammen, så den fylder mindre. Ledningen gør det muligt at forbinde PowerBook G4 til en stikkontakt helt op til 12 meter væk. Du kan også fjerne ledningen og slutte strømforsyning med batteriet direkte til en stikkontakt i væggen. Farvede lysdioder viser status for opladningen. En gul ring fortæller, at batteriet er ved at blive ladt op, mens en grøn ring viser, at det er fuldt opladt.

Den nye PowerBook G4 med DVD-ROM/CD-RW Combo drev giver dig mulighed for at se DVD og brænde CD'er, overalt. Den smarte indpakning er så imponerende som nogensinde før, men indeni er der en helt ny arkitektur: Hurtigere PowerPC G4-processorer, kraftige nye grafikfunktioner, mere RAM og verdens mest avancerede operativsystem sikrer i fællesskab en fantastisk ydeevne.

Den nye Titanium PowerBook G4 har alle de små raffinementer og æstetiske kvaliteter, der har gjort den til den mest ombejlede bærbare computer med alle funktioner på vores planet: 2,6 cm tyk, 2,5 kg, DVD-ROM-/CD-RW-drev, batteri med 5 timers driftstid, AirPort, 15,2" bred skærm og rent Titanium-kabinet. Her stopper sammenligningen med andre computere også. PowerBook G4 er ikke blot blevet tunet - den er blevet opbygget påny - hvilket resulterer i en markant forbedret ydeevne. Og for en god ordens skyld har vi også foretaget en væsentlig forbedring af netværksfunktioner - både almindelige og trådløse.

G4-processor Ny arkitektur med store ydeevne
Alle nye PowerBook G4 er udstyret med en lynhurtig 550 MHz eller 667 MHz PowerPC G4-processor med Velocity Engine og 256 K level 2-buffer (på processoren), der øger ydeevnen ved at give hurtig adgang til data og instruktioner på vej til processoren og arbejder med samme hastighed som prcessoren. Og ikke nok med det: I 667 MHz modellen har vi øget systembussen til 133 MHz for at sikre en overlegen båndbredde mellem RAM og processor.

ATI RADEON-grafik PowerBook G4 leveres nu med ATI Mobility RADEON-grafikaccelerator og 16 MB DDR skærmhukommelse. Med den avancerede AGP 4X-arkitektur og indbygget grafikenhed, der arbejder ved 166 MHz, kan ATI Mobility RADEON gengive 3D-effekter hurtigere end nogensinde. Ud over DVD-afspilning med fuld opdatering giver Mobility RADEON-acceleratoren også hurtigere visuelle effekter, f.eks. “bump mapping”, “environment mapping” og 3D-mønstre. Det betyder, at PowerBook G4 er en drøm af en computer for alle i den kreative branche samt for dem, der kan lide at spille på computer.

I PC-verdenen skal du være heldig for at få så meget råstyrke i en almindelig skrivebordscomputer. Det skyldes, at megahertz ikke altid er en god måleenhed, når man skal udregne computerens samlede ydeevne for computeren (hvis du er interesseret i den relative ydeevne for henholdsvis Mac- og PC-computere findes her en klar og præcis forklaring på megahertzmyten og nogle vise ord om, hvad tallene egentlig betyder). Faktisk slår PowerBook G4 en 1,2 GHz Pentium III-baseret bærbar computer i en række test af ydeevnen med Adobe Photoshop.**

Indbygget DVD-ROM/CD-RW-drev DVD-ROM- eller DVD-ROM-/CD-RW-drev
DVD-ROM-drevet i PowerBook G4 kan afspille CD-ROM-, audio-CD-, DVD-video-, DVD-ROM- samt DVD-RAM-diske. Vil du brænde dine egne musik-CD'er? Det er nemt. Brug iTunes til at brænde lydarkiver og Disc Burner i Mac OS 9 eller Mac OS X til at brænde data-CD'er.

PowerBook G4-skærmstørrelse Meget bred skærm
Lav dit bedste arbejde nogensinde i millioner af farver på en fantastisk 15,2" (målt diagonalt) bred skærm, og nyd, at der er mere plads på skærmen til værktøjer, paletter, browsere og regneark. Selvfølgelig kan du fremstille film med den medfølgende iMovie-software, eller køb Final Cut Pro fra Apple til mere avanceret videoredigering, -produktion og specielle effekter. Vil du præsentere dine ideer på en VGA-skærm, storskærm eller projektor? PowerBook G4 har en indbygget videoudgang, som giver mulighed for dette.

En giga
PowerBook G4 leveres med 256 MB RAM i 550 MHz modellen og 512 MB RAM i 667 MHz modellen. Den kan udvides til 1 gigabyte RAM - dobbelt så meget som andre bærbare computere på markedet. Det giver dig mulighed for at bruge flere hukommelseskrævende programmer samtidig eller lagre et helt grafisk projekt i hukommelsen, så det er hurtigere at redigere i.

Harddisk, FireWire, DV logos Den hurtigste harddisk nogensinde
PowerBook G4s harddisk bruger den lynhurtige Ultra ATA/66-grænseflade, som gør det hurtigt for folk, der arbejder med video, at overføre store videoarkiver i realtid direkte fra et digitalt videokamera. Der findes diske med 4.200 o./min. og en kapacitet på henholdsvis 20 GB og 30 GB i PowerBook-standardkonfigurationer. Du kan evt. investere i en disk med 5.400 o./min. - det hurtigste nogensinde til en bærbar computer - og en kapacitet på hele 48 GB (rigeligt til to timers digital video i høj kvalitet). Denne disk fås i specielle konfigurationer fra Apple Store.

* Batteriets levetid afhænger af konfiguration og brug.
** Baseret på en række test af ydeevnen udført med Adobe Photoshop 6.0
 
Mac OS X installeret

Verdens mest avancerede operativsystem
PowerBook G4 leveres med Mac OS X 10.1 installeret. Operativsystemet kombinerer kraften og stabiliteten fra UNIX med genialiteten i Macintosh. Desuden får du “pre-emptive multitasking”, beskyttet hukommelse og standardbaserede netværktjenester, og Mac OS X v10.1 er proppet med en masse effektive og brugervenlige programmer som iMovie, iTunes, iTools og Mail.

DVD Studio Pro
DVD-film med på farten
Hvorfor egentlig se film andre steder? PowerBook G4 har et DVD-ROM-/CD-RW-drev, der kan afspille DVD-film og DVD-ROM-diske og den brede skærm er som skabt til film i det brede biografformat. Naturligvis afspiller den også almindelige musik-CD'er.

iTunes-symbol Hør engang
Du kan bruge PowerBook G4 til at afspille dine yndlingssange - i stereo - og med iTunes kan du importere og administrere din digitale musiksamling. Du kan desuden brænde dine egne CD'er med et CD-RW-drev (ekstraudstyr).

Billedoverførsel Billedoverførsel
Billedoverførsel i Mac OS X kan arbejde med de mest populære digitale kameraer, f.eks. Canon (indbygget understøttelse af Digital Elph), Nikon, Kodak og andre lige med det samme. Billedoverførsel har indbyggede funktioner som miniaturebilleder, der giver dig mulighed for at udvælge de billeder, som skal overføres til PowerBook eller føjes til en webside. Det har aldrig nogensinde været nemmere og sjovere at arbejde med digitale billeder.

FireWire og USB Udvidelsen er indbygget
PowerBook G4 er udstyret med FireWire til tilslutning af eksterne diske og digitale videokameraer, og USB til tilslutning af grafiske tavler, digitale kameraer og andre enheder fra den digitale værktøjskasse.


. . .
-
 PowerBook G4
a
www.AppleMuseum.dk
Combu - drev
2001